zupa z buraków czerwonych

Zupa z buraków czerwonych

Potrawy z buraków

buraków, jednak w jakiej postaci najlepiej je spożywać? Zobacz, jakie dania z buraków możesz przyrządzić w swojej kuchni ... Przeciętne dziecko nie znosi jeść warzyw, za to z wielką niecierpliwością czeka na deser wieńczący obiad. Przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być różne. Z jednej strony serwowane przez nas potrawy mogą nie wyglądać zachęcająco albo nie odpowiadają ...
czytaj więcej

Zupa chłodnik

Kiedy z nieba leje się żar mało kto myśli o jedzeniu gorących potraw. Na takie dni idealnie nada się zatem zupa w postaci chłodnika, a można ją wykonać na szereg różnych ...
czytaj więcej

Zupa buraczkowa - leczy, krzepi i rozgrzewa

(...) tarce i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cytryny. W tym czasie dodajemy też przyprawy , czyli ziele angielskie, liść laurowy, szczyptę pieprzu i cukru. W osobnym garnku gotujemy w bulionie ziemniaki i włoszczyznę, bo potem dodać je do buraków ...
czytaj więcej

Zupa strogonow

Jeżeli choć raz próbowałaś ustalić, dlaczego jesz jedne produkty, podczas gdy z niewiadomych przyczyn nie sięgasz po drugie, zdołałaś poczynić pewne obserwacje. Otóż często słyszy się, że za to co jemy jesteśmy sami odpowiedzialni, jednakże jak tu przejść ... potrawy na pewno zaobserwujemy, że zewsząd oddziałuje na nas różnie pojęta reklama. Z jednej strony oglądamy ją w telewizji, z ...
czytaj więcej

Barszcz ukraiński

Jedzenie zup ma tylu samo zwolenników, co przeciwników. Niektórzy zachwycają się ich smakiem i tym, że łatwo je odgrzać, co można zresztą czynić wielokrotnie. Przeciwnicy zup nie chcą przypisywać im miana jedzenia, ponieważ nie są one według nich sycące i mogą ... wraz z dodatkiem niewielkiej ilości bulionu, cukru, octu i przecieru pomidorowego buraki trzeba poddusić, aż zaczną mięknąć ...
czytaj więcej

Surówka z papryki

Dzięki ciągłemu rozwojowi wspaniałej sztuki kulinarnej jedzenie stało się dla nas nie tylko koniecznością, ale przede wszystkim niezwykłą przyjemnością dostarczaną każdego dnia. Co prawda część naszych nawyków żywieniowych nie jest godna pochwały, jednakże ... warzywa . Często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jakie dania możemy wyczarować, bazując na jednym warzywie. Pierwszym krokiem do ...
czytaj więcej

Smakołyki na Wigilię z różnych stron świata

Na świąteczne wyjazdy Polacy decydują się niezwykle rzadko. Według danych podanych przez Newsweek, na Święta Bożego Narodzenia wyjeżdża zaledwie 4% rodaków. Większość spędza Święta tradycyjnie – z rodziną, w domowym zaciszu. Na zachodzie ... Bożego Narodzenia wyjeżdża zaledwie 4% rodaków . Większość spędza Święta tradycyjnie – z rodziną, w domowym zaciszu. Na zachodzie ...
czytaj więcej

Hit dnia

Orzeźwiające koktajle, których główną gwiazdą jest herbata, są wspaniałym pomysłem na ugoszczenie przyjaciół nie tylko w upalny dzień. Za pomocą kilku składników przygotować możesz kolorowe napoje...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...

  • (2)

    Najbardziej mi smakuja skropione cytryna I polane vinegar , kromka zytniego chleba z maslem.