smażenie jabłek

Smażenie jabłek

Kurczak z jabłkami - pomysł na świąteczny obiad

: kurczaka, 60 dag jabłek, cytrynę, 3 łyżki masła, 2 łyżki oleju, łyżeczkę suszonej mięty, kostkę bulionu warzywnego, sól, pieprz, liście melisy do dekoracji. 1. Najpierw smażenie kurczaka ... Masz już pomysł na obiad, który przygotujesz w świąteczną niedzielę? Musi to być coś wyjątkowego, pysznego i oryginalnego, coś, czego twoja rodzina nie jada codziennie. Wszystkie te wskazówki wskazują na jedno – na kurczaka z jabłkami. Jego przygotowanie ...
czytaj więcej

Wartość odżywcza migdałów

Światowa uprawa migdałów znajduje się w Ameryce, jednak w Europie ich spożycie jest równie popularne. Niewiele osób jednak zdaje sobie sprawę, że oprócz walorów smakowych, ta chrupiąca i zdrowa przekąska kryje w sobie wiele cennych właściwości. Jaki zatem ... zostanie wzbogacony cennymi witaminami. Warto jednak pamiętać o tym, że ich gotowanie, smażenie oraz prażenie sprawia, że tracą ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...