zupa strogonow z wołowiny

Zupa strogonow z wołowiny

Zupa strogonow

śmietanę. Na podstawie tej potrawy powstała zupa gulaszowa strogonow . Masz ochotę na zrobienie rozgrzewającej zupy strogonow z wołowiny ? Nie trać okazji i już teraz zapoznaj się z poniższym przepisem na zupę strogonow . Przepis na zupę strogonow ... Jeżeli choć raz próbowałaś ustalić, dlaczego jesz jedne produkty, podczas gdy z niewiadomych przyczyn nie sięgasz po drugie, zdołałaś poczynić pewne obserwacje. Otóż często słyszy się, że za to co jemy jesteśmy sami odpowiedzialni, jednakże jak tu ...
czytaj więcej

Zupa mięsna - jak ją zrobić?

(...) urlopowego czasu. Mięsna zupa jest pożywana i syta, dzięki niej będziesz miała mnóstwo energii do popołudniowych eskapad. Mężczyźni za nią przepadają. Przygotuj: pół kilograma wołowiny lub wieprzowiny 1 czerwoną i 1 zielona paprykę ...
czytaj więcej

Zupa chińska

Uwielbiasz kulinarne poszukiwania? To nie tylko świetna zabawa, lecz także okazja do znalezienia idealnego smaku, którym będziemy mogli podzielić się z najbliższymi. Z tego względu poznawanie tradycji kulinarnych nawet najbardziej odległych zakątków świata ... zasadzie żadne ograniczenia związane ze składnikami używanymi do ich gotowania. Bardzo często ich smak opiera się na bulionie z ...
czytaj więcej

Zupa po wietnamsku z kaczką

Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej polskiej kuchni. Sam nasz tradycyjny rosół gotujemy na bazie wołowiny lub kurczaka. A co jakby włożyć do garnka kaczkę? Kaczka na patelni czy w piekarniku ma wśród nas swoich zwolenników i przeciwników. Dobrze ... opatrzone w pyszne dodatki mięso z kaczki jest z pewnością świetnym daniem. Ale czy stać nas na odrobinę szaleństwa w kuchni ...
czytaj więcej

Portugalska zupa Caldo Verde

Co odpowiedziałabyś na pytanie: „Co mamy wspólnego z Portugalią?” – pewnie musiałabyś się zastanowić. Gdzie leży Polska, a gdzie ten słoneczny kraj? Oni mają ciepły klimat i słońce na okrągło, a u nas raczej pochmurno. Oni mają ocean, my Bałtyk. Oni ... jedyne, czym mogą się pochwalić Portugalczycy. Równie często spożywają oni dania mięsne, oparte na drobiu, wołowinie, jagnięcinie ...
czytaj więcej

Zupa gulaszowa

Sycąca, pikantna, rozgrzewająca, smaczna – to przymioty, jakie można przypisać zupie idealnie nadającej się na chłodne wieczory. Wymienione cechy znamienne są również dla tradycyjnego dania kuchni węgierskiej – zupy gulaszowej. Ta ... potraw. Warto zatem podczas doprawiania jedzenia papryką zdjąć je na chwilę z ognia. Oprócz tego należy pamiętać, że spożywanie ...
czytaj więcej

Pora na rozgrzewkę - zupy idealne na jesień i zimę

  Ciepłe, pożywne zupy są zbawienne w nadchodzącym okresie jesienno-zimowym, kiedy zwykle do domu wracamy zmarznięci i przemęczeni. Pozwalają szybko się rozgrzać, a do tego dzięki swojej gęstej konsystencji, zaopatrują nasz organizm w pokłady energii. Zupa ... na bardzo długo.   Flaki – tradycyjna mięsna potrawa, przyrządzona z flaków wołowych. Jest bardzo gęsta i dość tłusta ...
czytaj więcej

Kuchnia afrykańska

Kuchnia kontynentu afrykańskiego jest odbiciem upodobań kulinarnych odkrywców Czarnego Lądu. Dominantę stanowią potrawy mięsne, a na deser tubylcy serwują świeże owoce lub regionalne słodkości w towarzystwie kawy lub herbaty miętowej. Z racji na ... śródziemnomorskich i arabskich. Przynależą do niej takie składniki, jak: oliwki, pomidory, cukinie, cytrusy. Wiele jednak czerpie także z ...
czytaj więcej

Marokańskie specjały

Co przychodzi ci do głowy, gdy słyszysz hasło: marokańska kuchnia? Masz pozytywne odczucia czy wręcz przeciwnie? A może nigdy jej nie próbowałaś? Potrawy, które wywodzą się z tego północnoafrykańskiego kraju, są bardzo charakterystyczne, głównie dzięki wpływom ... to masa chlebowa wyrabiana na słodko i spożywana jako ciastko. Herbata miętowa: zielona herbata z listkami świeżej mięty ...
czytaj więcej

Rozgrzewające potrawy – część I

(...) wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy mąką i zakwaszamy sokiem z cytryny (tylko nie przesadźcie! Sok z połowy, lub ¾ cytryny w zupełności wystarczy).   A teraz coś dla wegetarian:   Fasola z pieczarkami na ...
czytaj więcej

Hit dnia

Omlet jest daniem na tyle uniwersalnym, że można je zjeść z dodatkami wszelkiego rodzaju. Istnieje wiele osób, które potrawę tę podają na słodko – np. z dżemem lub owocami. Chociaż niektórym połą...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
USB bekon
Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
FunkyLunch1
Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
Jeśli z niedowierzaniem patrzysz na wyniki swoich badań, gdzie poziom...
  Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

Ostatnie komentarze