jak gotować ryż w parowarze

Jak gotować ryż w parowarze

Jak zrobić ciasto czekoladowe w 5 minut?

!!!!!!!!!!!!!!!! jak zle pomieszacie to wam moze wypłynac z kubka, wiec wstawcie ciasto w kłóbku do miski jak sie wyleje to nie szkodzi bo i tak ... Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i ostatnie o czym myślisz, to pieczenie albo wizyta gości. Ale oni zjawiają się zwykle w najmniej oczekiwanym momencie i takie odwiedziny udają się najlepiej. Jeśli nie chcesz częstować ...
czytaj więcej

Warzywa z ryżem

Zdarza się, że czasami, nie posiadając pełnego oglądu sytuacji, wyrażamy na temat jakiejś rzeczy krzywdzące sądy. Tak też jakiś czas temu było z kuchnią chińską, którą kojarzyliśmy głównie z jedzeniem bardzo egzotycznych potraw, których spożywanie w Polsce ... i ryż będą miękkie. W razie konieczności możesz dodać odrobinę więcej wody i sosu. Zwłaszcza pod koniec gotowania musisz ...
czytaj więcej

Dieta ryżowa

Metoda odchudzania oparta na spożywaniu dużej ilości ryżu to świetny sposób na gruntowne oczyszczenie organizmu z toksyn. Dietę tę polecają specjaliści medycyny naturalnej. Sprawia ona, że mimo uczucia sytości, sylwetka stopniowo staje się coraz bardziej zgrabna. ... . Ryż jest cennym źródłem potasu, a do tego zawiera mało sodu, a więc przyczynia się do szybszego usuwania nadmiaru wody z ...
czytaj więcej

Gotowanie ryżu

  Sprawa pozornie prosta, jednak okazuje się, że nawet w tak nieskomplikowanej czynności, jaką jest gotowanie ryżu istnieją pewne zasady, które decydują o jego smaku. Jakie? Otóż okazuje się, że czynnikiem, który wyznacza długość gotowania jest rodzaj ryżu. ... się, że nawet w tak nieskomplikowanej czynności, jaką jest gotowanie ryżu istnieją pewne zasady, które decydują o jego ...
czytaj więcej

Risotto w parmezanowej odsłonie

Kojarzycie ten specyficzny skład włoskiego spaghetti po bolońsku? Mięso, pomidory, makaron i coś jeszcze – typowy włoski ser parmezan. Czym byłaby kuchnia italska, gdyby nie parmezan? Z pewnością nie tym samym, czym jest dziś. To parmezan nadaje ... , następnie wrzucić ryż z masłem truflowym i cebulę, zeszklić. Wlać bulion i gotować, aż ryż wchłonie cały płyn, na 3-4 minuty przed ...
czytaj więcej

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Coraz częściej stajemy przed wyborem, czy kupić jakieś jedzenie na wynos, dania typu fast food albo skorzystać z różnego rodzaju mrożonek, które z łatwością przygotujemy w ciągu kilku minut. Niektórzy chcą nas zachęcić do zrezygnowania z tych łatwych i ... jednej strony, a dietetyczne z drugiej są sałatki z ryżem. Nie czekaj i już teraz przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, w ...
czytaj więcej

Orientalny kurczak na polskich talerzach!

Kuchnie europejskie – włoska, francuska, grecka, węgierska itd. – są nam dobrze znane. Wydają się swojskie głównie ze względu na przyprawy i popularność tego typu restauracji w Polsce. Do wszystkiego, co zaprawione jest egzotycznymi dodatkami i ... restauracji w Polsce. Do wszystkiego, co zaprawione jest egzotycznymi dodatkami i składa się z niespotykanych składników, podchodzimy z ...
czytaj więcej

Zupa cytrynowa

Rosół, pomidorowa, ogórkowa, barszcz, grzybowa to zestaw najczęściej jadanych przez nas zup. Biorąc pod uwagę, że przyrządzamy je codziennie, pomysły na nie mogą się skończyć już po tygodniu. Sprawę pogarsza fakt, że jedzenie zup jest bardzo wskazane, ... dobrego samopoczucia. I choć większość nas kojarzy smak cytryny ze skwaszoną miną, to ma ona szerokie zastosowanie w różnych ...
czytaj więcej

Zupy na rosole

Nie ma lepszej zupy pod słońcem niż babciny rosół! Chyba nikt nie jest w stanie zaprzeczyć temu twierdzeniu. Rosół to świetna zupa na deszczowe jesienne wieczory czy przeziębienie. Sprawdza się także na rodzinnych uroczystościach. Jedną z podstawowych zasad ... bez przerwy jeść te same potrawy mimo wielkiej do nich miłości. I w takiej sytuacji pojawia idealne rozwiązanie, jakim są zupy ...
czytaj więcej

Nadchodzi jesień, a wraz z nią jabłka!

Sądzę, że wysyp świeżych i różnego rodzaju jabłek można spokojnie uznać za pierwsze oznaki powoli nadchodzącej jesieni. Smak dojrzałych jabłek jest słodko-kwaskowaty, rozmaite odmiany mogą być bardziej lub mniej słodkie albo kwaśne. Miąższ jabłka jest sztywny, ... soku. Kolor skórki jabłka występuje w odcieniach zieleni, a gdy dojrzeje również w kolorze żółci lub czerwieni (często ...
czytaj więcej

Zupa po wietnamsku z kaczką

Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej polskiej kuchni. Sam nasz tradycyjny rosół gotujemy na bazie wołowiny lub kurczaka. A co jakby włożyć do garnka kaczkę? Kaczka na patelni czy w piekarniku ma wśród nas swoich zwolenników i przeciwników. Dobrze ... ? Kaczka na patelni czy w piekarniku ma wśród nas swoich zwolenników i przeciwników. Dobrze doprawione, odpowiednio upieczone i ...
czytaj więcej

Klasyczne risotto

Zanim zasiądziemy do świątecznych stołów pełnych tradycyjnych potraw kuchni polskiej, dobrze jest jeszcze na chwilę przenieść się w zupełnie inną krainę kulinarną. Co prawda często powtarza się, że cudze chwalicie, swego nie znacie, jednak chwilowa ... smakowały w tych dniach wyjątkowo, nie powinniśmy się nimi przed tym szczególnym czasem objadać. Warto zatem skusić się na coś ...
czytaj więcej

Zupy dla dzieci

Nie ma się co oszukiwać, ale większość z nas na co dzień nie przykłada dużej wagi do jedzenia. Gotujemy sobie właściwie wyłącznie wtedy, gdy mamy na to choć odrobinę czasu. Sytuacja taka jest całkiem normalna, zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę fakt, że niemalże każde ... i przypomnieli sobie, co nam smakowało w młodym wieku najbardziej. Obok tego, planując jedzenie dla dzieci , musimy ...
czytaj więcej

Kuchnia tajska

Potrawy tajskie inspirowane są często kuchnią chińską i indyjską. Główną różnicą jest jednak dobór oryginalnych składników, które nadają daniom charakterystyczny słodko-pikantny smak. Specjały kuchni tajskiej uznawane są za jedne z najlepszych na świecie. ... mun oraz imbir i pieprz. Całość zalać bulionem i gotować, aż do momentu, w którym składniki staną się miękkie. Krewetki oraz ...
czytaj więcej

Galuski, knedle, kluseczki – tradycja w zupie

  Szlachetne Damy, Panowie Szlachta, wszystkiego dobrego na świętego Marcina. Niech Wam się darzy, a Wasze sława i bogactwo niech nigdy nie przeminą. Tymi oto słowy chciałem oddać hołd staropolskiej tradycji i przypomnieć wszystkim, że dziś jest nie tylko ... , które powoli odchodzą w zapomnienie. A szkoda. Ja do dziś pamiętam knedle z serem , które robiła dla mnie babcia... Ech ...
czytaj więcej

Zupa krem – czyli jak rozgotować, żeby było smacznie

(...) Cebulę obieramy ze skórki, dość drobno kroimy i wrzucamy na patelnię (jeżeli mamy wystarczająco dużą patelnię, proponuje gotować zupę w niej. Jeśli nie – całość robimy w garnku) na rozgrzany tłuszcz. Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku. Cukinię ścieramy na ...
czytaj więcej

Hit dnia

Skorzystajcie z propozycji pysznego śniadania, które dostarczy Wam niezbędnych składników na cały intensywny dzień i wyposaży Was w potężną dawkę energii. Owsianka z otrębami i jabłkami zapewne...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

Ostatnie komentarze