kapuśniak na żeberkach

Kapuśniak na żeberkach

Jak ugotować kapuśniak?

przepis na kapuśniak. Jedne panie dodają do niego ziemniaki, inne grzyby, niektóre używają tylko kiszonej kapusty, inne łączą ją ze słodką. Niezależnie od szczegółów kapuśniak jest zwykle pyszny i smakuje prawie wszystkim. Można z nim także trochę eksperymentować. Kapuśniak to zupa dla kreatywnych kucharzy. Przygotuj: kilogram kiszonej kapusty 2 dag ... Każda gospodyni domowa ma swój niepowtarzalny przepis na kapuśniak. Jedne panie dodają do niego ziemniaki, inne grzyby, niektóre używają tylko kiszonej kapusty, inne łączą ją ze słodką. Niezależnie od szczegółów kapuśniak jest zwykle pyszny i smakuje ...
czytaj więcej

Żeberka z grilla

(...) przyjemne zapachy, które na długo zostają w naszej kulinarnej wyobraźni. Co więcej, w grillowanie często chętnie angażują się mężczyźni, co na pewno z pożytkiem uda się nam wykorzystać. Jakie dania najlepiej sprawdzają się w takich sytuacjach? Obok ...
czytaj więcej

Kwaśnica po góralsku

(...) go podejmować. Bez wątpienia trudno obejść się bez szumu morza i gorącego piasku na plażach latem, ale równie trudno wyrzec się szusowania na ośnieżonych stokach polskich gór zimą albo wypraw na szczyty w słoneczny dzień. Jeżeli w twoich wspomnieniach ...
czytaj więcej

Jak ugotować rosół?

Zupa z drobiu przygotowana samodzielnie w domu ma zdecydowanie lepszy smak niż ta z „torebki”. Można ją także dowolnie doprawiać, według naszych kulinarnych gustów. Najlepiej smakuje ta przyrządzona z przepiórek czy bażanta. Jak ugotować ... zbyt „zmącić” zupę). Po jakimś czasie na powierzchni wywaru wytrąci się białko z mięsa i powstaną szumowiny. Należy je usunąć z ...
czytaj więcej

Zupa gyros - jak ją zrobić?

Zupa gyros to dowód, że gotowanie moze być fascynujące. Ten przepis pozwoli ci spróbować czegoś nowego. Znudziły ci się pomidorówka, grochówka i kapuśniak? Poznaj inny wymiar zupy. Jest gęsta i pożywna, dzięki czemu nie będziesz już musiała przygotowywać drugiego ... . Przygotuj ją zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie wlej do garnka z innymi składnikami i gotuj 10 minut. Krok 5 ...
czytaj więcej

Leczo z kiełbasą

(...) dania, jednak posiada także elementy mu obce. Chcesz wiedzieć jakie? Przepis na leczo z kiełbasą znajdziesz w poniższym artykule. Potrawy z kiełbasą Zanim przedstawiony zostanie przepis na leczo z kiełbasą , warto jest zastanowić się, do czego ten wyrób mięsny może się nam jeszcze przydać. Zagorzali wielbiciele kiełbasy na pewno twierdzą, że ...
czytaj więcej

Dobre trawienie

Czasami naprawdę wielką sztuką jest oprzeć się chociażby skosztowaniu przynajmniej niektórych potraw znajdujących się na suto zastawionym stole. Kiedy podczas kolacji wszystko wygląda bardzo apetycznie, a wokół potraw roznosi się wspaniały zapach, nie sposób odmówić ich ... między innymi kapustę kiszoną , do której na wspomaganie trawienia dodawany jest zazwyczaj kminek. Poza tym istnieje ...
czytaj więcej

Dietetyczny obiad

Niezbyt udany początek kalendarzowej wiosny już za nami. Nie pozostaje nam nic innego jak mieć nadzieję, że pogoda się poprawi i w końcu będziemy mogły wyeksponować swoje piękne, szczupłe i wysportowane ciało. Masz wrażenie, że jedynym twoim zadaniem będzie ... rozpocząć mądre odchudzanie. Mądre odchudzanie Słuchając innych, odnosimy wrażenie, że każdy z nas choć raz był na jakiejś ...
czytaj więcej

Spaghetti z boczkiem

Masz ogromną ochotę na coś smacznego i prawie pustą lodówkę? Nie martw się, zwykle nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wielki potencjał kryją w sobie niepozornie wyglądające produkty. I tak chociażby, posiadając jajka, mąkę i mleko, możemy zrobić całą górę ... . Nie trać zatem tej niepowtarzalnej okazji i poznaj kolejny sposób na to, by zadowolić niezapowiedzianych gości wyśmienitym i ...
czytaj więcej

Liść laurowy

Liść laurowy to chyba jedna z najbardziej popularnych przypraw, jakie stosuje się na całym świecie. Możemy znaleźć ją w pysznej i kolorowej pomidorówce, świątecznym bigosie czy w dopiero zebranych w lesie świeżych smażonych grzybach. Tylko nieliczni z nas ... lecznictwie, przemyśle kosmetycznym i perfumeryjnym, a także w gastronomii. Kto choć raz natrafił na liścia bobkowego w jedzonej ...
czytaj więcej

Kapusta kiszona

Tak jak domeną lata są pyszne lody, zimne desery oraz orzeźwiające napoje, tak wraz z jego przeminięciem na naszym stole zaczynają pojawiać się potrawy bardziej treściwe, sycące i gotowane wyłącznie zimą, a także jesienią. Jednym z produktów ... zapobiegających powstawaniu wolnych rodników. Jest ona zatem wskazana podczas trwania okresów, w których narażeni jesteśmy na różnego ...
czytaj więcej

Jedzenie cebuli

Cebula to jedno z nielicznych warzyw, które doprowadza nas do płaczu. Jeżeli weźmie się pod uwagę jej ogromną popularność dorównującą chyba tylko ziemniakom, a także fakt, że dodajemy ją niemal do wszystkiego, to się okaże, że emocje, jakie wiążemy z tym niezwykłym ... pracy nerek. Nieraz używa się cebuli na przebarwienia albo inne problemy skórne jak na przykład trądzik. Bez względu na ...
czytaj więcej

Właściwości kukurydzy

Ojczyzną kukurydzy jest Peru, jednak w naszym kraju pojawiła się dopiero pod koniec XVIII wieku za sprawą Krzysztofa Kolumba, który przywiózł ją do Europy. Dziś gotowana kolba kukurydzy to wakacyjna przekąska obok takich łakoci jak gofry, lody czy wata ... pokarmem polecanym w dietach odchudzających. Ze względu na sporą ilość cukrów i węglowodanów jest bowiem dość kaloryczna. W 100 ...
czytaj więcej

Z naszej kuchni możemy być dumni

(...) Kresami. Znacie może jakieś ciekawe potrawy kuchni kresowej> jak powinny być one podane? na pewno żurek i to w na pewno żurek i to w chlebie,bigos i rosół. kresowe jedzenie to na pewno kresowe jedzenie to na pewno nasze korzenie i powinniśmy ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...