zasmażka do buraczków

Zasmażka do buraczków

Sos grzybowy - do kopytek i nie tylko

Sos grzybowy to świetny dodatek do kopytek czy ... Sos grzybowy to świetny dodatek do kopytek czy placków ziemniaczanych. Powinnaś poznać ten przepis, bo doda twoim daniom smaku, aromatu, wyrazu. Jego przygotowanie nie jest trudne, ale musisz zaopatrzyć się w odpowiednie narzędzia, na przykład ...
czytaj więcej

Zupa chłodnik

(...) miękkie dodaje się do nich cukier i trzyma na ogniu kolejne kilka minut. Gotowa zupa musi najpierw ostygnąć, by można było do niej dodać pozostałe składniki. Kiedy już nabierze odpowiedniej temperatury wciska się do niej sok z cytryny (jego ilość jest zależna ...
czytaj więcej

Buraczki zasmażane - pyszny dodatek do zimowego obiadu

Buraczki zasmażane można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakują z ziemniakami i smażonym lub duszonym mięsem. Są idealnym dodatkiem do rozgrzewającego obiadu, który ma dostarczyć energii na cały mroźny dzień. Jeśli do tej pory kupowałaś ten przysmak w garmażerce, to czas z tym skończyć. Domowe jedzenie jest ... potrzeba do Ile wody potrzeba do rozprowadzenia mąki? ...
czytaj więcej

Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty z czerwonymi buraczkami wygląda naprawdę bardzo dobrze i tak samo smakuje. Możesz ją podawać na zimo – jako osobne danie lub na ciepło – jako dodatek do obiadu. Potrzebnych składników nie dostaniesz może w pierwszym lepszym ... także sałatka z buraczków ćwikłowych . Wrzuć zatem buraczki i dopraw pyszną surówkę solą, pieprzem, zielem angielskim ...
czytaj więcej

Koktajle warzywne

Jeśli chcesz za pomocą jednego posiłku dostarczyć organizmowi solidnego zastrzyku witamin, rozwiązaniem jest przygotowanie pożywnego drinka warzywnego. Choć takie koktajle cechuje nieco gorszy smak, od tych przyrządzanych na bazie owoców, to jednak ... składników dodać do mieszanki kostki lodu i tym sposobem uzyskać pyszny shake ogórkowy. Serwując go gościom, dekorację stanowić mogą ...
czytaj więcej

Kuchnia francuska

Zapewne wi ę kszo ść z nas kojarzy kuchni ę francusk ą z takim potrawami jak ś limaki, ż abie udka czy owoce morza . Kraj ten s ł ynie tak że z pysznych serów i wytwornych win podawanych do posi ł ków. Warto wiedzie ć ...
czytaj więcej

Domowe chipsy

Media regularnie donoszą o odkryciach naukowych, które potwierdzają, że chipsy szkodzą zdrowiu, a ich częste spożywanie zwiększa ryzyko chorób serca oraz zachorowania na nowotwory. Najnowsze badania mówią o tym, że chipsy wywołują również przewlekłe stany ... czynności, tj. nagrzanie piekarnika do temperatury 220°C i wyłożenie trzech blachy papierem do pieczenia. Następnie ziemniaki i ...
czytaj więcej

Barszcz czerwony zabielany

Barszcz czerwony zabielany to świetny pomysł na obiad każdego dnia. Nie martw się tylko, nie ma z nim aż tak dużo pracy. Wystarczy trochę buraczków i kilka innych prostych produktów, by stworzyć pyszną zupę. Pamiętaj, że buraki świetnie wpływają na cerę. Przygotuj: 2 litry bulionu ... czerwony . 5. Wymieszaj zupę buraczkową i gotuj przez 2 minuty. 6. Przypraw obiad do smaku. 7. Barszcz ...
czytaj więcej

Kurze kąski z dipami - pyszne przekąski na imprezę

Jeśli czujesz, że dziś wieczorem będziesz miała ochotę na przekąskę, to już teraz przygotuj sobie kurze kąski z dipami. Nic w tym trudnego, a smakuje znakomicie i świetnie się prezentuje na stole. Produkty, których będziesz musiała użyć nie są zbyt wyszukane i z ... . A teraz dipy do kurczaka . Wymieszaj jogurt, majonez i sok z cytryny i podziel masę na 3 części. 7. Do pierwszej dodaj ...
czytaj więcej

Przekąski na sylwestra - pyszne i niskokaloryczne

(...) . Warzywa z dipem z awokado Najzdrowsze są oczywiście surowe warzywa. By lepiej smakowały przygotuj do nich dip z awokado. Przekrój owoc na pół, wyjmij pestkę, a miąższ przełóż do miseczki i skrop sokiem z cytryny. Dokładnie zmieszaj go (najlepiej z ...
czytaj więcej

Pomysły na farsze

  Któż z nas nie lubi faszerowanych warzyw? Albo naleśników z ciekawym nadzieniem? Czy też może zapiekanek ziemniaczanych z interesującym wnętrzem? Nie zapominajmy również o canelloni... Tylko, że o ile zrobienie naleśników, czy wydrążenie warzyw to pestka, to z ...   Szpinak zostawiamy na całą noc, do rozmrożenia. Odciskamy ze szpinaku nadmiar płynu. Następnie wrzucamy go do garnka ...
czytaj więcej

Hit dnia

Już niedługo z naszych stołów znikną truskawki, by zrobić miejsce dla równie smacznych i zdrowych owoców, jakimi są jabłka. Nie powinniśmy długo rozpaczać po zakończeniu się truskawkowego sezonu i...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Późne lato i wczesna jesień sprzyjają sporządzaniu potraw z cukinii....
Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym to nie pyszny obiad, ale pomysł na...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Skorzystajcie z propozycji pysznego śniadania, które dostarczy Wam niezb...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...

Ostatnie komentarze