solanka do mięsa

Solanka do mięsa

Sos do mięsa

wystarczająco przekonana, przeczytaj poniższy artykuł. Dowiesz się z niego, w jaki sposób zrobić wyśmienity sos do mięsa. Oprócz najbardziej popularnych propozycji poznasz także sosy o mniej oczywistych smakach. Jak zrobić sos do mięsa? Zanim poznamy jakikolwiek przepis na sos do mięsa , zastanowimy się nad tym, na co powinniśmy zwrócić uwagę w trakcie jego robienia. Po pierwsze, odpowiedź na pytanie, jak zrobić sos do mięsa powinna poprzedzać informacja, z jakim gatunkiem tego produktu ... Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych rezygnują z jedzenia mięsa, jednak mimo wszystko nadal stanowi ono jeden z najczęściej spożywanych przez nas produktów. Pyszne kotlety schabowe albo mielone, wyśmienite ...
czytaj więcej

Co myślicie o jedzeniu surowego mięsa?

Choć są osoby, które całkowicie wykluczyły ze swojej diety mięso, to jednak większość z nas z różną częstotliwością sięga po pieczonego kurczaka, pyszne kotlety schabowe albo kiełbasę. Jedzenie mięsa traktujemy zatem jako coś zupełnie normalnego. Istnieją jednak ... indywidualnych gustów. Czy ty także lubisz surowe mięso?   Ja nie mogę się przemóc do Ja nie mogę się przemóc do tatara ...
czytaj więcej

Potrawy z mięsa mielonego

Jego uniwersalność polega na tym, że możemy je dodawać do szeregu rozmaitych potraw, kreując tym samym bardzo ciekawe dania obiadowe. A bogactwo zastosowań jest naprawdę duże. Mięso mielone w kuchni nie ma szansy się zmarnować, bo z powodzeniem można je ... podsmażyć na patelni, a następnie dodać do niego sos Napoli rozpuszczony w połowie szklanki zimnej wody. Kiedy mieszanka będzie już ...
czytaj więcej

Kuleczki z mięsa mielonego

To kolejne danie sygnowane metką „ szybkie i smaczne”. Kochają je dzieci i chętnie sięgają po nie dorośli, bo jest pożywne i proste w wykonaniu. Można je przyrządzić na wiele sposobów i podawać z wybranym sosem. Do tego taki posiłek jest lekkostrawny i na długo zapobiega burczeniu w ... Poszatkuj szczypiorek i dodaj do co całości dokładnie mieszając Dopraw mięso sola i pieprzem ...
czytaj więcej

Zapiekanka z mięsa mielonego - jak ją przygotować?

A może zaczniesz tydzień od dania mięsnego? Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego brzmi może niezbyt wyszukanie, ale za to smakuje znakomicie. Można ją podać z sosem pieczarkowym, choć niektórzy, zwłaszcza dzieci, polewają ją często ketchupem. A jak ty ją ... Odsącz tłuszcz i przełóż warzywa do zapiekanki z kaszy gryczanej. Dopraw ją solą i pieprzem. Krok 5 Na samym końcu ...
czytaj więcej

Sznycle bez mięsa - pyszne danie wegetariańskie

Czy wiesz, że po mięso należy sięgać tylko trzy razy w tygodniu. W pozostałe dni mogą je zastąpić: soja, ryby lub warzywa. Skoncentrujmy się teraz na ostatniej opcji. Sznycle warzywne są pyszne i zdrowe. Warto przygotować je na obiad i dostarczyć organizmowi ... zeszklij ją na maśle. 3. Do miski włóż gotowane warzywa , cebulę, jajka i połowę bułki tartej. Wymieszaj masę na sznycle i ...
czytaj więcej

Sos tatarski

(...) przybieraniem na wadze, to jednak od czasu do czasu trudno jest się im oprzeć. Istnieje wiele przepisów na sosy , które można podzielić, mając na uwadze dwa kryteria. Po pierwsze istotne jest przeznaczenie sosów, których możemy użyć do sałatek , deserów ...
czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

Jedzenie mięsa wieprzowego ma chyba tyle samo przeciwników, jak i zwolenników. W naszej kuchni to właśnie ono obok drobiu cieszy się największym powodzeniem. Z tego też względu w kuchni polskiej można odnaleźć wiele ciekawych przepisów na przygotowanie ... pokrojone na niewielkie kawałki pieczarki. Całość dusimy i dodajemy do mięsa. Sos gotujemy do czasu, aż mięso będzie miękkie ...
czytaj więcej

Jak nazywa się ten kawałek mięsa?

Gdzie jest szyneczka czy łopatka wie każdy mięsożerca, ale czy wiesz jak nazywa się przedstawiona na obrazku część mięsa?  Dla ułatwienia dodam, że jest to mięso wołowe lub cielęce i jest to część która ciągnie się od kręgów piersiowych kręgosłupa aż do żeber. bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
czytaj więcej

Mięso wieprzowe

Mimo że w niektórych religiach jedzenie wieprzowiny jest zabronione, to jednak stanowi ona dość ważny produkt w tradycji kuchni polskiej. Wystarczy wspomnieć kotlety mielone, galaretkę wieprzową, żeberka i wiele innych potraw, które często goszczą na naszych ... racjonalny i kontrolowany. Samodzielnie wykonywany rozbiór mięsa wieprzowego jest już dziś rzadkością. Mało potrafiłby ...
czytaj więcej

Makaron fusilli

(...) z ugotowanym makaronem fusili i całość doprawiamy szczyptą świeżych ziół. Taką kompozycję przed podaniem do stołu warto udekorować listkiem bazylii. Bogata w witaminy i składniki odżywcze mieszanka nie wpłynie destruktywnie na sylwetkę, a do tego pomoże ...
czytaj więcej

Dziś obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu

(...) dobrze, ja osobiście nie hestem za całkowitą rezygnacją z mięsa ale nie jestem też za tym żeby jeść je codziennie. Trzeba znaleźć złoty środek. Ale do wegetarianizmu trzeba Ale do wegetarianizmu trzeba podchodzić ostrożnie i uważnie. moja znajoma po ...
czytaj więcej

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym pomysłem na obiad. Dlaczego to właśnie one zdobywają nasze uznanie? Powodów takiej sytuacji jest wiele. Jednym z nich jest na pewno fakt, że ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu, a włożenie ... się w zapiekanych ziemniakach albo roztopionym serze z makaronem. Do tego rodzaju potraw można bowiem dodawać wszystko ...
czytaj więcej

Bezpieczny i wiarygodny drób. Co powinien wiedzieć konsument?

O tym, że mięso drobiowe jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, ma mniejszą wartość energetyczną w porównaniu np. z mięsem wieprzowym czy wołowym, a jego tłuszcz jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, wie już niejeden Polak. Jednak ... oceny sensorycznej mięsa, kwalifikując je do tzw. klasy „markowych” kurcząt rzeźnych o szczególnej wartości kulinarnej. Taka ...
czytaj więcej

Farsz do kurczaka

Na pewno nie raz zachwycałaś się zapachem pieczonego kurczaka roznoszącym się po okolicy, gdy głodna wracałaś z pracy i przysięgałaś sobie, że w następny weekend spróbujesz go przyrządzić samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca wiemy, co ... , że do środka mięsa włożysz obrane i oczyszczone kawałki pomarańczy razem z rozmarynem, a na wierzch położysz odrobinę ...
czytaj więcej

Przyprawy do dziczyzny

Dziś dziczyzna kojarzy się nam z bardzo ekskluzywnym posiłkiem, na który mogą sobie pozwolić nieliczni. Dostępność mięsa zarazem zwierzyny grubej jak i drobnej jest znacznie mniejsza niż drobiu lub wieprzowiny. Rzadko można ją spotkać w sklepie, zatem ... wzbogacających smak i aromat dodatków. Dobre dopasowanie przypraw do dziczyzny może spowodować, że na stałe zagości ona w naszym ...
czytaj więcej

Sos do gołąbków

(...) dość prostego dania może być wiele. Po pierwsze wielość przepisów na gołąbki oparta jest na możliwości dodania do nich różnych farszów. I tak, obok mięsa wieprzowego i ryżu często pojawia się kasza , grzyby , a nawet mielony indyk. Oprócz tego ...
czytaj więcej

Surówka do ryby

(...) . Jednym z najczęściej popełnianych błędów jest jednak nieumiejętne dobieranie dodatków do ryby. Jednym z pomysłów na to, jak wzbogacić smak omawianego produktu jest przygotowanie surówek do ryby . Zobacz, jaka surówka do ryby jest najlepsza ...
czytaj więcej

Gołąbki z mięsem

Szybkie tempo życia powoduje, że coraz rzadziej poświęcamy czas na przygotowanie posiłków. Wiele jest skutków takiego postępowania, jednakże najbardziej nas interesuje jeden z nich. Okazuje się, że udając się do restauracji albo nawet firmowego bufetu, ... gołąbki z mięsem. Zobacz, w jaki sposób je przygotować oraz poznaj inne zastosowania mięsa mielonego w kuchni. Mięso mielone ...
czytaj więcej

Kotlet po cygańsku

Stale obniżająca się temperatura sprawia, że coraz chętniej sięgamy po sycące i konkretne potrawy. Klasykiem w każdym polskim domu jest kotlet schabowy. Jest to propozycja dość prosta, lecz niezawodna i przez wielu uznawana za niezastąpioną. Najprostszym ... mięsa niż ten przyrządzony z mięsa mrożonego. Kolejnym krokiem jest odpowiednie rozbicie kawałków mięsa. Tłuczek najlepiej jest ...
czytaj więcej

Kotlet szwajcarski

Pora jesienno-zimowa jest jedną z tych, za jakimi nie przepadamy. Brak słońca i często padający deszcz negatywnie wpływa na nasz nastrój. Zmienia się nie tylko nasze samopoczucie, lecz także dieta. Na stole coraz mniej pojawia się świeżych warzyw i owoców, a coraz częściej sięgamy po ... na wyśmienity kotlet szwajcarski. Przepis na kotlet szwajcarski Do zrealizowania przepisu na szwajcarski ...
czytaj więcej

Sos do spaghetti i sos do ryżu - dwa w jednym

Oto przepis, który pozwoli ci upiec dwie potrawy przy jednym sosie. Niezależnie od tego, czy lubisz ryż, czy też przepadasz za makaronem, możesz wykorzystać podaną tu recepturę. Nic w tym trudnego, ale za to dużo smacznego. Sama się przekonaj. Już nie będziesz musiała wybierać między potrawą ... daniem dla ukochanego, który nie jest fanem spaghetti. Przygotuj: 25 dag mięsa mielonego 10 dag ...
czytaj więcej

Jak przygotować wegetariańskie spaghetti carbonara?

(...) carbonara Spaghetti carbonara to jeden z naszych ulubionych pomysłów na makaron. Aby przygotować to danie bez mięsa , będziesz potrzebować: 450 g makaronu, 2 jaj , 1 filiżanki startego parmezanu + odrobiny do posypania, 2 łyżek oliwy z oliwek extra virgin + odrobiny do polania, 4 ząbków drobno posiekanego czosnku ...
czytaj więcej

Rusza pierwsze Targowisko w centrum Warszawy!

19 stycznia 2014 roku rusza niezwykłe wydarzenie ekologiczno-kulinarne, czyli Targowisko! Jeżeli niedziela jest dla ciebie czasem relaksu, wybierz się do centrum Warszawy i zasmakuj nowych potraw i produktów. Przy ul. Oczki 1 znajdziesz mnóstwo wartościowej ... , prezentujący jakościowe wyroby, takie jak owoce , warzywa , mięsa, wędliny, sery i przetwory. *Źródło zdjęcia: materiały ...
czytaj więcej

Zapiekanka z makaronem i kurczakiem - po studencku

(...) pozwól, by się rozgotował. Odlej wodę zanim się to stanie. 6. Kiedy mięso będzie się smażyło, zrób sos do zapiekanki makaronowej . Wymieszaj majonez ze śmietaną i dodaj do niego posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i dużo przypraw. Jesli ...
czytaj więcej

Galareta z kurczakiem

(...) właściwości mięsa, możemy przygotować kurczaka w galarecie . Już teraz zobacz, jak zrobić tę smaczną przekąskę na zimno. Przepis na galaretkę z kurczaka Do zrealizowania przepisu na galaretę z kurczaka będziesz potrzebowała następujących składników: około 1 kg mięsa drobiowego (mogą to być skrzydełka, nóżki), żelatyna, 2 marchewki ...
czytaj więcej

Koszmary Kuchenne Magdy Gessler

(...) przygotowywania tych posiłków nie skusiła bym się na stołowanie w tym miejscu. Proszę przywiązywać większą uwagę do higieny. Pozdrawiam ...
czytaj więcej

Kurczak faszerowany

Uwielbiasz łączyć smaki, jednak nie zawsze wiesz, co do siebie pasuje? Trudno zaprzeczyć, że to właśnie eksperymentowanie jest jedną z dróg, dzięki której sztuka gotowania ciągle się rozwija i ma największe osiągnięcia. Z drugiej strony nie zawsze potrafimy ... . Jednym ze sposobów na urozmaicanie różnych potraw jest dodawanie do nich farszu. To właśnie on stanowi podstawę naleśników ...
czytaj więcej

Sosy do mięs

Często przygotowując mięso na obiad, zastanawiamy się, z czym je podać, by danie nie było za suche. Przyrządzenie sosu to wyższa filozofia, którą nie zawsze chcemy zgłębiać. Otóż nic prostszego. Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy wieprzowinę ... pietruszki. Doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu, cały czas mieszając i zdrapując to, co przywarło do dna patelni, aż objętość ...
czytaj więcej

Uszka do barszczu

(...) przygotowany bulion jest ciasto na uszka do barszczu . Nie trać okazji i już teraz poznaj tajniki jego receptury. Przepis na uszka do barszczu Zanim zaczniesz przyrządzać uszka do barszczu czerwonego, upewnij się, że w kuchni znajdziesz ...
czytaj więcej

Przepis na pasztet domowy

Pasztety zyskały w Polsce dużą popularność, a to głównie za sprawą naszej fascynacji kuchnią francuską. Receptury zapożyczone od francuskich pasztetników zostały nieco zmodyfikowane i przystosowane do polskich warunków. Podstawowym surowcem do przyrządzenia pasztetu ... , sera pieprzu, czosnku). Pasztet domowy Wbrew powszechnie krążącej opinii, pasztet nie jest potrawą aż tak trudną do ...
czytaj więcej

Panierka do kurczaka

Zapomnijcie o standardowej panierce do mięs w postaci tartej bułki. Takie danie wieje nudą i z czasem może się przejeść, a do tego nie dostarcza naszemu organizmowi wielu korzyści. Jakie inne zdrowe i pełne wytwornego smaku panierki do mięs można zastosować? Przedstawiam Wam kilka ciekawych propozycji. Panierka z płatków kukurydzianych – ...
czytaj więcej

Jak smakuje najdroższa szynka na świecie?

(...) .   Rasa świń, z których zrobiono szynkę to czarna świnia iberyjska – szynka z tych świń należy do najlepszych na świecie ( i oczywiście najdroższych). Szynka Iberico porównywana jest do równie słynnej szynki parmeńskiej i wielu smakoszy uważa, że ...
czytaj więcej

2 sprawdzone pomysły na bezmięsne curry

Masz dość nudnych, zimowych połączeń, takich jak kotlet, ziemniaki i surówka? Nie możesz już patrzeć na zapiekanki i gulasze? Wypróbuj przepis na wegetariańskie curry, które wprowadzi nieco świeżości do twojej kuchni. Poniżej znajdziesz dwa oryginalne przepisy ... minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodaj kalafior, cebulę, bulion, cieciorkę, sól, pomidora i sos pomidorowy. Przykryj i gotuj ...
czytaj więcej

Jak zrobić kotlety mielone panierowane w serze?

(...) : 40 dag mięsa mielonego z drobiu 2 kajzerki 2 jajka szklankę mleka mieloną gałkę muszkatołową sól, pieprz A do panierowania: pół szklanki bułki tartej 8 łyżek startego żółtego sera jajko 5 łyżek mąki olej do smażenia Krok 1 Pyszne kotlety mielone zacznij od przygotowania mięsa. Na początek pokrój kajzerki w kostkę i zalej je ...
czytaj więcej

Jak zrobić pite?

Ten okrągły pszenny placek popularny w krajach Bliskiego Wschodu jest często spotykany także w naszych sklepach. Zazwyczaj podaje się go z pikantnym sosem, ale różnorodność zastosowań w kuchni pozwala na puszczenie wodzy fantazji w kwestii dodawania do niego ... drobiu. Do takiej kompozycji można dodać sos czosnkowy bądź majonezowy, które wysubtelnią smak lub po prostu skropić składniki ...
czytaj więcej

Zupa z kurek

Chociaż kalendarzowe lato jeszcze się nie skończyło, to jednak większość z nas przestała już odczuwać iście wakacyjną atmosferę. Poza tym wszelkie niedowierzania rozpływają się, gdy tylko spojrzymy za nasze okno. Okazuje się wówczas, że nawet gdy świeci ... . Innym sposobem na to, co zrobić ze świeżymi kurkami jest ich wykorzystanie do dań, które będziemy jeść od razu. Oprócz kurek ...
czytaj więcej

Ryba w sosie śmietanowym

Po karnawale i zabawie przyszedł czas odpoczynku dla naszego żołądka. I chociaż we wspomnieniach żywy jest jeszcze tłusty czwartek, to jednak na czas postu trzeba zapomnieć o istnieniu puszystych pączków, wyśmienitych faworków i cieszących nie tylko ... dwóch stron, zdejmujemy ją i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę należy wymieszać z połową szklanki wody i dodać ...
czytaj więcej

Pikantna wołowina w winie

(...) wrzuć do garnka marchewkę oraz czosnek i paprykę z zestawu Kulinarnych Inspiracji KAMIS .   Na 10 minut przed końcem gotowania wrzuć do garnka pokrojoną paprykę oraz imbir i tymianek z zestawu Kulinarnych Inspiracji KAMIS ...
czytaj więcej

Tłuszcze do smażenia

Sprawa pozornie jest prosta i większość z nas nie zastanawia się, w jaki sposób tłuszcz do smażenia wpływa na smak oraz wartość odżywczą potraw. Jeśli chcemy pochwalić się zdolnościami kulinarnymi i przyrządzać potrawy najlepiej jak to tylko możliwe, należy ... specjały mogą przyczynić się do znacznego wzrostu cholesterolu w naszym organizmie. Pamiętajmy także o tym, że podgrzany do ...
czytaj więcej

Poznaj różne rodzaje pieprzu i soli

(...) połączeniu z niezwykłym kolorem czyni czerwony pieprz świetnym dodatkiem do miękkich serów , sałatek i popcornu. Pieprz zielony, który przypominać może kapary, jest po prostu niedojrzałym pieprzem czarnym. Zwykle jest miękki, więc do jego ...
czytaj więcej

Jak ugotować rosół?

Zupa z drobiu przygotowana samodzielnie w domu ma zdecydowanie lepszy smak niż ta z „torebki”. Można ją także dowolnie doprawiać, według naszych kulinarnych gustów. Najlepiej smakuje ta przyrządzona z przepiórek czy bażanta. Jak ugotować rosół, by smakował „jak ... także do przyrządzenia sosów.       do rosołu nie dodaje się do rosołu nie dodaje się liscia laurowego ...
czytaj więcej

Ziemniaczane purée w nowej odsłonie

Ziemniak jest niezwykle popularnym produktem spożywczym, który ma w polskiej kuchni wiele zastosowań – służy do przyrządzania zup, zapiekanek czy jako dodatek do mięsa. Według wielu osób, jedną z najsmaczniejszych jego form jest purée. Chociaż niewiele ... , śmietanę, sól oraz pieprz i ubijaj, dopóki składniki nie połączą się w gładką masę. Dopraw do smaku solą i/lub śmietaną ...
czytaj więcej

Biały sos

Biały sos to świetny dodatek do pizzy, ryby czy potrawki z kurczaka. Jego przygotowanie jest banalnie proste, składniki są proste, a efekt naprawdę zaskakuje. Przeczytaj przepis i stań się szczęśliwą posiadaczką tajemnej wiedzy, która jeszcze nie raz i nie dwa uratuje ... przepyszny , wlasnie sos przepyszny , wlasnie zrobilam do mieska mielonego i ziemniaczków ;D Sos wyśmienity, dodałam Sos ...
czytaj więcej

Poznaj smaki południowego Tyrolu

Roter Hahn to związek ponad 1700 farm agroturystycznych w południowym Tyrolu, które zwiedzającym oprócz niezwykle malowniczych krajobrazów oferują także ogromną różnorodność produktów regionalnych. W tym obszarze Włoch szczególnie wyraźne jest połączenie ... ! i nie chodzi mi o pizzę ale choćby o makarony... tam wszystko jedzą świeże i ekologiczne, mniej mięsa, więcej warzyw i owoców ...
czytaj więcej

Kotleciki ryżowe

Na pewno zauważyłaś, że w ciągu ciepłych dni nasz organizm ma ochotę na zupełnie inny rodzaj jedzenia niż w czasie zimy. Warzywa, owoce czy lekkie potrawy obiadowe będą królowały na naszych stołach w najbliższych miesiącach. Co możesz zrobić, by zamienić ... istnienie różnych jego odmian. Zupełnie inny gatunek dodajemy do risotto niż na przykład sałatek. Dobrze sprawdza się on także w ...
czytaj więcej

Jesienne dania z żurawiną w roli głównej

Jesienne menu w dużej mierze różni się od jadłospisu letniego – lekkie sałatki zastępujemy sycącymi, ciepłymi potrawami. Wraz z ochłodzeniem temperatury powietrza pojawia się wiele aromatycznych produktów sezonowych, które warto wykorzystać podczas kuchennych rewolucji. Jednym z nich jest żurawina ... , 1 małej cebuli, 1 żółtka, soli i pieprzu. Do sałatki przygotuj: 50 g całych żurawin ...
czytaj więcej

Przyprawa curry

Ta znana w krajach Azji aromatyczna przyprawa, nadaje potrawom wyrazistego smaku i zadziwia swoją uniwersalnością. Curry podaje się zwykle z ryżem, ale na tym nie kończy się długa lista zastosowań tego kulinarnego dodatku. Argumentem, który powinien ... , przeciwzapalne i antybakteryjne, więc skutecznie hamuje rozwój infekcji i przeciwdziała atakom bakterii. Do tego curry ma działanie ...
czytaj więcej

Farsz do tortilli

Sztuka kulinarna Hiszpanii cechuje się produktami charakterystycznymi dla dań kuchni śródziemnomorskich. Można w niej zatem znaleźć owoce morza, ale także warzywa oraz pikantne wędliny. Specjałem, który coraz częściej pojawia się w naszych rodzimych punktach ... czerwoną fasolkę. Do takiego dania pasować będzie jako dodatek sos czosnkowy . Wegetariański farsz do tortilli Takie ...
czytaj więcej

Pulpety w sosie pomidorowym

Zastanawiałaś się kiedyś, dlaczego niektóre potrawy cieszą się ogromną popularnością w niemalże każdym zakątku świata, podczas gdy przyrządzanie innych charakterystyczne jest tylko dla danego regionu? Wydaje się, że wpływ na taką sytuację ma wiele czynników. Po pierwsze proces ... pulpety w sosie pomidorowym . Przepis na pulpety w sosie pomidorowym Do przygotowania pulpetów gotowanych w sosie ...
czytaj więcej

Hit dnia

Masz ochotę na ciasto, jednak brak ci czasu na jego przyrządzenie? Istnieje wiele sposobów na przygotowanie słodkiego deseru zaledwie w kilka minut. Pomocna w tym celu okaże się kuchenka...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
USB bekon
Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
Uciekający Pan Młody
  Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
FunkyLunch1
Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
Warzywa, owoce, nabiał, ryby, kiełki, słodycze, mięso – to produkty...

Ostatnie komentarze