Zupa serowa - przepis na sukces w kuchni

    Jeśli żaden pomysł na obiad nie przyszedł ci jeszcze do głowy, to świetnie. Możesz w takim razie wykorzystać ten przepis na zupę serową. Jej przygotowanie nie zabierze wiele czasu, a przyniesie świetny efekt. Serki topione nadadzą twojemu daniu delikatny, kremowy smak, któremu nikt nie będzie się mógł oprzeć.


    Przygotuj:

    • wodę
    • 2 pietruszki
    • 2 marchewki
    • 3 serki topione
    • kostkę rosołową
    • 3 kromki chleba
    • natkę pietruszki
    • magi
    • sól, pieprz


    Krok 1
    Zupę serową zacznij od przygotowania warzyw. Umyj marchewkę i pietruszkę, obierz je i pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka z wodą.

    Krok 2
    Kiedy woda zacznie wrzeć, dodaj do niej serki, główny składnik zupy z serków topionych.

    Krok 3
    Musisz teraz chwilę odczekać aż serki się rozpuszczą, a warzywa zmiękną.

    Krok 4
    Zupa serowa wymaga oczywiście doprawienia. Wrzuć kostkę rosołową, dodaj sól, pieprz, magi.

    Krok 5
    Zupa serowa z serków topionych już prawie gotowa. Wlej ją na talerz i ozdób natką pietruszki.

    Krok 6
    Oczywiście nie wolno zapomnieć o chlebie. Pokrój go w kostkę i dodaj do zupy serowej. Smacznego!

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Komentarze

    Ohydne zdjęcie, wygląda, jakby już raz było jedzone.

    Wg moich doświadczeń uzupełnienie do:
    Krok 2 ...serki najpierw rozpuścić w oddzielnym naczyniu po zalaniu gorącą wodą i najlepiej przetrzeć przez sitko, zapobiegnie powstawaniu grudek.
    Krok 5 ...smaczna posypana koperkiem.
    Krok 6 ...smaczniejsze są grzanki, do wyboru z chleba lub bułki.
    Naprawdę warto ! ...SMACZNEGO .

    wszystko bardzo fajnie i prosto tylko jakie ilości tej wody, ile kostek rosołowych... dla laika to wbrew pozorom bardzo ważne, proszę o sprecyzowanie :) pozdrawiam

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Omlet jest daniem na tyle uniwersalnym, że można je zjeść z dodatkami wszelkiego rodzaju. Istnieje wiele osób, które potrawę tę podają na słodko – np. z dżemem lub owocami. Chociaż niektórym połą...

    Najczęściej czytane

    W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
    Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
    FunkyLunch1
    Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
    Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
      Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

    Ostatnie komentarze