gołabki bez zawijania

Gołabki bez zawijania

Jak zrobić gołąbki bez zawijania?

rosołowe w 2 szklankach wrzątku, dodaj przecier, ketchup , wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Krok 5 Gołąbki bez ... Gołąbki, gołąbki, gołąbki... ciągle za tobą chodzą, nie możesz pracować, bo o nich myślisz, nie potrafisz się skupić, bo prawie czujesz ich kuszący zapach. Nie chce ci się ich robić, bo to tyyyle pracy i przynajmniej 2 godziny w kuchni. A może zrobiłabyś ...
czytaj więcej

Gołąbki z grzybami

Trzeba uczciwie przyznać, że przepisy kulinarne pochodzące z nieraz bardzo odległych rejonów świata są dla nas niezwykle atrakcyjne. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ smakując jakieś potrawy po raz pierwszy, czujemy się jak małe dziecko dopiero ... przyrządzania. Jednym z pomysłów jest przygotowanie gołąbków bez zawijania albo jarskich gołąbków . Decydując się na drugą z ...
czytaj więcej

Sos do gołąbków

Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesłusznie zapominanych receptur. To właśnie przeglądając rodzinną książkę kucharską, możemy znaleźć ogromną ilość sprawdzonych przepisów, których zrealizowanie nie będzie wymagało od nas ... kapusty. Coraz częściej jednak decydujemy się na przyrządzenie gołąbków bez zawijania , przyjmujących formę klopsików z ...
czytaj więcej

Gołąbki z kaszą

(...) do nich odpowiedni sos. W ostatnim czasie wynaleziono jednak jeszcze prostszy sposób, mianowicie przepis na gołąbki bez zawijania. Chcąc jednak wprowadzić nieco innowacyjny pomysł do tradycyjnej receptury, lepiej jest jednak puścić wodze fantazji i ...
czytaj więcej

Wodorosty morskie

Istnieje wiele osób bardzo sceptycznie podchodzących do kwestii spożywania wodorostów, zadających pytanie „jak można jeść trawę morską”? Jak się jednak okazuje na korzyść dodawania tego rodzaju pokarmu do potraw nie przemawiają walory smakowe, ... przydają się do zawijania przekąsek ryżowych. Inną odmianą chętnie wykorzystywaną w kuchni azjatyckiej jest także wakame, które ...
czytaj więcej

Gołąbki w postaci zupy - jak to możliwe?

Wczoraj były gołąbki bez zawijania, a dziś jeszcze większe szaleństwo. Co powiecie na zupę gołąbkową. Smakuje prawie jak gołąbki, tylko nie trzeba poświęcać czasu na umieszczanie farszu w liściach. To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Takie gołąbki w postaci zupy z powodzeniem zastąpią drugie danie, dzięki czemu zaoszczędzisz jeszcze więcej cennych ...
czytaj więcej

Pierogi na pięć sposobów

(...)   Jak przypominam sobie czasy mojego dzieciństwa, to pierogi kojarzą mi się ze stołem posypanym mąką, wycinaniu szklanką precyzyjnych kółek z ciasta i nauką jego mistrzowskiego zawijania, którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się, że częściej zdarza mi się korzystać z tych ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...