kasza jaglana odchudzanie

Kasza jaglana odchudzanie

Dieta ryżowa

względu na małe zróżnicowanie składników odżywczych nie powinno trwać zbyt długo. Rozsądne odchudzanie powinno zakończyć się w ... Metoda odchudzania oparta na spożywaniu dużej ilości ryżu to świetny sposób na gruntowne oczyszczenie organizmu z toksyn. Dietę tę polecają specjaliści medycyny naturalnej. Sprawia ona, że mimo uczucia sytości, sylwetka stopniowo staje się coraz ...
czytaj więcej

Kasza w diecie

(...) . Kasza kukurydziana – charakteryzuje się nieco gorzkim smakiem, ale za to jest cennym źródłem błonnika oraz beta-karotenu. Doskonale sprawdza się dodana do gulaszu czy zupy. Jest polecana alergikom i osobom cierpiącym na niedokrwistość.   Kasza ...
czytaj więcej

Kuchnia pięciu przemian

Diety-cud niejednokrotnie potrafią zaskakiwać swoją formą, nazewnictwem i przede wszystkim zasadami działania. Taką metodą odchudzania jest z pewnością dieta pięciu przemian, która wywodzi się z kultury Dalekiego Wschodu. Warto więc poznać sekret jej działania. A ... przemian nie jest zadna dieta na odchudzanie. Powrot do normalnej wagi, przytycie czy schudniecie w zasadach PP jest zjawiskiem ...
czytaj więcej

Właściwości kaszy jaglanej

Ten rodzaj kulinarnego dodatku powinien królować w przygotowywanych posiłkach jak najczęściej. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta! Kasza to niezastąpiony składnik diety odchudzającej, jest bowiem niskokaloryczna, a dostarcza organizmowi niezbędnego do ... nich dodać szklankę ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej i całość trzymać kilka minut na gazie, aż do momentu, gdy kasza wchłonie ...
czytaj więcej

Dieta lekkostrawna - gdy dopadnie cię choroba

Lekarz odwiedzający chorego zaleca bardzo często dietę lekkostrawną. Nie oznacza to wcale, że trzeba się odżywiać sucharkami i kaszka manną. Posiłki powinny dostarczać wszystkich niezbędnych składników, a jednocześnie nie obciążać przewodu pokarmowego. ... kasza jaglana właśnie przy chorobach jako lekkostrawna, pożywna, wzmacniająca i osuszającą organizm ze śluzu. Kiedy następowało ...
czytaj więcej

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

(...) : Kasza jęczmienna – z jęczmienia. znana najbardziej z tradycyjnego krupniku, ale polecana także do mięs i zapiekanek. Co ciekawe – skutecznie likwiduje wzdęcia, jest polecana osobom chorym na cukrzycę, a także zbawiennie wpływa na poprawę krążenia. Kasza ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    ja najczesciej jem z miesem :) ostatnio z szynka z serii bez e. tak, dziwne ale mi smakuje cos takiego :D

  • (5)

    a jakiej maki dodac?

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...