przepis na karpia wigilijnego

Przepis na karpia wigilijnego

Przepisy na karpia

zbyt ościste ani tłuste. Mając już rybę, warto poznać kilka przepisów na karpia wigilijnego . Przepisy na karpia wigilijnego Najprostszym i najbardziej popularnym sposobem na karpia jest jego usmażenie. Jednakże, korzystając z przepisu na ... Już za kilka dni czeka na nas ogromna uczta wigilijna, na której pojawi się przynajmniej dwanaście tradycyjnych potraw. I chociaż niektórzy z nas rezygnują z przygotowywania tak dużej ilości dań, zastępując je półproduktami albo dodatkami, jak cukier, ...
czytaj więcej

Karp w galarecie

Trudno jest znaleźć kogoś, którego wolny czas nie zajmowałyby przygotowania do świąt. Generalne porządki i ciągłe chodzenie na zakupy, by znaleźć najlepsze prezenty dla naszych najbliższych, to tylko niektóre spośród wielu uroków przedświątecznej atmosfery. Ten ... karpia w galarecie. Karp na wigilię Istnieje wiele tradycji związanych ze świętami Bożego Narodzenia, jednak jedną z ...
czytaj więcej

Karp wigilijny - pieczony na złoto

(...) skomplikowane, to bardzo się myliłaś. Pozostało ci tylko wlać do naczynia wodę i oliwę, włożyć cebulę (obraną i pokrojoną na ćwiartki ...
czytaj więcej

Wigilijna zupa rybna

Wigilijna kolacja to chyba jedna z niewielu chwil, w jakiej rezygnujemy z ulubionych zapiekanek makaronowych, domowej pizzy albo sałatki kebab i zastępujemy je tradycyjnymi potrawami świątecznymi. Nie oznacza to bynajmniej, że wigilijne jedzenie jest ... przyrządzania wigilijnej zupy rybnej. Zobacz, w jaki sposób możesz ugotować tę niezwykłą potrawę i jakich innych postaciach na naszych ...
czytaj więcej

Śledź w musztardzie z zielonym pieprzem Kamis Specialite

Artykuł sponsorowany Ryby i rozmaite potrawy z ryb to nieodłączne elementy wigilijnego stołu. To dobrze, biorąc pod uwagę fakt, że Polacy spożywają średnio jedynie 0,5 kg ryb w miesiącu (jemy głównie mięso). Są smaczne, zdrowe i niedrogie, a jednak wciąż ... . Są też zdrowe kwasy OMEGA-3, które pozytywnie wpływają na naszą pamięć i koncentrację. Ryby te zasilają nasz organizm w ...
czytaj więcej

Ciasteczka korzenne

Zastanawiałaś się kiedyś, dlaczego tak bardzo lubisz święta albo co sprawia, że w ciągu ich trwania czujesz się tak wyjątkowo? Obok prezentów wręczanych przez różne wcielenia świętego Mikołaja i spotkań w szerokim gronie rodzinnym bez wątpienia wskazać ... świętego Mikołaja i spotkań w szerokim gronie rodzinnym bez wątpienia wskazać trzeba świąteczne specjały goszczące na naszym stole ...
czytaj więcej

Kluski z makiem

Jedną z cech, jaką bez wątpienia charakteryzuje się każdy świąteczny stół jest okazałość. Niewiele jest dni w roku, w ciągu których możemy pozwolić sobie na ulegnięcie tak wielu kulinarnym pokusom. Dlatego tak ważne są przygotowania związane z wigilijną kolacją, ... masła. Mak należy podsmażyć przez chwilę w garnku na maśle razem z miodem, posiekanymi i uprażonymi migdałami i rodzynkami ...
czytaj więcej

Karp faszerowany grzybami - karp na wigilię

Twoja rodzina nie przepada za smażonym karpiem? W takim razie w tym roku przygotuj karpia faszerowanego grzybami. Smakuje wyśmienicie i jest pyszną odmianą po zwykłej rybie przygotowywanej na tłuszczu. Przepis nie należy do najłatwiejszych, ale to w końcu święta. ... . Kiedy się upiecze, polej go osoloną śmietaną i włóż do piekarnika jeszcze na 5 minut. 9. Przed podaniem potrawy ...
czytaj więcej

Karp nieco inaczej

Złocisty karp na świątecznym stole to już standard w wielu polskich domach i pozycja obowiązkowa wśród innych wigilijnych specjałów. Danie to jednak wcale nie musi być nudne. Dlatego jeśli opatrzył Wam się już wigilijny karp w panierce, polecam ... , którzy lubią potrawy na słodko. Idąc dalej można też pokusić się o przyrządzenie karpia na maśle z dodatkiem rodzynek, migdałów ...
czytaj więcej

Szczupak faszerowany

Ryby to jeden z produktów, którego na pewno nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. Od jakiegoś czasu niemalże obowiązkowe jest jedzenie karpia, jednak coraz więcej osób rezygnuje z niego na rzecz przyrządzania dań na bazie innych ryb. Zaliczyć do nich możemy rybę po ... ryby wykorzystywane jest najczęściej. Jak wygląda sprawdzony przepis na szczupaka ? Przepis na szczupaka faszerowanego ...
czytaj więcej

Ryba w kilku wyjątkowo smacznych odsłonach

(...) przepisy z rybą w roli głównej? Zobacz, co ciekawego można przygotować. Łososiowe szaszłyki W oryginalnym przepisie na szaszłyki z łososia z kokosem i chili mowa o pieczeniu na grillu , jednak można je śmiało przypiekać w opiekaczu. Zresztą to nie ...
czytaj więcej

Hit dnia

Orzeźwiające koktajle, których główną gwiazdą jest herbata, są wspaniałym pomysłem na ugoszczenie przyjaciół nie tylko w upalny dzień. Za pomocą kilku składników przygotować możesz kolorowe napoje...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...

  • (2)

    Najbardziej mi smakuja skropione cytryna I polane vinegar , kromka zytniego chleba z maslem.