sos śliwkowy do schabu

Sos śliwkowy do schabu

Sos śliwkowy

wykorzystanie. Jednym z nich jest sprawdzony przepis na sos ze śliwek, który możesz przygotować przez cały rok. Przepisy ze ... Chociaż na przyjście kalendarzowej jesieni jeszcze będziemy musieli poczekać kilka dni to już od jakiegoś czasu pogoda dośc mocno sygnalizuje nam koniec lata. Co oznacza to dla naszej kuchni? Co prawda wraz z nadejściem jesieni kończy się sezon pełen ...
czytaj więcej

Sosy owocowe do mięs

  Moda na sosy owocowe powróciła do łask dobrych kilka lat temu. I choć przygotowanie takiego sosu, przynajmniej w teorii, nie powinno stanowić większego problemu, to jakoś od paru ładnych miesięcy nie zdarzyło mi się jeść żadnego dobrego. Owszem, zdarzały się jadalne, niezłe, czy nawet ciekawe, jednak dobrego próżno by szukać. Nawet ze ...   Moda na sosy owocowe powróciła do łask ...
czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

Jedzenie mięsa wieprzowego ma chyba tyle samo przeciwników, jak i zwolenników. W naszej kuchni to właśnie ono obok drobiu cieszy się największym powodzeniem. Z tego też względu w kuchni polskiej można odnaleźć wiele ciekawych przepisów na przygotowanie ... pokrojone na niewielkie kawałki pieczarki. Całość dusimy i dodajemy do mięsa. Sos gotujemy do czasu, aż mięso będzie miękkie ...
czytaj więcej

Jak zrobić frytki bez tłuszczu?

Masz postanowienie noworoczne – zrzucasz 5 kilogramów. Oznacza to, że nie wolno ci sięgać po tłuste potrawy. A co jeśli tak kochasz frytki, że nie wyobrażasz sobie bez nich życia? Uwielbiasz ten smak ziemniaków, soli i ketchupu rozpływający się w ustach. Spokojnie, ... pieprz 1. Najpierw zrób frytki. Pokrój więc obrane ziemniaki w słupki. 2. Przełóż frytki do miseczki, skrop olejem ...
czytaj więcej

Schab pieczony na trzy sposoby

(...) czosnkiem. Miód mieszamy z olejem w proporcjach 1:1, po czym dodajemy do utartych rodzynek z czosnkiem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy mięso i odstawiamy na minimum 6 godzin do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Schab wkładamy do żaroodpornego naczynia, przyprószamy solą, pieprzem i tymiankiem i wstawiamy ...
czytaj więcej

Hit dnia

Koniec grudnia był sezonem obfitującym w kaloryczne, ciężkie potrawy, dlatego w styczniu sprawisz żołądkowi ogromną przyjemność, modyfikując dietę. Jednym z produktów, których nie powinno zabrakn...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Koniec grudnia był sezonem obfitującym w kaloryczne, ciężkie potrawy,...

Ostatnie komentarze