zupa z soczewicy czerwonej

Zupa z soczewicy czerwonej

Zupa z soczewicy - przepis znakomity

ziół prowansalskich , soli i pieprzu i zalej wszystko 4 szklankami wrzątku. Krok 3 Zupa z soczewicy – przepis mówi ... Zupa z soczewicy to doskonały pomysł na obiad. Dlaczego? Ponieważ jej główny składnik zawiera dużo białka, wapnia, fosforu, żelaza, karotenu, witamin z grupy B, PP i C. Dodatkowym plusem tego dnia jest fakt, że soczewica daje poczucie sytości, dzięki ...
czytaj więcej

Piekielnie ostra zupa z czerwonej papryki

Dziś chciałabym przedstawić bardzo ciekawy przepis na zupę paprykową. Receptura dzięki swojej ostrości i składnikom wpisuje się w kuchnię meksykańską. Podstawą zupy, o której będziemy mówić, jest bardzo ostra czerwona papryka, która wywodzi się z tropikalnych regionów ... większości potraw. Papryka w kuchni W jaki sposób papryka chili zyskała taką popularność? Zjawisko to ma związek z ...
czytaj więcej

Zupa z czerwonej fasoli

Ostatnio kupiłam czerwoną fasolę. Dodałam kilka ziaren do sałatki, a reszta stała bezużytecznie w lodówce. Bardzo nie lubię jak jedzenie się marnuje i nie mogłam pozwolić, by tak się stało. Postanowiłam więc zrobić zupę z czerwonej fasoli. Najlepsze dania zawsze powstają, gdy w ... jest już prawie gotowa. 4. Zmiksuj teraz potrawę, powstanie zupa krem . 5. Gotuj danie jeszcze 10 minut, a potem ...
czytaj więcej

Zupy na lato

Choć lato dobiega końca, aura obdarza nas jeszcze słoneczną pogodą. Dzisiaj chcę wam zaproponować propozycję na lekką zupę, którą z przyjemnością zjemy w ciepłe dni. Wśród zup królują delikatne i pożywne, przygotowane głównie ze świeżych warzyw. ... słoneczną pogodą. Dzisiaj chcę wam zaproponować propozycję na lekką zupę , którą z przyjemnością zjemy w ciepłe dni. Wśród zup ...
czytaj więcej

Zupa indyjska - jak zrobić takie cudo?

Zupa indyjska powinna się dziś pojawić wszędzie tam gdzie pada i wieje. Jest bardzo aromatyczna i świetnie rozgrzewa. Pachnący cynamon, ostre chili – to te składniki sprawią, że inne przepisy na zupę przestaną się liczyć. Spróbuj, może okaże się, że kuchnia ... posiekaj por. Podobny los zgotuj pomidorom (tylko pamiętaj, by wcześniej zdjąć z nich skórkę). Krok 6 Przepisy na ...
czytaj więcej

Smaki Świata - Armenia

(...) tradycyjnymi potrawami tej pięknej, górskiej krainy. Z wielu pysznych i cieszących oko przepisów wybrałem trzy – w sam raz na obfity obiad z deserem. A moje propozycje to Wospow sup (zupa z czerwonej soczewicy), Tpow tolma (gołąbki w liściach winogron) i słynny Tort Armine . Smacznego!     ...
czytaj więcej

Zupa meksykańska - sposób na smaczny obiad

Zupa meksykańska to sposób na smaczny i szybki obiad. W zależności od upodobań można zrobić z niej naprawdę pikantne danie lub też przygotować nieco łagodniejszą wersję. To oryginalna potrawa jest zwykle chętnie zjadana przez dzieci, bo wygląda apetycznie i kolorowo. ... marchewkę. Krok 3 Zupa meksykańska nie miałaby odpowiedniego smaku bez przecieru pomidorowego. Dodaj go więc do warzyw i ...
czytaj więcej

Pierogi z soczewicą

(...) farszów gwarantujących nam możliwość poznawania smaków z dużą częstotliwością. Oprócz pierogów z mięsem, grzybami, kapustą czy kaszą wspomnieć trzeba także o tych na słodko z truskawkami albo jagodami . Ciekawą propozycją jest natomiast przepis na ...
czytaj więcej

Surówka z papryki

Dzięki ciągłemu rozwojowi wspaniałej sztuki kulinarnej jedzenie stało się dla nas nie tylko koniecznością, ale przede wszystkim niezwykłą przyjemnością dostarczaną każdego dnia. Co prawda część naszych nawyków żywieniowych nie jest godna pochwały, jednakże ... warzywa . Często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jakie dania możemy wyczarować, bazując na jednym warzywie. Pierwszym krokiem do ...
czytaj więcej

Sałatka z kuskusem

(...) grecka , tak jakiś czas temu mieliśmy do czynienia z eksploatowaniem wiedzy pochodzącej z tradycyjnej kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Czy takie nagłe zmienianie nawyków żywieniowych pod dyktando panujących trendów jest właściwe? Wydaje się, że czerpanie z tradycji kulinarnych pochodzących z różnych krajów jest właściwe ...
czytaj więcej

Rozgrzewające potrawy – część I

(...) wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy mąką i zakwaszamy sokiem z cytryny (tylko nie przesadźcie! Sok z połowy, lub ¾ cytryny w zupełności wystarczy).   A teraz coś dla wegetarian:   Fasola z pieczarkami na ...
czytaj więcej

Węgierskie specjały cz. II

  Kuchnia węgierska jest nieprzebraną wręcz skarbnicą prostych, szybkich, a zarazem wspaniałych potraw. Wielka szkoda, że gdy słyszymy o madziarskich przysmakach jedyne, co nam przychodzi na myśl to gulasz i leczo... Trzeba z tym skończyć. W ramach ...   Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Następnie przygotowujemy esencjonalny wywar z dokładnie przepłukanych ...
czytaj więcej

Wysmaruj to sobie – czyli pomysły na pasty do kanapek

(...) :   Na początek pasta z ciecierzycy i czerwonej soczewicy – Kwestia Smaku   Ciekawą w smaku i bardzo prostą w przygotowaniu pastą jest ta przyrządzona z orzechów laskowych i sera topionego – Rasberries and Cream   Lubicie owoce morza ...
czytaj więcej

Jak zrobić rosół z tortellini?

(...) cebule 6 łyżek posiekanego lubczyku 10 dag pierożków tortellini z grzybami lub mięsem 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła łyżkę mąki 4 łyżki kwaśnej śmietany sól łyżkę posiekanej czerwonej papryki ...
czytaj więcej

Kuchnia afrykańska

Kuchnia kontynentu afrykańskiego jest odbiciem upodobań kulinarnych odkrywców Czarnego Lądu. Dominantę stanowią potrawy mięsne, a na deser tubylcy serwują świeże owoce lub regionalne słodkości w towarzystwie kawy lub herbaty miętowej. Z racji na ... śródziemnomorskich i arabskich. Przynależą do niej takie składniki, jak: oliwki, pomidory, cukinie, cytrusy. Wiele jednak czerpie także z ...
czytaj więcej

Alternatywne puree

  Różnego rodzaju puree są często spotykaną formą podawania jarzyn na stołach francuskich. Można w tym pięknym kraju znaleźć puree z marchwi, selera, groszku, fasoli, kapusty... A także wiele innych. Nie wspominając już o taki cudach jak puree musztardowe, ... , czy truflowe. Krótko mówiąc - F rancuzi doprowadzili sztukę robienia papki z warzyw do perfekcji :) Skorzystajmy więc z ...
czytaj więcej

Gulasz - przepis meksykański

Masz ochotę na pyszne, delikatne puree ziemniaczane, a do tego pachnący, smaczny, pikantny gulasz? Wypróbuj więc ten przepis. Gulasz meksykański rozgrzeje największego zmarzlucha. Jest delikatny, a zarazem bardzo wyrazisty, nie znam osoby, której by nie smakował. Sama się ... ziemniaczane .   Gulasz jest pyszny! Parwie Gulasz jest pyszny! Parwie jak zupa meksykańska .. najlepszy taki ostry :) ...
czytaj więcej

Hit dnia

Już niedługo z naszych stołów znikną truskawki, by zrobić miejsce dla równie smacznych i zdrowych owoców, jakimi są jabłka. Nie powinniśmy długo rozpaczać po zakończeniu się truskawkowego sezonu i...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Późne lato i wczesna jesień sprzyjają sporządzaniu potraw z cukinii....
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Już niedługo z naszych stołów znikną truskawki, by zrobić miejsce dla ró...
Kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym to nie pyszny obiad, ale pomysł na...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...

Ostatnie komentarze