lody własnej roboty

Lody własnej roboty

Lody z alkoholem

przygotowania tego deseru to: pokrojony na kilka kawałków arbuz, lody waniliowe, gorzka czekolada, kilka kieliszków wódki, syrop czekoladowy, rodzynki oraz listki mięty do przybrania. Przystępując do "roboty" w pierwszej kolejności należy ... Deser z procentami? Czemu nie! Taka wytworna słodka przekąska jednak to nie lada wyzwanie. Aby ją przygotować należy wcześniej zgłębić wiedzę na temat tego, które lody pasują do jakiego rodzaju alkoholu, a to wbrew pozorom nie jest wcale taka prosta ...
czytaj więcej

Jak zrobić budyń?

(...) budyniu, zapoznaj się z poniższym artykułem i zobacz, jak możesz przyrządzić go samodzielnie. Budyń domowej roboty Zanim przedstawiona zostanie receptura przyrządzania budyniu własnej roboty , należy powiedzieć kilka słów o tym popularnym deserze. Jego ...
czytaj więcej

Jak przygotować idealne ciasto na makaron?

Może trudno w to uwierzyć, ale do sporządzenia świeżego ciasta na makaron wystarczą tak skromne składniki, jak mąka, jaja i szczypta soli. Jeżeli perspektywa stworzenia domowego spaghetti wciąż napawa cię niepokojem, zapoznaj się z kilkoma radami, które ułatwią ci podjęcie tego kulinarnego wyzwania. Przekonaj się sama, z jaką łatwością wyczarujesz pyszny makaron własnej ...
czytaj więcej

Makaron świąteczny

Zwykle bywa tak, że nawet najwięksi pasjonaci kuchni nie potrafią wygospodarować w swoim codziennym życiu wystarczającej ilości czasu, by spełniać swoje kulinarne aspiracje i marzenia. Praca i domowe obowiązki skutecznie odciągają nas od poszukiwania i ... , który z łatwością możemy zastąpić gotowymi odpowiednikami. Z drugiej strony nic nie zastąpi smaku makaronu własnej roboty w ...
czytaj więcej

Smaki Jamajki

To, co zachwyca w kuchni jamajskiej, to bogactwo smaków. Wpływ na to miała przede wszystkim różnorodność kultur i narodów, które odcisnęły swe piętno na tej kolorowej wyspie. Największe znaczenie miała kuchnia afrykańska i brytyjska, ale wyraźne są ... przydrożnego baru. Każda jadłodajnia opatrzona jest szyldem własnej roboty, który zachęca do skosztowania lokalnej kuchni. W kraju tym ...
czytaj więcej

Bazylia dobra na wszystko

Wiele razy zastanawiałam się nad popularnością i smakiem kuchni włoskiej. Większość ludzi wprost przepada za włoskimi smakołykami. Potrawy z Italii są oryginalne (choć powielane na całym świecie), a zarazem bardzo proste. Na czym polega tajemnica kulinarna ... trochę pozmieniać zasady – na przykład szczypta bazylii w tle? Lubisz własnej roboty masełko? A masełko ziołowe? Spróbuj ...
czytaj więcej

Kanapki na przyjęcie

Kanapka, ta niezwykle prosta, a mająca wiele zastosowań potrawa teoretycznie wynaleziona została przez Johna Montagu, hrabiego Sandwich, znana jest jednak od starożytności. Jest niezwykle szybka w przygotowaniu i podawać ją można o każdej porze dnia: na śniadanie, ... cienko sos żurawinowy (gotowy albo własnej roboty) i przykrywamy kawałkami sałaty lodowej wymieszanej z plasterkami selera ...
czytaj więcej

Hit dnia

Orzeźwiające koktajle, których główną gwiazdą jest herbata, są wspaniałym pomysłem na ugoszczenie przyjaciół nie tylko w upalny dzień. Za pomocą kilku składników przygotować możesz kolorowe napoje...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...

  • (2)

    Najbardziej mi smakuja skropione cytryna I polane vinegar , kromka zytniego chleba z maslem.