Zupa serowa - przepis na sukces w kuchni

    Jeśli żaden pomysł na obiad nie przyszedł ci jeszcze do głowy, to świetnie. Możesz w takim razie wykorzystać ten przepis na zupę serową. Jej przygotowanie nie zabierze wiele czasu, a przyniesie świetny efekt. Serki topione nadadzą twojemu daniu delikatny, kremowy smak, któremu nikt nie będzie się mógł oprzeć.


    Przygotuj:

    • wodę
    • 2 pietruszki
    • 2 marchewki
    • 3 serki topione
    • kostkę rosołową
    • 3 kromki chleba
    • natkę pietruszki
    • magi
    • sól, pieprz


    Krok 1
    Zupę serową zacznij od przygotowania warzyw. Umyj marchewkę i pietruszkę, obierz je i pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka z wodą.

    Krok 2
    Kiedy woda zacznie wrzeć, dodaj do niej serki, główny składnik zupy z serków topionych.

    Krok 3
    Musisz teraz chwilę odczekać aż serki się rozpuszczą, a warzywa zmiękną.

    Krok 4
    Zupa serowa wymaga oczywiście doprawienia. Wrzuć kostkę rosołową, dodaj sól, pieprz, magi.

    Krok 5
    Zupa serowa z serków topionych już prawie gotowa. Wlej ją na talerz i ozdób natką pietruszki.

    Krok 6
    Oczywiście nie wolno zapomnieć o chlebie. Pokrój go w kostkę i dodaj do zupy serowej. Smacznego!

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Komentarze

    Ohydne zdjęcie, wygląda, jakby już raz było jedzone.

    Wg moich doświadczeń uzupełnienie do:
    Krok 2 ...serki najpierw rozpuścić w oddzielnym naczyniu po zalaniu gorącą wodą i najlepiej przetrzeć przez sitko, zapobiegnie powstawaniu grudek.
    Krok 5 ...smaczna posypana koperkiem.
    Krok 6 ...smaczniejsze są grzanki, do wyboru z chleba lub bułki.
    Naprawdę warto ! ...SMACZNEGO .

    wszystko bardzo fajnie i prosto tylko jakie ilości tej wody, ile kostek rosołowych... dla laika to wbrew pozorom bardzo ważne, proszę o sprecyzowanie :) pozdrawiam

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

    Najczęściej czytane

    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
    Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
    Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
    Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

    Ostatnie komentarze

    • (3)

      ja najczesciej jem z miesem :) ostatnio z szynka z serii bez e. tak, dziwne ale mi smakuje cos takiego :D

    • (5)

      a jakiej maki dodac?

    • (3)

      Jakich ziół można dodać?

    • (3)

      no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

    • (6)

      hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...