zakąski zimne przepisy

Zakąski zimne przepisy

Zimne nóżki w zimie? Tak, ale tylko na talerzu!

wywarem.     Mam nadzieję, że z tymi przepisami zimne nóżki zagoszczą wkrótce w Waszych domach ... Potrawa zwana potocznie „ zimne nóżki ” cieszy się w Polsce wielkim powodzeniem, zwłaszcza w czasie Świąt. Lubimy ją za to, że stanowi smaczną przekąskę, pasuje do wielu dań, a do tego ma sporo właściwości odżywczych , bo zawiera wszystko to, czego ...
czytaj więcej

Kolorowe galaretki

Galaretkę kojarzymy przede wszystkim z jej wyjątkową (uroczo trzęsącą się) konsystencją i wszystkimi kolorami tęczy. Nie zdajemy jednak sobie sprawy z tego, jak często stosuje się ją w gastronomii. Z jednej strony spożywamy ją wraz z pysznymi deserami, a z ... zdrowie włosów i paznokci, a także kondycję skóry. Zobacz, w jakiej postaci możesz dostarczyć galaretkę do organizmu. Przepisy ...
czytaj więcej

Ciasto półfrancuskie

Jaki jest klucz do udanego domowego wypieku? Najbardziej soczyste jabłka, słodkie i pachnące truskawki, a nawet najszczersze chęci nie są gwarancją tego, że nasze wysiłki nie pójdą na marne. Co zatem zrobić, by po raz kolejny nie zaliczyć kulinarnej ... wykorzystania. Mam jednak 2 pytania: jaka mąka będzie najlepsza i jakiej śmietany użyć w tym przepisie? Pytam o ilość tłuszczu oraz czy ...
czytaj więcej

Koszmary Kuchenne Magdy Gessler

  Ci, którzy mają kablówkę (i telewizor) oraz są miłośnikami kuchni (a za takich uważam naszych czytelników), być może znają program nadawany przez sieć BBC – „Kitchen Nigtmares”, który prowadzi znany z Hell’s Kitchen Gordon ... jej nazwiskiem to Zakąski Przekąski braci Gessler. Wiem możecie napisać że to są bracia z rodziny w którą weszła ale na zdrowy ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    ja najczesciej jem z miesem :) ostatnio z szynka z serii bez e. tak, dziwne ale mi smakuje cos takiego :D

  • (5)

    a jakiej maki dodac?

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...