tortilla farsz

Tortilla farsz

Farsz do tortilli

małe kawałki, wymieszać ze sobą i polać sosem czosnkowym. Taki farsz do tortilli ma tę zaletę, że idealnie nadaje się jako ... Sztuka kulinarna Hiszpanii cechuje się produktami charakterystycznymi dla dań kuchni śródziemnomorskich. Można w niej zatem znaleźć owoce morza, ale także warzywa oraz pikantne wędliny. Specjałem, który coraz częściej pojawia się w naszych rodzimych ...
czytaj więcej

Tortilla - jaka mąka jest jej podstawą?

Być w Meksyku i nie zjeść tortilli to grzech. Na samą myśl o tym pysznym i coraz bardziej popularnym w Polsce zawijańcu wypełnionym fasolą, papryką, mięsem i czym tylko jeszcze przyjdzie nam do głowy cieknie ślinka. Tortilla ma niejedno imię jeśli chodzi o farsz, ale za to jedną podstawową zasadę jeśli chodzi o ciasto – wyrabia się je z mąki uzyskanej z ...
czytaj więcej

Alternatywa dla naleśników – tortilla

Choć od lat jestem fanką naleśników i lubię eksperymentować z rozmaitym farszem do nich dodawanym, to od czasów spróbowania tortilli, bez bicia przyznaję się, że zdołała ona pokonać swojego przeciwnika w tej kulinarnej potyczce i od tamtej pory króluje ... i dodajemy nasz farsz. Płaty ciasta należy ściśle zrolować, posypać serem żółtym i włożyć do piecyka w naczyniu żaroodpornym ...
czytaj więcej

By szybko podgrzać tortillę

  Hiszpański rodzaj cienkiego omletu z masy kukurydzianej lub pszennej, w który włada się mięsno-warzywny farsz z sosem to niewątpliwie przysmak idealny jako szybka przekąska, ale w odróżnieniu od fast-foodów o wiele zdrowszy. Jeśli decydujemy się na samodzielne przyrządzenie ... Decor     Hiszpańska tortilla to masa Hiszpańska tortilla to masa jajeczna z dodatkami. To są tortille ...
czytaj więcej

Quesadilla - przepis

To lekkie i niezwykle smaczne danie kuchni meksykańskiej daje nam spore pole do poeksperymentowania ze składnikami farszu. Pszenna tortilla z pożywnym nadzieniem to świetna przekąska. Potrawę tę możemy przygotować także w wersji wegetariańskiej. Tortilla z ... podsmażyć lekko na patelni, by ser mógł się rozpuścić, a farsz nabrał aromatu. To meksykańskie danie podajemy z lekko pikantnym ...
czytaj więcej

Kuchnia meksykańska

Kuchnie świata dają duże możliwości prawdziwym koneserom smaków. Dla miłośników lekkich przekąsek idealnie nadają się potrawy rodem z Grecji, tym, którzy pragną najeść się do syta, odpowiadają często przysmaki ze słonecznej Italii, zaś tym, którzy ...  nawet ziemniaków. Tortilla kukurydziana po zapieczeniu jest krojona w trójkąty, tak jak pizza. Quasadilla podaje się z sosem czosnkowym ...
czytaj więcej

Proste danie niesłychanie – 4 pomysły na potrawy z kurczaka

Nie masz pomysłu na danie, a masz ochotę przyrządzić coś, co dostarczy Tobie pożywnych węglowodanów w postaci mięsa i odżywczych witamin w formie warzyw? Mam zatem dla Ciebie cztery pomysły jak połączyć te dwa pomysły w ramach jednego dania. Co więcej, do ich wykonania nie musisz ... ulubionymi przyprawami. Tak przygotowany farsz rozkładamy równomiernie na tortilli i zwijamy w rulony ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    ja najczesciej jem z miesem :) ostatnio z szynka z serii bez e. tak, dziwne ale mi smakuje cos takiego :D

  • (5)

    a jakiej maki dodac?

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...