karkówka z pieczarkami i cebulą

Karkówka z pieczarkami i cebulą

Karkówka z pieczarkami

przepisów na karkówkę . Mięso to można macerować z użyciem różnych przypraw i dodatków. Niektórzy wolą ją w postaci pieczonej ... Każdy wielbiciel potraw mięsnych posiada swój ulubiony rodzaj tego wysokobiałkowego produktu. Niektórzy lubują się w delikatnym mięsie kurczaka, inni bardziej cenią sobie indyka, jeszcze inni gustują wyłącznie w wieprzowinie. Każda z potraw przyrządzona ...
czytaj więcej

Wątróbka z pieczarkami

Dzisiaj przepis na wszystkich, którzy uwielbiają wątróbkę. Aby była smaczna trzeba ją odpowiednio przygotować, dodatki także są bardzo istotne. Wątróbka z pieczarkami to doskonałe połączenie. Możecie zapomnieć o tym gumowatym daniu z dzieciństwa, warto ponownie ... dodatków. Oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plasterki, z obranej cebuli zrób krążki. 2. Rozgrzej olej na patelni i duś ...
czytaj więcej

Jak zrobić omlet?

Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a jajecznica już ci się znudziła. Robi się go szybko i jest bardzo pożywny. Możesz też przygotowywać go na różne sposoby, dodając swoje ulubione dodatki. Na słodko, na słono, dla każdego znajdzie ... smakował Ja zrobiłam z owocami. Ja zrobiłam z owocami. Jabłko, truskawki, miałam porzeczki, maliny i jeżynki z lata jeszcze ...
czytaj więcej

Gołąbki z grzybami

Trzeba uczciwie przyznać, że przepisy kulinarne pochodzące z nieraz bardzo odległych rejonów świata są dla nas niezwykle atrakcyjne. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ smakując jakieś potrawy po raz pierwszy, czujemy się jak małe dziecko dopiero ... roboty. Jedną z tradycyjnych potraw są gołąbki. Jakie pomysły na nie możemy wykorzystać? Jak zrobić gołąbki z grzybami? Te i inne ...
czytaj więcej

Zrazy wieprzowe

Zrazy to jedno ze smaczniejszych i wytwornych dań kuchni polskiej, jakie mamy przyjemność jadać ma różnego rodzaju przyjęciach. Ta znana od wieków potrawa podawana na ciepło wspaniale syci i smakuje, stąd też jej ogromne uznanie wśród wielu smakoszy. Jeżeli ... przepisów na zrazy . Określenie zrazy odnosi się bowiem do bitek i roladek. Pierwsze z nich są rozbijanymi, podsmażanymi, a potem ...
czytaj więcej

Pierogi z soczewicą

Jedną z wizytówek naszej rodzimej kuchni polskiej są wyśmienite pierogi. I chociaż czasami przez długi czas zastanawiamy się, czy naprawdę jest sens spędzać kilkadziesiąt minut na nadawaniu im odpowiedniego kształtu, podczas gdy cały kilogram gotowych pierogów w ... ;) ja do farszu dodaje jeszcze ja do farszu dodaje jeszcze czosnek i ostrą paprykę, pycha :) ja czasem robię z soczewicą ...
czytaj więcej

Pulpety w sosie koperkowym

Każdy z nas ma odrobinę inne upodobania smakowe. Jedni z nas nie wyobrażają sobie dnia bez zjedzenia choćby odrobiny warzyw, podczas gdy inni nie uznają obiadu bez mięsa. Istnieje jednak pewna grupa dań, których przygotowanie daje nam ogromne możliwości kulinarne. Przykładem tego typu ... kopru, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Mięso myjemy i oczyszczamy, a następnie mielimy razem z ...
czytaj więcej

Naleśniki z parówkami

(...) ugotowane parówki razem z musztardą albo chrzanem i pieczywem. Nie ulega natomiast wątpliwości, że jest wiele sposobów na to, by przygotować dania z parówkami, ale jednym z najsmaczniejszych są naleśniki z parówkami i serem . Ten uwielbiany przez nas wyrób ...
czytaj więcej

Zapiekanka makaronowa - sposób na błyskawiczny obiad

(...) bez większego wysiłku. Zapiekanka makaronowa to danie dla ludzi zabieganych i sposób na błyskawiczny obiad. Potrzebujesz tylko makaronu i kabanosów. Nie wierzysz? Zobacz sama. Przygotuj: 30 dag makaronu 4 kabanosy (możesz je ...
czytaj więcej

Potrawy na odchudzanie

Idzie luty, szykuj się na wiosnę. Jeszcze tylko dwa miesiące i słońce zaświeci mocniej. Warto już teraz przygotować się na zdejmowanie z siebie ton ubrań. Wyobraź sobie piękny, słoneczny, wiosenny dzień, kiedy kurtka nie będzie już potrzebna. Pewnie będziesz ... , by później nie trzeba było niczego ukrywać. Smaczne potrawy na odchudzanie sprawią, że zrzucisz zbędne kilogramy szybko i ...
czytaj więcej

Jak gotować na parze?

Niektóre potrawy, jak na przykład pyszne i puszyste placki drożdżowe, ze swej natury gotuje się, wykorzystując parującą wodę. Istnieją jednak produkty, które zazwyczaj przygotowujemy w inny sposób. I choć tradycjonaliści nie potrafią wyobrazić sobie piersi kurczaka bez chrupiącej panierki i dodatku ociekających tłuszczem frytek, to jednak czasami ... Niektóre potrawy, jak na przykład pyszne i ...
czytaj więcej

Monotonii sosów mówimy stanowcze NIE

Jaki sos zazwyczaj dodajecie do sałatek? Oliwę? Śmietanę? Co za nuda! A może sos z torebki? Toż to woła o pomstę do nieba! A może tak zaeksperymentujemy i tym razem wykorzystamy coś mniej banalnego? W poprzedniej części zajęliśmy się oliwą – dziś czas na ocet. Mam dla Was 3 ... 500 ml białego octu winnego, 2 cytryny, 2 łyżki cukru Cytryny sparzamy i wydrążamy z nich miąższ ...
czytaj więcej

Hit dnia

Orzeźwiające koktajle, których główną gwiazdą jest herbata, są wspaniałym pomysłem na ugoszczenie przyjaciół nie tylko w upalny dzień. Za pomocą kilku składników przygotować możesz kolorowe napoje...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...

  • (2)

    Najbardziej mi smakuja skropione cytryna I polane vinegar , kromka zytniego chleba z maslem.