gołabki bez zawijania

Gołabki bez zawijania

Jak zrobić gołąbki bez zawijania?

rosołowe w 2 szklankach wrzątku, dodaj przecier, ketchup , wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Krok 5 Gołąbki bez ... Gołąbki, gołąbki, gołąbki... ciągle za tobą chodzą, nie możesz pracować, bo o nich myślisz, nie potrafisz się skupić, bo prawie czujesz ich kuszący zapach. Nie chce ci się ich robić, bo to tyyyle pracy i przynajmniej 2 godziny w kuchni. A może zrobiłabyś ...
czytaj więcej

Gołąbki z grzybami

Trzeba uczciwie przyznać, że przepisy kulinarne pochodzące z nieraz bardzo odległych rejonów świata są dla nas niezwykle atrakcyjne. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ smakując jakieś potrawy po raz pierwszy, czujemy się jak małe dziecko dopiero ... przyrządzania. Jednym z pomysłów jest przygotowanie gołąbków bez zawijania albo jarskich gołąbków . Decydując się na drugą z ...
czytaj więcej

Sos do gołąbków

Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesłusznie zapominanych receptur. To właśnie przeglądając rodzinną książkę kucharską, możemy znaleźć ogromną ilość sprawdzonych przepisów, których zrealizowanie nie będzie wymagało od nas ... kapusty. Coraz częściej jednak decydujemy się na przyrządzenie gołąbków bez zawijania , przyjmujących formę klopsików z ...
czytaj więcej

Gołąbki z kaszą

(...) do nich odpowiedni sos. W ostatnim czasie wynaleziono jednak jeszcze prostszy sposób, mianowicie przepis na gołąbki bez zawijania. Chcąc jednak wprowadzić nieco innowacyjny pomysł do tradycyjnej receptury, lepiej jest jednak puścić wodze fantazji i ...
czytaj więcej

Wodorosty morskie

Istnieje wiele osób bardzo sceptycznie podchodzących do kwestii spożywania wodorostów, zadających pytanie „jak można jeść trawę morską”? Jak się jednak okazuje na korzyść dodawania tego rodzaju pokarmu do potraw nie przemawiają walory smakowe, ... przydają się do zawijania przekąsek ryżowych. Inną odmianą chętnie wykorzystywaną w kuchni azjatyckiej jest także wakame, które ...
czytaj więcej

Gołąbki w postaci zupy - jak to możliwe?

Wczoraj były gołąbki bez zawijania, a dziś jeszcze większe szaleństwo. Co powiecie na zupę gołąbkową. Smakuje prawie jak gołąbki, tylko nie trzeba poświęcać czasu na umieszczanie farszu w liściach. To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Takie gołąbki w postaci zupy z powodzeniem zastąpią drugie danie, dzięki czemu zaoszczędzisz jeszcze więcej cennych ...
czytaj więcej

Pierogi na pięć sposobów

(...)   Jak przypominam sobie czasy mojego dzieciństwa, to pierogi kojarzą mi się ze stołem posypanym mąką, wycinaniu szklanką precyzyjnych kółek z ciasta i nauką jego mistrzowskiego zawijania, którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się, że częściej zdarza mi się korzystać z tych ...
czytaj więcej

Hit dnia

Chociaż na co dzień wiele z nas preferuje przepisy nowoczesne i niekonwencjonalne, w święta chętnie sięgamy po dania tradycyjne. Podczas wielkanocnego śniadania nie może bowiem zabraknąć białego...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
USB bekon
Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
Uciekający Pan Młody
  Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
FunkyLunch1
Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
  Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

Ostatnie komentarze