ryba pieczona w piekarniku w folii

Ryba pieczona w piekarniku w folii

Pieczona ryba z serem - sposób na pyszny obiad

ryba już zrobiona. Smacznego! Krok 8 Potrawy rybne, w tym mintaj zapiekany z serem, świetnie smakują ze świeżą bułką lub ... Nie masz pomysłu na obiad? A może rybka? Mintaj zapiekany z serem to szybki i smaczny posiłek dla całej rodziny. I co najważniejsze, wcale nie będziesz musiała poświęcać mu wiele czasu. Właściwie wystarczy włożyć rybę do piekarnika, wcześniej odpowiednio ...
czytaj więcej

Ziemniaki pieczone w folii

Jakie cechy powinno posiadać twoje ulubione danie? Po pierwsze liczy się smak, który sprawi, że jedzenie będzie dla nas prawdziwą przyjemnością dla zmysłów. Oprócz tego każda praktyczna kobieta wskaże na łatwość przygotowania. Zwykle nie przepadamy za ... ziemniaki w piekarniku , z drugiej natomiast upiec je na grillu bądź ognisku. Już teraz zobacz, jak robi się ziemniaki zapiekane w ...
czytaj więcej

Pieczona cukinia

(...) świeżych warzyw nieobecnych w naszym jadłospisie zimą. Warto skorzystać z tej okazji i czerpać garściami z tej feerii zapachów, smaków i kolorów. Nie jest to takie trudne, co więcej, w czasie trwania lata nawet dieta wegańska wydaje się bogata i różnorodna ...
czytaj więcej

Ryba pieczona w sosie imbiorowym

Kto powiedział, że w kuchni zawsze musi być łatwo? Czasem żeby wyszło coś pysznego trzeba się trochę postarać. Dziś przepis dla pań odważnych i ambitnych. Kobiety, które nie boją się wyzwań i nowości będą mogły się popisać. Ryba pieczona w piwie z dodatkiem imbiru to naprawdę wyjątkowe i oryginalne danie. Przygotuj: 50 dag ryby ... Kto powiedział, że w kuchni zawsze musi być łatwo ...
czytaj więcej

Pieczona kaczka

Soczysta kaczka, z chrupiącą skórką i aromatycznymi dodatkami. Aż ślinka cieknie! Jak przyrządzić mięso z tego ptaka, by zabłysnąć kunsztem kucharskim? Sposobów jest co najmniej kilka. Kaczka z jabłkami   Owoce obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małe ... najmniej kilka. Kaczka z jabłkami   Owoce obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małe kawałki ...
czytaj więcej

Pieczona wołowina

(...) niedzielny obiad, a twoja rodzina nie może patrzeć już na pieczonego kurczaka ? Nie bój się zaryzykować i idź o krok dalej w swoich kulinarnych poszukiwaniach. Często potrawy, które wydają się bardzo problematyczne w przygotowaniu, stają się łatwe, gdy posiądzie się znajomości kilku podstawowych zasad. Tak też jest z nierzadko płatającą figle wołowiną. Jeżeli ...
czytaj więcej

Gęś pieczona - dla całej rodziny

Jak dawno temu jadłaś gęś? Już nie pamiętasz, prawda? A może warto przypomnieć sobie stare, dobre czasy. Przepis na pieczoną gęś wcale nie jest skomplikowany. Wprawdzie ptak musi dość długo przebywać w piekarniku, ale nakarmisz nim ośmioosobową rodzinę, więc chyba ... jakiś czas polewaj ją wytopionym sosem. 8. Gęś możesz piec w żeliwnej brytfannie. Najpierw nastaw piekarnik na maksymalną ...
czytaj więcej

Karp faszerowany grzybami - karp na wigilię

Twoja rodzina nie przepada za smażonym karpiem? W takim razie w tym roku przygotuj karpia faszerowanego grzybami. Smakuje wyśmienicie i jest pyszną odmianą po zwykłej rybie przygotowywanej na tłuszczu. Przepis nie należy do najłatwiejszych, ale to w końcu święta. Przygotuj: karpia 20 ...
czytaj więcej

Przepisy na dorsza

(...) może być źródłem niespodziewanej przyjemności. Jedną z bardziej popularnych ryb w kuchni polskiej jest dorsz. Zobacz, jakie cechy są jej przypisywane oraz jakie dania możesz z niej przyrządzić. Ryba dorsz Mówiąc o dorszu, mamy zazwyczaj na ...
czytaj więcej

Kaczka w pomarańczach

(...) połączenie mięsa z owocami. W tradycji polskiej z łatwością odnajdziesz przepisy łączące rosnące w naszym klimacie śliwki, jabłka albo ...
czytaj więcej

Domowa pizza

Mało kto, będąc pod wypływem wielkiego głodu, potrafi oprzeć się zapachom dochodzącym z pizzerii. Aromat roztopionego sera, a także zapach świeżych ziół sprawiają, że na samą myśl o tym idealnym zestawieniu cieknie nam ślinka. Naszą silną wolę na próbę ... jej wyrabiania, lecz również dzięki temu nasunie się nam na myśl kilka powodów, dla których warto wykonać ją samodzielnie w ...
czytaj więcej

Truskawki z brukselką?

Pieczona polędwica z czekoladą i zielonymi żelkami ? Niezwykłe reklamy folii spożywczej firmy OSO pojawiły się w Australii. Pod hasłem „Separate is best” („Najlepiej osobno”) agencja reklamowa DDB z Sydney w plastyczny sposób sugeruje, jak aromaty różnych produktów przenikają się, jeśli przechowujemy nieopakowane jedzenie ...
czytaj więcej

Zupa po wietnamsku z kaczką

Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej polskiej kuchni. Sam nasz tradycyjny rosół gotujemy na bazie wołowiny lub kurczaka. A co jakby włożyć do garnka kaczkę? Kaczka na patelni czy w piekarniku ma wśród nas swoich zwolenników i przeciwników. Dobrze doprawione, odpowiednio upieczone i opatrzone w pyszne dodatki mięso z kaczki jest z ... Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej ...
czytaj więcej

Dania z parówek

Parówki są obecne w jadłospisie większości z nas (nie dotyczy to osób, które wyłączyły ze swojej diety wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego) już od dzieciństwa. Produkt ten od zawsze miał swoich zwolenników, którzy mnożyli sposoby wykorzystania ... mięsnego, osłonki, czyli tego, w co są owinięte. Polecam także zapoznać się z etykietami i ceną, bowiem twierdzenie, że od ceny ...
czytaj więcej

Potrawy z porem

Wiele dzieci na widok zielonych warzyw i dodatków wykrzywia buzię oraz odmawia jedzenia, jednak z wiekiem doceniamy smak i dobroczynne właściwości tych pokarmów, a miłośnicy kuchni starają się je wplatać w serwowane dania jak najczęściej. Tak też jest z ... starają się je wplatać w serwowane dania jak najczęściej. Tak też jest z porem. Jakie specjały możemy wykonać wykorzystując ...
czytaj więcej

Pieczony boczek na zimny dzień

(...) łyżeczkami majeranku, pieprzem i papryką. Zawiń mięso w filię i odłóż na 2 godziny. Krok 2 Odkrojony plaster boczku pokrój w kostkę i zarumień go na patelni. Krok 3 Wyjmij boczek z folii i ułóż go w brytfannie. Polej gorącym tłuszczem ze smażonego mięsa i piecz ok. 45 minut w temperaturze 200 stopni. Krok 4 ...
czytaj więcej

Wigilia na Ukrainie

  Ukraina jest jednym z niewielu państw na świecie, gdzie obchodzone są dwie Wigilie. Pierwsza, katolicka, obchodzona jest tradycyjnie 24 grudnia, a prawosławna 6 stycznia. Niezależnie od daty jednakże, ten szczególny dzień, u naszych sąsiadów, ... również praktykowana w większości domów. Wedle starych podań powinno się również położyć po główce czosnku na każdym rogu stołu ...
czytaj więcej

Słoiczki czy domowo? Jedzenie dla maluszka

Niemowlęta nie mogą jeść tych samych rzeczy, które jedzą dorośli - dla małych brzuszków są zbyt ciężkostrawne albo często alergizują. Co jednak robić w przypadku starszych dzieci? Na dodatek takich, które mają własne gusta kulinarne, a Tobie nie chce się ... dziecko chce uczestniczyć w domowych posiłkach, ale na własnych zasadach: wielu rzeczy nigdy nie weźmie do buzi i już. Ty też nie ...
czytaj więcej

Dziczyzna na 5 sposobów

(...) . Pieczenie w folii aluminiowej – folię smarujemy od wewnątrz masłem lub dodajemy plasterki słoniny, po czym układamy mięso (może być z farszem ) i posypujemy przyprawami, a następnie zawijamy, jednak niezbyt ciasno. Całość pieczemy w piekarniku o temperaturze ok. 200 stopni, a w końcowym etapie pieczenia ...
czytaj więcej

Smakołyki na Wigilię z różnych stron świata

Na świąteczne wyjazdy Polacy decydują się niezwykle rzadko. Według danych podanych przez Newsweek, na Święta Bożego Narodzenia wyjeżdża zaledwie 4% rodaków. Większość spędza Święta tradycyjnie – z rodziną, w domowym zaciszu. Na zachodzie tendencja ... zobaczenia jak wygląda tradycja bożonarodzeniowa w innych kulturach. Taki wyjazd docenią zwłaszcza smakosze, bowiem w wielu krajach ...
czytaj więcej

„Będę za 20 minut. Pa!” - przystawki ekspresowe

(...) telefon. Będę u Ciebie za 20 minut. Pa!”. Wtedy też, z reguły, okazuje się, że nie mamy nic gotowego do jedzenia w domu. Oczywiście, możemy zamówić pizzę lub chińczyka, ale przy odrobinie pracy (i dzięki szybkim zakupom w warzywniaku nieopodal) możemy zauroczyć ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...