kuchenne rewolucje przepisy

Kuchenne rewolucje przepisy

Koszmary Kuchenne Magdy Gessler

oglądalnością.   Polska wersja programu – o nazwie „Koszmary kuchenne” rozpocznie się od ratowania warszawskiego lokalu od ...   Ci, którzy mają kablówkę (i telewizor) oraz są miłośnikami kuchni (a za takich uważam naszych czytelników), być może znają program nadawany przez sieć BBC – „Kitchen Nigtmares” , który prowadzi znany z Hell’s Kitchen Gordon Ramsay . Program ...
czytaj więcej

Arbuzowe rewolucje

Lato w tym roku nas nie rozpieszczało, choć w ostatnich dniach słońce wygląda zza chmur znacznie częściej. Sierpień wciąż trwa, zatem sezon na owoce nadal otwarty. Letnie owoce to często główne danie wakacyjnych, spontanicznych imprezek – owocowe sałatki, sorbety, lody, drinki i tak dalej. W książkach ... przepisy. ciekawe tylko, czy ten arbuz się nie grillu naprawdę nie rozleci?... ...
czytaj więcej

Poznaj różne rodzaje pieprzu i soli

Jakie zdanie pojawia się w niemalże każdym przepisie kulinarnym? „Dopraw do smaku pieprzem i solą”. Jednak zarówno pieprz, jak i sól występuje w przeróżnych formach. Zapoznaj się z rodzajami tych dwóch najpopularniejszych przypraw. Rodzaje soli Niewielkie ... na rozmiar nie rozpuszczą się w przygotowywanych potrawach, jednak znalazły inne kuchenne zastosowania. Sól kamienna zmniejsza ...
czytaj więcej

Kasztany jadalne

Kasztany to źródło wielu przyjemności. Chyba każdy z nas w dzieciństwie organizował wyprawy do pobliskiego parku, by nie tylko kasztany zbierać, ale by kolejne godziny spędzić potem na tworzeniu z nich fantazyjnych figur i ludzików. Te dary jesieni dają także ... wykonać którykolwiek ze wskazanych przepisów, a zobaczysz, że warto czerpać inspiracje kuchenne z różnych stron świata. ...
czytaj więcej

Sałatki z fetą

Sałatka grecka to tylko jedna z wielu kulinarnych propozycji wykorzystania fety. Wystarczy jednak odrobinę otworzyć się na kuchenne eksperymenty, aby szybko zauważyć, że ten rodzaj sera świetnie sprawdza się także w zestawieniu z innymi składnikami. ... międzyczasie solą oraz pieprzem. W tym przypadku, podobnie jak w poprzednim przepisie, fetę dodaje się na sam koniec, tuż przed podaniem ...
czytaj więcej

Szałwia w twojej kuchni!

W naszej kuchni używamy wielu różnych przypraw. Jedne pasują bardziej do mięsa, inne do zup czy sałatek. Najczęściej kierujemy się walorami smakowymi, nie zastanawiając się nad ich wartościami odżywczymi. A może czasem warto pomyśleć, co ten idealnie ... zdrowie, prezentuję tu dwa ciekawe przepisy! Spróbuj ich lub podziel się z nami swoimi recepturami, w których wykorzystujesz tę ...
czytaj więcej

Na grillowanie czas!

Choć pogoda ostatnio do najlepszych nie należy to warto pozostać w tej sferze optymistą i zawczasu zaopatrzyć się w niezbędny asortyment do grillowania, by w słoneczne dni (które miejmy nadzieję wreszcie niebawem nadejdą ) mieć cały niezbędnik do „ogródkowego barbecue”. Czy ... kuchni A co powiecie na grillowane kebaby ? – Kuchenne wzloty i coś jeszcze Nie zapomniałam też o ...
czytaj więcej

Żeby kotlet nie był nudny

Wiadomo, że każdy zna nasz tradycyjny kotlet schabowy, który bardzo często króluje na polskich stołach, ale jak to w kuchni, czasami warto pozowolić sobie na małe eksperymenty kulinarne i wzbogacić smak znanego od lat dania, czymś co nada mu całkiem ... tradycyjnej, chrupkiej panierki warzywami? Taką propozycję znalazłam w przepisie na kotlet „pysznie otulony” – Przy kuchennym stole ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...