leniwe kluski z serem

Leniwe kluski z serem

Leniwe na kolorowo - jak to zrobić?

codziennie. A co gdyby je trochę ubarwić? W końcu idzie złota, polska, kolorowa jesień, więc czemu kluski leniwe też nie miałyby być ... Leniwe... umm uwielbiasz je i mogłabyś jeść je codziennie. A co gdyby je trochę ubarwić? W końcu idzie złota, polska, kolorowa jesień, więc czemu kluski leniwe też nie miałyby być różnobarwne. Dzięki nim przemycisz szpinak dzieciom, które nawet się nie ...
czytaj więcej

Jak zrobić leniwe pierogi?

Smak leniwych pierogów wielu osobom przywodzi na myśl wspomnienie dzieciństwa. Niezapomniany posiłek z dawnych lat trudno jest odnaleźć w menu współczesnych restauracji, które oferują bardziej nowoczesne potrawy. Leniwe pierogi można w łatwy i szybko sposób samodzielnie ... ? Tradycyjne leniwe nie muszą Tradycyjne leniwe nie muszą być z ziemniakami, nie każdy lubi leniwe a la kopytka ...
czytaj więcej

Sposób na pyszne leniwe z bryndzą

(...) cebulę masło bułkę tartą sól natkę Krok 1 Zmiksuj bryndzę z twarogiem i żółtkami. Krok 2 Zrób ciasto na leniwe . W tym celu ubij z białek sztywną pianę, a następnie wraz z warzywami startymi na tarce i ...
czytaj więcej

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Szukasz pomysłu na szybki, syty i smaczny obiad? Istnieje ich mnóstwo, a wybór nie zawsze jest prosty. Część z nas przygotowuje pieczonego kurczaka, inni stawiają na makaron i sos spaghetti, podczas gdy jeszcze inni nie wyobrażają sobie obiadu bez kotleta ... pieniędzy i spędzać wieku godzin w kuchni, by przygotować pyszny obiad dla całej rodziny. Jedną z tego typu potraw jest zapiekanka ...
czytaj więcej

Historia ziemniaka

Ziemniaki, nazywane także kartoflami, zajmują silną pozycję w tradycyjnej kuchni polskiej. Istnieją dania, w których warzywo to wydaje się składnikiem, którego nie można zastąpić. Trudno wyobrazić sobie nie tylko placki ziemniaczane bez kartofli, ale także ... człowieka. Ich popularność zaczęła się wraz z okresem wielkich odkryć geograficznych, kiedy to podbijający Amerykę Południową ...
czytaj więcej

Galuski, knedle, kluseczki – tradycja w zupie

  Szlachetne Damy, Panowie Szlachta, wszystkiego dobrego na świętego Marcina. Niech Wam się darzy, a Wasze sława i bogactwo niech nigdy nie przeminą. Tymi oto słowy chciałem oddać hołd staropolskiej tradycji i przypomnieć wszystkim, że dziś jest nie tylko święto ... z solą, dodajemy do niego jajka, a następnie starte ziemniaki. Całość wyrabiamy aż masa stanie się miękka i klejąca ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    ja najczesciej jem z miesem :) ostatnio z szynka z serii bez e. tak, dziwne ale mi smakuje cos takiego :D

  • (5)

    a jakiej maki dodac?

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...