jak ugotować barszcz biały

Jak ugotować barszcz biały

Barszcz biały

naszego przepisu. Zupa – barszcz biały Jedzenie zup jest bardzo zdrowe, a także świetnie wpływa na naszą sylwetkę. Jeżeli twój mężczyzna uważa, że zupa to nie obiad, ugotuj pyszny biały barszcz , a przekonasz się, że nie będzie upominał się o ... Zielona ogórkowa, czerwona pomidorowa , barszcz czerwony, pomarańczowa gulaszowa – każda z tych zup ma nie tylko wyjątkowy smak, ale i barwę. Do tego elitarnego grona bogatej gamy kolorów zaliczyć należy także często niedoceniany barszcz biały. ...
czytaj więcej

Barszcz ukraiński

Jedzenie zup ma tylu samo zwolenników, co przeciwników. Niektórzy zachwycają się ich smakiem i tym, że łatwo je odgrzać, co można zresztą czynić wielokrotnie. Przeciwnicy zup nie chcą przypisywać im miana jedzenia, ponieważ nie są one według nich sycące i ... (przyrządzanej w najmniej spodziewany sposób) i kotletów ziemniaczanych, jest barszcz ukraiński . To wspaniała potrawa z burakami ...
czytaj więcej

Zupa cytrynowa

(...) jednocześnie intryguje cię to zestawienie albo jeśli szukasz inspiracji w kuchni, przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, jakugotować oraz co daje ci dodawanie tytułowego owocu do potraw. Jedzenie cytryny O tym, że jedzenie cytryny przynosi nam ...
czytaj więcej

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym pomysłem na obiad. Dlaczego to właśnie one zdobywają nasze uznanie? Powodów takiej sytuacji jest wiele. Jednym z nich jest na pewno fakt, że ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu, ... mielone to nic innego jak mięso, które zostało rozdrobnione, często za pomocą specjalnej maszynki. W wielu sklepach decydujemy się ...
czytaj więcej

Pulpety w sosie koperkowym

(...) przyrządzenia pulpetów jest nieskończenie wiele. Nie chodzi tu wyłącznie o różnego rodzaju dodatki, jak na przykład wyśmienite sosy. Obecnie spotkać się możemy z przepisem na pulpety zarówno z mięsa, jak i ryb czy soi. Oprócz tego przed zanurzeniem w sosie ...
czytaj więcej

Jajka po wiedeńsku

Mazurki, babki piaskowe, baranki z lukru i przede wszystkim dużo, dużo jajek – to główne skojarzenia, jakie przychodzą nam na myśl, kiedy myślimy o wielkanocnym jedzeniu. Nasze spostrzeżenia są jak najbardziej prawdziwe, bo ten niezwykły czas to ... produktami, jak i same. Niektóre przepisy na jajka dają nam możliwość przygotowania w oparciu o nie całego posiłku. Obok jajek ...
czytaj więcej

Kluski z makiem

Jedną z cech, jaką bez wątpienia charakteryzuje się każdy świąteczny stół jest okazałość. Niewiele jest dni w roku, w ciągu których możemy pozwolić sobie na ulegnięcie tak wielu kulinarnym pokusom. Dlatego tak ważne są przygotowania związane z wigilijną kolacją, ... być przelany trzy razy wrzątkiem, dobrze odsączony i drobno zmielony. Makaron należy ugotować z dodatkiem szczypty soli oraz ...
czytaj więcej

Jakie wielkanocne potrawy lubisz najbardziej?

jak w Wigilię ) są wpisane do naszej kulinarnej tradycji , a których zapach unoszący się po domu przywodzi na myśl ...
czytaj więcej

Świąteczne nakrycie stołu

(...) praktyczne, ponieważ nawet jeśli nieostrożnie wylejesz na niego barszcz czerwony bądź kompot z suszu , nie będziesz musiała się martwić, że powstałej plamy nie uda ci się wywabić. Zastanawiając się nad tym, jak udekorować stół na święta , powinnaś obok ...
czytaj więcej

Wigilia na Ukrainie

  Ukraina jest jednym z niewielu państw na świecie, gdzie obchodzone są dwie Wigilie. Pierwsza, katolicka, obchodzona jest tradycyjnie 24 grudnia, a prawosławna 6 stycznia. Niezależnie od daty jednakże, ten szczególny dzień, u naszych sąsiadów, nazywany jest ... na ukrainską wigilie nie podaje się barszcz ukrainski, ani bliny oczewiście nieznam wszystkich regionów, ale na zachodniej ua ...
czytaj więcej

Gołąbki z mięsem

Szybkie tempo życia powoduje, że coraz rzadziej poświęcamy czas na przygotowanie posiłków. Wiele jest skutków takiego postępowania, jednakże najbardziej nas interesuje jeden z nich. Okazuje się, że udając się do restauracji albo nawet firmowego bufetu, zazwyczaj sięgamy ... nowych pomysłów na to, jak zrobić gołąbki bez jego użycia, jednak w tradycyjnym wydaniu tego dania to właśnie jemu ...
czytaj więcej

Dania z soją

(...) , szczypiorek, sól oraz pieprz. Na początek należy zająć się soją. Trzeba ją ugotować w osolonej wodzie, a kiedy będzie już miękka ugnieść ziarna tłuczkiem do ziemniaków. Następnie należy przyrządzić masę twarogową. W tym celu trzeba połączyć ser biały ze ...
czytaj więcej

Ser mascarpone - kilka fajnych przepisów

Kuchnia włoska w ostatnim czasie przewijała się u nas dosyć często. Może dlatego, że jest taka dobra! Charakterystyczne włoskie dania są nam dobrze znane, a przyprawy i dodatki pyszne, jak żadne inne. Punktem szczególnym tej kuchni są sery, z ... , posolić, dodać pieprzu (może być pieprz Cayenne) i podsmażyć na łyżce oleju. Ugotować 40 dag makaronu typu wstążki. Pomidorki ...
czytaj więcej

Przepis na sos carbonara

Ten pochodzący z Rzymu pyszny sos przez zawartość w swoim składzie mięsa nie jest daniem, które mogą przyrządzać wegetarianie. Dla tych jednak, którzy nie wyznają tego rodzaju zasad w kuchni, taka potrawa na obiad to prawdziwy rarytas! ... wytwornego i bardziej wyrazistego smaku. Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, żółtka jajka wymieszać ze śmietaną i parmezanem ...
czytaj więcej

Cudotwórczy grejpfrut

(...) ? Małe co nieco z grejpfruta Gdy kupujesz grejpfruty, wybieraj tak duże, jak tylko się da. Poza tym im cięższy owoc, tym lepszy. Ciężkość oznacza dojrzały i soczysty miąższ. Można go jeść zarówno na surowo, np. na śniadanie lub podwieczorek, jak ...
czytaj więcej

Pomysł na sylwestra – finger party

Jeżeli jeszcze nie macie pomysłu, czym poczęstować gości w sylwestrową noc, to dobrze trafiliście. Zostawmy firmy cateringowe tym, którzy maja dwie lewe ręce i potrafią przypalić wodę na herbatę, a sami zakasajmy rękawy i bierzmy się do roboty. Specjalnie dla Was ... na pół). Salami – jak wyżej (półplasterki). Szprotki – na pół. Camembert – w paski. Bagietki – na małe ...
czytaj więcej

Hit dnia

Orzeźwiające koktajle, których główną gwiazdą jest herbata, są wspaniałym pomysłem na ugoszczenie przyjaciół nie tylko w upalny dzień. Za pomocą kilku składników przygotować możesz kolorowe napoje...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...

  • (2)

    Najbardziej mi smakuja skropione cytryna I polane vinegar , kromka zytniego chleba z maslem.