Wątróbka z pieczarkami

    Dzisiaj przepis na wszystkich, którzy uwielbiają wątróbkę. Aby była smaczna trzeba ją odpowiednio przygotować, dodatki także są bardzo istotne. Wątróbka z pieczarkami to doskonałe połączenie. Możecie zapomnieć o tym gumowatym daniu z dzieciństwa, warto ponownie odkryć wątróbkę.

    Przygotuj:

    • 50 dag wątróbki wołowej lub wieprzowej
    • 30 dag pieczarek
    • 2 cebule
    • 15 dag żółtego sera
    • 2-3 łyżki mąki
    • olej
    • vegetę
    • pieprz
    • słodką mieloną paprykę

    1. Najpierw przygotowanie pysznych dodatków. Oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plasterki, z obranej cebuli zrób krążki.

    2. Rozgrzej olej na patelni i duś warzywa. Dopraw je solą, pieprzem oraz vegetą.

    3. A teraz najważniejszy składnik pysznego dania – wątróbka wieprzowa lub wątróbka wołowa. Umyj ją i oczyść z błon, a następnie osusz papierowym ręcznikiem.

    4. Pokrój wątróbkę w małe kawałki, obtocz ją w mące i smaż na oleju.

    5. Pyszna wątróbka z pieczarkami jest już coraz bliżej. Kiedy mięso zmięknie, dodaj warzywa i duś potrawę jeszcze kilkanaście minut.

    6. W tym czasie zetrzyj ser na tarce i posyp danie tuż przed końcem przygotowywania.

    7. Wątróbka z cebulą i pieczarkami doskonale komponuje się z pieczywem czy pieczonymi ziemniakami. Jej doskonały smak podkreśli także surówka z kapusty. Smacznego!

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Chociaż na co dzień wiele z nas preferuje przepisy nowoczesne i niekonwencjonalne, w święta chętnie sięgamy po dania tradycyjne. Podczas wielkanocnego śniadania nie może bowiem zabraknąć białego...

    Najczęściej czytane

    W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
    Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
    Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
    FunkyLunch1
    Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
      Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

    Ostatnie komentarze