przepis na szarlotkę królewską

Przepis na szarlotkę królewską

Przepis na szarlotkę

przepis, ja druga Dobry przepis, ja druga warstwe cista pokruszylam na tarce. Ja robię dwie porcje i Ja robię dwie porcje ... Obudziłam się dzisiaj z jedną myślą – szarlotka. Słodka, aromatyczna, rozpływająca się w ustach, krucha i delikatna. Próbowałam się otrząsnąć, pomyśleć o pracy, później o obiedzie, ale nic z tego, ciasto z jabłkami opanowało mój umysł. Nie miałam ...
czytaj więcej

Szarlotka królewska

Już niedługo z naszych stołów znikną truskawki, by zrobić miejsce dla równie smacznych i zdrowych owoców, jakimi są jabłka. Nie powinniśmy długo rozpaczać po zakończeniu się truskawkowego sezonu i czym prędzej zastanowić się, w jaki sposób będziemy mogli wykorzystać ... i pokroić na niewielkie kawałki, uprzednio pozbywszy się gniazd z nasionami. Następnie smażymy je wraz z dodatkiem soku z ...
czytaj więcej

Przepis na jabłecznik

Pyszna szarlotka to ten rodzaj deseru, którego nie sposób sobie odmówić. Urzeka w nim miękkie ciasto, wilgotna masa jabłkowa i słodka kruszonka. Taki rarytas, choć kaloryczny, to jednak ma tę zaletę, że nie można go zjeść w nadmiarze, bo jest dość ... się do niej masę, dodaje na wierzch ciasta jabłka ze słoika (mają pokryć całą powierzchnię, a nawet się w niej zatopić). Dobrym ...
czytaj więcej

Makaron w sosie śmietanowym

(...) makaronu . Nie masz pojęcia, jak go zrobić? Poznaj przepis na makaron w sosie śmietanowym . Makaron z sosem śmietanowym to błyskawiczna propozycja na posiłek dla całej wypoczywającej rodziny. Przepis na makaron w sosie śmietanowym Do zrealizowania ...
czytaj więcej

Jak upiec wiosenne ciasto z rabarbarem?

Gdy w końcu nadchodzi długo oczekiwana wiosna, chętnie sięgamy po pojawiające się wraz z nią produkty spożywcze. W wiosennej siatce zakupów oprócz grochu i szparagów znaleźć można także rabarbar, który zwiastuje nadejście cieplejszej części roku. Można go ... , 1/3 mieszanki, resztę śmietany i resztę mieszanki, za każdym razem dokładnie mieszając. Umieść ciasto na przygotowanej ...
czytaj więcej

Szarlotka w wersji nowoczesnej – pięć praktycznych przepisów w pigułce

  Chyba każdy z nas lubi szarlotkę. Jej wyśmienity smak i miękka postać sprawia, że trudno się oprzeć pokusie jej skosztowania. A jak już się raz zacznie, to nie można przestać, bo szarlotka to ten rodzaj ciasta, na które apetyt rośnie w miarę jedzenia. Mnie ... przestać, bo szarlotka to ten rodzaj ciasta , na które apetyt rośnie w miarę jedzenia. Mnie szarlotka przywodzi szereg ...
czytaj więcej

Naleśniki z jabłkami

Ciepły posiłek to podstawa przetrwania niezbyt sprzyjającej pogody. Nie zawsze jednak mamy czas i ochotę na obieranie ziemniaków, gotowanie ryżu albo makaronu. Oczywiście możemy zaoszczędzić sobie sporo czasu i przygotować duży garnek zupy pomidorowej albo ... do świeżych owoców bez względu na porę roku, niż miało to miejsce jeszcze kilka lat temu. Nie powinno to jednak oznaczać ...
czytaj więcej

Ciasto shrek

Kulinarnych przyjemności nigdy za wiele, dlatego po wyśmienitej zupie i nawet najbardziej znakomitym drugim daniu pozostaje pewien niedosyt. I tu z pomocą przychodzą różnego rodzaju desery w postaci cukierków, ciast i ciasteczek. W zależności od tego, ... znajdowało się na naszym talerzu możemy wybierać spośród propozycji mniej lub bardziej słodkich. Niestety pieczenie ciast jest dość ...
czytaj więcej

Prosty jabłecznik - smaczny jak u mamy

(...) kandyzowanej skórki pomarańczowej tartą bułkę cukier pół kilograma jabłek 1. Przepis na jabłecznik jest bardzo prosty. 2. Najpierw przygotuj tortownicę. Wysmaruj ją margaryną i posyp tartą bułką. 3. Pora na kruche ...
czytaj więcej

Szarlotka - gorący deser na lato

(...) ciasta i nadzienia: Wszystkie składniki do ciasta zagnieć razem na jednolitą masę. Kiedy już ugnieciesz ciasto włóż je do lodówki na 30 minut. Obierz jabłka i pokrój je w kosteczkę. Następnie uduś je (długo gotując) ze szklanką cukru i kilkoma goździkami. Po wyciągnięciu ciasta na szarlotkę z lodówki podziel je ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    ja najczesciej jem z miesem :) ostatnio z szynka z serii bez e. tak, dziwne ale mi smakuje cos takiego :D

  • (5)

    a jakiej maki dodac?

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...