pierogi ruskie farsz

Pierogi ruskie farsz

Z czym podajesz pierogi ruskie?

smażona cebulka. A ty z czym najbardziej lubisz pierogi ruskie? Sonda nic ... * nic nie dodaję do ruskich * ze skwarkami * ze smażoną cebulką * ze śmietaną * z maggi * z kefirem * z masłem * nie jadam ruskich ...
czytaj więcej

Jak zrobić pierogi ruskie?

Pierogi ruskie – która z nas nie oddałaby za nie swojej ulubionej pomadki? To oczywiste, że najlepsze robi mama, bo wtedy mają smak dzieciństwa, ale ty również możesz je przygotować. Nie ukrywam, że jest z tym trochę zabawy, na szczęście efekt ... ziemniaki ostygną, dodaj do nich biały ser (ruskie pierogi to przecież pierogi z serem i ziemniakami) oraz przysmażoną cebulę i ...
czytaj więcej

Pierogi z kaszą gryczaną - i ruskie mają konkurencję

Uwielbiam pierogi, a wy? Pyszne są ruskie, z kapustą, ale te z kaszą gryczaną mają wyjątkowy smak, smak dzieciństwa. Przygotowuję je zawsze, gdy mam ochotę powspominać młode, beztroskie lata. Ich zapach przenosi mnie do domu babci i czasu, kiedy wszystko było ... Farsz do pierogów będzie naprawdę pyszny. Pokrój w kostkę cebulę i boczek. Mięso stop na patelni i na powstałym tłuszczu ...
czytaj więcej

Pierogi z soczewicą

Jedną z wizytówek naszej rodzimej kuchni polskiej są wyśmienite pierogi. I chociaż czasami przez długi czas zastanawiamy się, czy naprawdę jest sens spędzać kilkadziesiąt minut na nadawaniu im odpowiedniego kształtu, podczas gdy cały kilogram gotowych ... pierogi z soczewicą. Jeżeli jesteś ciekawa, w jaki sposób się je przyrządza, a także chciałabyś dowiedzieć się więcej na temat ...
czytaj więcej

Co włożyć w pieroga?

Ruskie, z mięsem, z kapustą – wszystkie smaczne, ale standardowe. Typowe dla polskiej kuchni pierogi można jednak nafaszerować wszystkim (lub prawie wszystkim). Dzięki temu nie będzie nudno ani podczas przygotowywania posiłku, ani podczas konsumpcji. Melon, łosoś, ogórek, szynka, a nawet szczaw może stać się "pierogową ... Ruskie, z mięsem, z kapustą – wszystkie smaczne ...
czytaj więcej

Jak zrobić leniwe pierogi?

Smak leniwych pierogów wielu osobom przywodzi na myśl wspomnienie dzieciństwa. Niezapomniany posiłek z dawnych lat trudno jest odnaleźć w menu współczesnych restauracji, które oferują bardziej nowoczesne potrawy. Leniwe pierogi można w łatwy i szybko sposób ... , który rozcina się po ukosie na kilkucentymetrowej długości kluski. Pierogi trzeba wrzucić do gotującej się wody i przemieszać ...
czytaj więcej

Ciasto na pierogi

(...) ciasto i znakomity farsz sprawiają, że potrawa ta jest wyjątkowo smaczna. Na pierwszy rzut oka może wydawać się, że jej przygotowanie graniczy z cudem, jednak dobry przepis na ciasto na pierogi może zdziałać cuda. To właśnie ono przysparza nam najwięcej ...
czytaj więcej

Ulubione pierogi

(...) W ostatni weekend w Krakowie odbył się Festiwal Pierogów . Uczestnicy na pewno mieli okazję przekonać się o ich różnorodności. A jakie są Twoje ulubione? Sonda Twoje ulubione pierogi z jagodami ruskie z kapustą i grzybami z mięsem z makiem ze szpinakiem z soczewicą nie lubię ...
czytaj więcej

Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?

Pierogi z kapustą i grzybami rozpływają się w ustach. Niewiele jest przepisów, które są tak bardzo popularne i lubiane. Lepienie pierogów nie należy może do najprzyjemniejszych czynności na świecie i zabiera sporo czasu, ale efekt rekompensuje poświęcenie. Takich pierogów nie kupisz w garmażerce. ... . Przygotuj: 3 szklanki mąki jajko szczyptę soli łyżeczkęmasła A na farsz do pierogów ...
czytaj więcej

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

Na nasz świąteczny konkurs przyszło wiele różnorodnych zgłoszeń. Pojawiły się przepisy tradycyjnych potraw, jak pieczone ryby i słodkości, ale też zupełnie zaskakujących, jak zupa śledziowa czy sałatka z uszkami (dla osób nie przepadających za świątecznym ... pierogi będą gotowe - obsypujemy je delikatnie mąką i czekamy aż woda się zagotuje. Kroimy cebulkę i wędzony boczek na ...
czytaj więcej

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami to naprawdę niebo w gębie. Po prostu rozpływają się w ustach. Pięknie pachną, cudownie wyglądają i są nieziemsko pyszne – jak na taką okazję przystało. Jak zrobić takie małe cuda natury? Nie jest to aż tak skomplikowane, ... . Do odciśniętej i dokładnie poszatkowanej kapusty dodaj grzyby, sól, pieprz i cebulę razem z tłuszczem. 6. Skoro farsz ...
czytaj więcej

Pierogi na pięć sposobów

  Jak przypominam sobie czasy mojego dzieciństwa, to pierogi kojarzą mi się ze stołem posypanym mąką, wycinaniu szklanką precyzyjnych kółek z ciasta i nauką jego mistrzowskiego zawijania, którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, ... pewno sprawdzą się pieczone pierogi z fetą, ziemniakami i rozmarynem – White Plate   Przyznacie chyba, że dość ...
czytaj więcej

Gołąbki z mięsem

Szybkie tempo życia powoduje, że coraz rzadziej poświęcamy czas na przygotowanie posiłków. Wiele jest skutków takiego postępowania, jednakże najbardziej nas interesuje jeden z nich. Okazuje się, że udając się do restauracji albo nawet firmowego bufetu, ... , aby utworzyła się z nich jednolita masa. Kolejnym krokiem jest zawijanie gołąbków. Na środku liścia kapusty umieszczamy farsz i ...
czytaj więcej

Sałatka z tortellini

(...) , doprawiamy masę mięsną do smaku. Czekamy aż farsz ostygnie i układamy go łyżeczką na wykonanych z ciasta formach w kształcie kwadratów ...
czytaj więcej

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

Nawał obowiązków zawodowych i domowych sprawia, że coraz rzadziej samodzielnie przyrządzamy świąteczne przysmaki. Zamiast wspólnie lepić pierogi i uszka, decydujemy się na zakup produktów gotowych – podaje Foodpanda.pl, portal pozwalający na zamawianie ... potrzeby dolewając odrobinę wody. Całość dopraw tymiankiem, pieprzem i solą. Odstaw farsz do ostygnięcia. Rozgnieć na płasko ...
czytaj więcej

Przepis na calzone

(...) ananasów, pikantny z papryczkami chili czy farsz mięsny składający się z boczku, szynki i kiełbasy. Wybór zależy tylko od Ciebie!           ...
czytaj więcej

Ser camembert

Nawet zawodowi kucharze mają zgodne z własnym zmysłem smaku upodobania kulinarne. Trudno nie przyznać słuszności stwierdzeniu, że ma to swoje zalety, bowiem z łatwością potrafią oni odtworzyć ulubione dania. Jednakże, patrząc na to z drugiej strony, dojdziemy do ... posiadaniu twarogu, możemy zrobić leniwe pierogi , pierogi ruskie albo twaróg ze szczypiorkiem. To nie koniec pomysłów na ...
czytaj więcej

Gołąbki z kaszą

Jak zrobić ten sam obiad i się nie napracować, aby stworzyć kilka potraw odpowiadających gustom całej rodziny? Zadanie to nie jest łatwe i nieraz już zdarzyło się, że nas przerosło. Trudno bowiem zaproponować coś innego niż przygotowane danie osobie, która jest ... razem z zeszkloną cebulką. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Na środku każdego liścia kładziemy farsz i zawijamy go ...
czytaj więcej

Potrawy z dyni

Choć w naszej kulturze mało kto świętuje Halloween, to po dynię warto sięgać, tak często, jak to tylko jest możliwe. Dlaczego? Zawiera ona pokłady witamin A, B, C czy PP, a do tego jest bogata w takie składniki mineralne, jak fosfor, żelazo, wapń czy magnez. Do ... dodać fetę. Pierogi z dynią – aby przygotować farsz, wystarczy kawałki dyni zmielić na maszynce, a następnie wymieszać ...
czytaj więcej

Przepisy z ravioli

Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie świetnie nadają się nie tylko do zup, ale także pasują do sałatek, czy jako część składowa obiadu w formie dodatku do mięsa. Miłośników kucharzenia na pewno ucieszy wiadomość, że w sferze ich nadzienia śmiało można puścić wodze fantazji i zwyczajnie poeksperymentować. Farsz na pierogi , przykładowe składniki: ...
czytaj więcej

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

(...) od tego tradycyjnego, a dość plastyczny w formowaniu farsz, pozwoli nam zrobić w wiele grubsze kawałki tego smacznego ciasta, które w tym przypadku możemy uformować w pierogi , zawijając jego krańce i ściśle ze sobą zespalając.   A więc ...
czytaj więcej

Dietetyczna pizza nie jest jak Yeti

Dietetyczna pizza to nie żart. Ona naprawdę istnieje. Jest weekend, masz więcej czasu, nie zamawiaj pizzy przez telefon, tylko zrób ją sama. Będą z tego same korzyści. Zaoszczędzisz pieniądze, zjesz o wiele mniej kalorii i zrobisz coś pożytecznego. Jesteś ... drugą połową ciasta. Mają wyglądać jak pierogi. Piecz dietetyczną pizzę z warzywami około 40 minut w temperaturze 180 stopni C ...
czytaj więcej

Koszmary Kuchenne Magdy Gessler

  Ci, którzy mają kablówkę (i telewizor) oraz są miłośnikami kuchni (a za takich uważam naszych czytelników), być może znają program nadawany przez sieć BBC – „Kitchen Nigtmares”, który prowadzi znany z Hell’s Kitchen Gordon Ramsay. Program ... ale mam w kamerze kilka zdjec z tej restaracji.Rosol byl super -pierogi serwowane w 3 rodzajach -z kapusta ,ruskie i ze ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...