jak zrobić pasztet wieprzowy

Jak zrobić pasztet wieprzowy

Przepis na żołądki drobiowe

zlicza się między innymi produkty, z których można przygotować tak wykwintne dania jak:  zupa flaczki , ozorki w sosie chrzanowym, galaretkę z nóżkami , ale także pasztet , kaszankę czy salceson. Każdy rodzaj podrobów posiada specyficzne ... Jedzenie żołądków, podobnie jak i innych rodzajów podrobów, spotyka się ze skrajnymi emocjami. Przeciwnicy ich jedzenia stawiają nieraz wiele argumentów przemawiających za rezygnacją ze spożywania tej tradycyjnej potrawy kuchni polskiej. Z jednej strony ...
czytaj więcej

Koszmary Kuchenne Magdy Gessler

  Ci, którzy mają kablówkę (i telewizor) oraz są miłośnikami kuchni (a za takich uważam naszych czytelników), być może znają program nadawany przez sieć BBC – „Kitchen Nigtmares”, który prowadzi znany z Hell’s Kitchen Gordon Ramsay. Program polega ... kuchni - wątpię.J czy zatrudnia najlepszych kucharzy to ściema,a kto chce u niej pracować jak nie płaci pensji ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...