zupa strogonow z wołowiny

Zupa strogonow z wołowiny

Zupa strogonow

śmietanę. Na podstawie tej potrawy powstała zupa gulaszowa strogonow . Masz ochotę na zrobienie rozgrzewającej zupy strogonow z wołowiny ? Nie trać okazji i już teraz zapoznaj się z poniższym przepisem na zupę strogonow . Przepis na zupę strogonow ... Jeżeli choć raz próbowałaś ustalić, dlaczego jesz jedne produkty, podczas gdy z niewiadomych przyczyn nie sięgasz po drugie, zdołałaś poczynić pewne obserwacje. Otóż często słyszy się, że za to co jemy jesteśmy sami odpowiedzialni, jednakże jak tu ...
czytaj więcej

Zupa mięsna - jak ją zrobić?

(...) urlopowego czasu. Mięsna zupa jest pożywana i syta, dzięki niej będziesz miała mnóstwo energii do popołudniowych eskapad. Mężczyźni za nią przepadają. Przygotuj: pół kilograma wołowiny lub wieprzowiny 1 czerwoną i 1 zielona paprykę ...
czytaj więcej

Zupa po wietnamsku z kaczką

Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej polskiej kuchni. Sam nasz tradycyjny rosół gotujemy na bazie wołowiny lub kurczaka. A co jakby włożyć do garnka kaczkę? Kaczka na patelni czy w piekarniku ma wśród nas swoich zwolenników i przeciwników. Dobrze ... opatrzone w pyszne dodatki mięso z kaczki jest z pewnością świetnym daniem. Ale czy stać nas na odrobinę szaleństwa w kuchni ...
czytaj więcej

Zupa chińska

Uwielbiasz kulinarne poszukiwania? To nie tylko świetna zabawa, lecz także okazja do znalezienia idealnego smaku, którym będziemy mogli podzielić się z najbliższymi. Z tego względu poznawanie tradycji kulinarnych nawet najbardziej odległych zakątków świata ... zasadzie żadne ograniczenia związane ze składnikami używanymi do ich gotowania. Bardzo często ich smak opiera się na bulionie z ...
czytaj więcej

Portugalska zupa Caldo Verde

Co odpowiedziałabyś na pytanie: „Co mamy wspólnego z Portugalią?” – pewnie musiałabyś się zastanowić. Gdzie leży Polska, a gdzie ten słoneczny kraj? Oni mają ciepły klimat i słońce na okrągło, a u nas raczej pochmurno. Oni mają ocean, my Bałtyk. Oni ... jedyne, czym mogą się pochwalić Portugalczycy. Równie często spożywają oni dania mięsne, oparte na drobiu, wołowinie, jagnięcinie ...
czytaj więcej

Zupa gulaszowa

Sycąca, pikantna, rozgrzewająca, smaczna – to przymioty, jakie można przypisać zupie idealnie nadającej się na chłodne wieczory. Wymienione cechy znamienne są również dla tradycyjnego dania kuchni węgierskiej – zupy gulaszowej. Ta ... potraw. Warto zatem podczas doprawiania jedzenia papryką zdjąć je na chwilę z ognia. Oprócz tego należy pamiętać, że spożywanie ...
czytaj więcej

Pora na rozgrzewkę - zupy idealne na jesień i zimę

  Ciepłe, pożywne zupy są zbawienne w nadchodzącym okresie jesienno-zimowym, kiedy zwykle do domu wracamy zmarznięci i przemęczeni. Pozwalają szybko się rozgrzać, a do tego dzięki swojej gęstej konsystencji, zaopatrują nasz organizm w pokłady energii. Zupa ... na bardzo długo.   Flaki – tradycyjna mięsna potrawa, przyrządzona z flaków wołowych. Jest bardzo gęsta i dość tłusta ...
czytaj więcej

Kuchnia afrykańska

Kuchnia kontynentu afrykańskiego jest odbiciem upodobań kulinarnych odkrywców Czarnego Lądu. Dominantę stanowią potrawy mięsne, a na deser tubylcy serwują świeże owoce lub regionalne słodkości w towarzystwie kawy lub herbaty miętowej. Z racji na ... śródziemnomorskich i arabskich. Przynależą do niej takie składniki, jak: oliwki, pomidory, cukinie, cytrusy. Wiele jednak czerpie także z ...
czytaj więcej

Marokańskie specjały

Co przychodzi ci do głowy, gdy słyszysz hasło: marokańska kuchnia? Masz pozytywne odczucia czy wręcz przeciwnie? A może nigdy jej nie próbowałaś? Potrawy, które wywodzą się z tego północnoafrykańskiego kraju, są bardzo charakterystyczne, głównie dzięki wpływom ... to masa chlebowa wyrabiana na słodko i spożywana jako ciastko. Herbata miętowa: zielona herbata z listkami świeżej mięty ...
czytaj więcej

Rozgrzewające potrawy – część I

(...) wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy mąką i zakwaszamy sokiem z cytryny (tylko nie przesadźcie! Sok z połowy, lub ¾ cytryny w zupełności wystarczy).   A teraz coś dla wegetarian:   Fasola z pieczarkami na ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...