żurek przepis

żurek przepis

Przepis na żurek domowy

śmietaną.   Żurek wielkanocny to obowiązkowa pozycja na liście potraw, które podczas tych dni powinny znaleźć się na ...   Obok jajek i wielkanocnych bab z lukrem na świątecznym stole, jak co roku, znajdzie się także żurek. Kochamy go za kwaskowaty smak i lekko wyrazisty zapach, który powoduje, że aż „ślinka cieknie”! Jak przyrządzić dobry żurek ? ...
czytaj więcej

Przepis na żurek staropolski

Żurek staropolski to danie, które uwielbiamy od stuleci. Doskonale smakuje w chłodne, mgliste dni, kiedy jedzenie to jedyna czynność, na jaką mamy ochotę. Zupa jest pożywna, a gotując ją stworzysz niepowtarzalny nastrój domowego ciepła i radości. Czy nie tak pachniało ... . Podsmaż go, a następnie razem z boczkiem, wędzoną kiełbasą i białą kełbasą dodaj do pysznej zupy . Krok 4 Żurek ...
czytaj więcej

Najciekawsze wielkanocne potrawy z jajek

Święta Wielkanocne pozwalają spędzić odrobinę czasu z bliskimi i złożyć im najserdeczniejsze życzenia. Rodzinnej, odświętnej atmosferze nieodłącznie towarzyszy stół zastawiony kolorowymi pisankami i pysznymi daniami z jajkiem. Jajo symbolizuje nowe życie, dlatego to właśnie ono towarzyszy nam podczas ... zawsze się sprawdzają :) żurek też niczego sobie żurek też niczego sobie ...
czytaj więcej

Ciasto na pierogi

(...) wiadomości, jak zrobić znakomite ciasto pierogowe nie jest proste. Z tego względu nie trać okazji i już teraz poznaj przepis na najlepsze ciasto na pierogi . Przepis na ciasto na pierogi Do przygotowania delikatnego ciasta na pierogi będziesz ...
czytaj więcej

Zupa z ziemniaków

Regionalne zupy polskie zyskują sobie uznanie osób degustujących ich po raz pierwszy. Krupnik, rosół czy żurek to już sztandarowe propozycje kucharzy serwujących nasze krajowe specjały obcokrajowcom. Gęste, pełne pożywnych składników i o sobie tylko właściwym smaku zachwycają turystów. Podobnie jest z podlaską ... proste! Przepis na zupę 1 kilogram ziemniaków 30 dag kiszonej kapusty ...
czytaj więcej

Leczo z kiełbasą

Chyba jednym z najbardziej docenianych przez obcokrajowców dań rodem z kuchni węgierskiej jest leczo. Ten, kto choć raz miał okazję zasmakować tej niezwykłej potrawy nie dziwi się takiej sytuacji. Leczo to chyba najbardziej genialne połączenie papryki z nadającymi ... ! Przepis na leczo z kiełbasą i pieczarkami znajdziesz w dalszej części artykułu. Przepis na leczo z kiełbasą Do ...
czytaj więcej

Pora na rozgrzewkę - zupy idealne na jesień i zimę

  Ciepłe, pożywne zupy są zbawienne w nadchodzącym okresie jesienno-zimowym, kiedy zwykle do domu wracamy zmarznięci i przemęczeni. Pozwalają szybko się rozgrzać, a do tego dzięki swojej gęstej konsystencji, zaopatrują nasz organizm w pokłady energii. Zupa ... dyniowa z imbirem jak znaleźć ten przepis? jak znaleźć ten przepis? czy to są same zdjęcia z czy to są same zdjęcia z ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...