farsz do ryby

Farsz do ryby

Farsz do kurczaka

przyrządzić samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca wiemy, co zrobić, by był on naprawdę smaczny. Oczywiście ... Na pewno nie raz zachwycałaś się zapachem pieczonego kurczaka roznoszącym się po okolicy, gdy głodna wracałaś z pracy i przysięgałaś sobie, że w następny weekend spróbujesz go przyrządzić samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca ...
czytaj więcej

Farsz do tortilli

Sztuka kulinarna Hiszpanii cechuje się produktami charakterystycznymi dla dań kuchni śródziemnomorskich. Można w niej zatem znaleźć owoce morza, ale także warzywa oraz pikantne wędliny. Specjałem, który coraz częściej pojawia się w naszych rodzimych punktach ... działają jak afrodyzjak! Przygotowując farsz do placków pszennych można wykorzystać następujące składniki: kilka krewetek ...
czytaj więcej

Surówka do ryby

Przygotowanie obiadu często spędza nam sen z powiek. Pół biedy, jeżeli musimy przyrządzić coś wyłącznie dla siebie, jednak i tutaj trudno sprostać brakowi wystarczającej ilości czasu, jak też konieczności prowadzania zróżnicowanej i zbilansowanej zarazem diety. ... . Surówka do ryby smażonej może być także przygotowana z marchewki . Wystarczy zetrzeć na tarce marchewkę, odrobinę jabłka ...
czytaj więcej

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

  Pierwotnie ten tekst miał być o czymś zupełnie innym, ale piszę go „na głodnego”, a przez tekst Damiesy mam straszną ochotę na cannelloni. Tyle moich osobistych wynurzeń. A co do cannelloni – któż za nimi nie przepada? Wspaniałe ... patelnię bardzo drobno posiekane cebulę i imbir. Podsmażamy całość jeszcze 2 minuty, po czym zdejmujemy z ognia. Farsz dokładnie ...
czytaj więcej

Ryba w cieście

Jedzenie ryb, podobnie jak spożywanie co najmniej jednej porcji owoców lub warzyw, jest nieodzownym elementem każdej zdrowej diety. I tak jak ma to miejsce w przypadku innych niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu produktów, jedzenie ryb wcale nie ... dodać do niego także sól, pieprz i odrobinę proszku do pieczenia. Po zanurzeniu ryby w przygotowanym cieście będziesz mogła po ...
czytaj więcej

Kurczak faszerowany

Uwielbiasz łączyć smaki, jednak nie zawsze wiesz, co do siebie pasuje? Trudno zaprzeczyć, że to właśnie eksperymentowanie jest jedną z dróg, dzięki której sztuka gotowania ciągle się rozwija i ma największe osiągnięcia. Z drugiej strony nie zawsze potrafimy ... , co do siebie pasuje? Trudno zaprzeczyć, że to właśnie eksperymentowanie jest jedną z dróg, dzięki której sztuka gotowania ...
czytaj więcej

Ryby w occie

(...) , spłodzenia syna i posadzenia drzewa, pójść na ryby. Bez względu na to, czy ktoś uwielbia to, wbrew pozorom wymagające, zajęcie rekreacyjne, czy podchodzi do niego raczej z dystansem i przymrużeniem oka, to istnieje całkiem duże prawdopodobieństwo, że nie wróci do domu z pustymi rękoma. I wtedy też pojawia się pytanie, co najlepiej zrobić ze ...
czytaj więcej

Danie lekkostrawne - klopsiki z ryby

Danie lekkostrawne nie musi być wcale obrzydliwe. Wystarczy trochę się postarać i można stworzyć coś pysznego, co jednocześnie nie będzie zbytnio obciążało przewodu pokarmowego. Klopsiki z ryby są tego najlepszym przykładem. Sama spróbuj. Przygotuj: 15 dag filetów z ... kilka kropli przyprawy do zup 1. Najpierw musisz zemleć skropioną mlekiem rybę i namoczoną w mleku bułkę. 2. Powstałą ...
czytaj więcej

Szczupak faszerowany

(...) więcej osób rezygnuje z niego na rzecz przyrządzania dań na bazie innych ryb. Zaliczyć do nich możemy rybę po grecku z cieszącą się złą sławą pangą, ale też bardziej wyszukane i bliższe tradycji propozycje. Zdarza się, że sięgamy po ryby importowane ...
czytaj więcej

Krokiety z pieczarkami

Część z nas do grona świątecznych potraw coraz częściej zalicza krokiety z pieczarkami albo krokiety z kapustą i grzybami. To proste w przyrządzeniu danie świetnie sprawdza się także nie tylko od święta, lecz także na co dzień. Co więcej, jego przyrządzenie nie zajmie ci wiele czasu, a już na pewno nie nadszarpnie domowego budżetu. ... Część z nas do grona świątecznych potraw coraz ...
czytaj więcej

Pomysły na farsze

  Któż z nas nie lubi faszerowanych warzyw? Albo naleśników z ciekawym nadzieniem? Czy też może zapiekanek ziemniaczanych z interesującym wnętrzem? Nie zapominajmy również o canelloni... Tylko, że o ile zrobienie naleśników, czy wydrążenie warzyw to pestka, to z ... , mieszając od czasu do czasu. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne ...
czytaj więcej

Sos do pizzy

Każdy z nas ma jakieś zdanie dotyczące jedzenia na telefon. Jego zwolennicy nie wyobrażają sobie, że mogliby bez niego w jakikolwiek sposób funkcjonować, natomiast zagorzali przeciwnicy skarżą się na jego smak, jakość oraz właściwości odżywcze. Bez względu na to, do ... ciasto i skomponować najsmaczniejszy farsz , to jednak pozostają dla nas tajemnice dotychczas nieodkryte. Jedną z nich są ...
czytaj więcej

Surówka z papryki

Dzięki ciągłemu rozwojowi wspaniałej sztuki kulinarnej jedzenie stało się dla nas nie tylko koniecznością, ale przede wszystkim niezwykłą przyjemnością dostarczaną każdego dnia. Co prawda część naszych nawyków żywieniowych nie jest godna pochwały, jednakże ... nadający się do dietetycznych potraw . Dość wspomnieć tu chociażby faszerowaną paprykę albo też wyśmienite leczo. Potrawy z ...
czytaj więcej

Naleśniki wegetariańskie

Danie bezmięsne wcale nie musi być pozbawione witamin. Dowodem na to są naleśniki z warzywami, które idealnie nadają się jako posiłek obiadowy dla wegetarian. Jeśli chodzi o przygotowanie do nich farszu, to warto otworzyć się na kulinarne wyzwania ... przygotowanie do nich farszu, to warto otworzyć się na kulinarne wyzwania i śmiało poeksperymentować. Ryzyko, że coś pójdzie nie tak jest ...
czytaj więcej

Zapach ryby - jak się go pozbyć?

(...) przestanie brzydko pachnieć, ale też będzie idealnie czysta i błyszcząca. Krok 4 Jeśli nie chcesz, by zapach smażonej ryby rozniósł się po całym domu dodaj do oleju na patelni kilka kropel soku z cytryny . Krok 5 Gotowana ryba znana z silnego zapachu, na przykład sum, makrela, szczupak, dorsz czy flądra, będzie mniej aromatyczna jeśli do wody ...
czytaj więcej

Jak jeść ryby?

(...) ogonem. Jak się do niej dobrać? Krok 1 Jak się zachować w restauracji? Przede wszystkim nie panikuj. Na pewno leżą obok ciebie sztućce , a skoro tak, to widocznie powinnaś ich użyć. Rybę jemy nożem i specjalnym przeznaczonym do niej ...
czytaj więcej

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

Na nasz świąteczny konkurs przyszło wiele różnorodnych zgłoszeń. Pojawiły się przepisy tradycyjnych potraw, jak pieczone ryby i słodkości, ale też zupełnie zaskakujących, jak zupa śledziowa czy sałatka z uszkami (dla osób nie przepadających za świątecznym barszczem). Zwycięskie danie ... łyżki oleju, 1 torebka sosu pieczeniowego, 2 jajka, pół szklanki mleka. Farsz: 0,5 kg ziemniaków ...
czytaj więcej

Ryba w sosie cytrynowym

Jedzenie ryb jest jednym z głównych haseł, jakie uparcie chcą do naszego życia przeforsować dietetycy. Nie ulega wątpliwości, że ich spożywanie jest korzystne dla naszego zdrowia, choć i tu pojawiają się pewne zastrzeżenia. Oprócz tego, że trzeba ryby ... cytryny i rozgnieciony ząbek czosnku. Całość należy wraz ze szklanką białego wina dodać do lekko zarumienionej ryby znajdującej się ...
czytaj więcej

Paprykarz rybny

Dzieciństwo to bez wątpienia jeden z najpiękniejszych i niewątpliwie beztroskich okresów w naszym życiu. Większość z nas prędzej czy później stara się w jakiś sposób powrócić do wspomnień z tamtych bajecznych lat. Odbywać się to może w różny sposób. ... trzeba również produkty, które cieszyły się wówczas dużą popularnością. Do tego grona zaliczyć można bez wątpienia paprykarz rybny ...
czytaj więcej

Naleśniki z truskawkami

Łatwych i szybkich przepisów nigdy dość, jednak to co jest proste, dla osób stawiających pierwsze kroki w kuchni stanowi prawdziwe wyzwanie. Ponoszone raz po raz porażki zniechęcają nas do działania, a przecież miłośnicy jedzenia doskonale wiedzą, że kuchnia ... kwestie. Pierwszą z nich są różnego rodzaju dodatki. Chodzi tu przede wszystkim o farsze i sosy. Z jednej strony pojawiają się ...
czytaj więcej

Wartość odżywcza sushi

(...) sojowym do maczania. Najbardziej znane wersje to sushi maki , danie to przygotowuje się, używając specjalnej maty, za pomocą której farsz zawija się w płaty wodorostów, oraz sushi nigiri, gdzie składniki formuje się dłonią, a następnie na nich kładzie ...
czytaj więcej

Naleśniki bez jajek

(...) stanowiły pierwowzór dobrze nam dziś znanego pieczywa. Mimo tego, że dostęp do różnych gatunków chleba, bułek albo rogali jest dziś ogromny, to jednak zdarza się nam od czasu do czasu zrobić domowe naleśniki. Dlaczego przez tyle lat nie straciły one swojej ...
czytaj więcej

Dziś obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu

Z badania przeprowadzonego z okazji obchodzonego 1 października Światowego Dnia Wegetarianizmu wynika, że diety wegetariańską i wegańską stosuje już ok. 3,2% (czyli ponad milion) dorosłych Polaków. Co więcej, kolejny milion naszych rodaków uważa się za wegetarian bądź ... złoty środek. Ale do wegetarianizmu trzeba Ale do wegetarianizmu trzeba podchodzić ostrożnie i uważnie. moja znajoma po ...
czytaj więcej

Nadzienie do pączków

Dziś Tłusty Czwartek , więc nawet ci dbający o sylwetkę mogą popełnić mały dietetyczny grzeszek i pofolgować sobie ze słodkościami. Drożdżówki, bezy, ciasta, pierniki... w tym dniu pałaszowanie łakoci nie zna granic, na naszych stołach królować będą jednak zapewne przede wszystkim mięciutkie pączki. Tylko z jakim nadzieniem? Bogactwo propozycji nie zna granic! Jaki farsz ...
czytaj więcej

Ryba w sosie śmietanowym

Po karnawale i zabawie przyszedł czas odpoczynku dla naszego żołądka. I chociaż we wspomnieniach żywy jest jeszcze tłusty czwartek, to jednak na czas postu trzeba zapomnieć o istnieniu puszystych pączków, wyśmienitych faworków i cieszących nie tylko podniebienie, ale i ... nam zatem nic innego jak zgodnie z tradycją wywrócić na jakiś czas swoje menu do góry nogami i dać chwilę odpoczynku ...
czytaj więcej

Co włożyć w pieroga?

Ruskie, z mięsem, z kapustą – wszystkie smaczne, ale standardowe. Typowe dla polskiej kuchni pierogi można jednak nafaszerować wszystkim (lub prawie wszystkim). Dzięki temu nie będzie nudno ani podczas przygotowywania posiłku, ani podczas konsumpcji. ... się połączą i uzyskamy jednolitą masę przyprószamy farsz solą i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Pierogi z melonem i ...
czytaj więcej

Pierogi z soczewicą

Jedną z wizytówek naszej rodzimej kuchni polskiej są wyśmienite pierogi. I chociaż czasami przez długi czas zastanawiamy się, czy naprawdę jest sens spędzać kilkadziesiąt minut na nadawaniu im odpowiedniego kształtu, podczas gdy cały kilogram gotowych pierogów w ... , pieprzu. Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy, a następnie, dodając do niej sól, miękkie masło i żółtko, mieszamy ...
czytaj więcej

Sos do łososia

Sałatka z łososiem, płaty łososia na kanapkach, łosoś gotowany na parze, w końcu zupa rybna z łososiem – to tylko niektóre z najczęściej jadanych propozycji, w których główną rolę odgrywa ta wyśmienita ryba. W ostatnim czasie na pewno zauważyłaś, ... się z każdym detalem. Smakosze łososia doskonale wiedzą, że wyśmienity smak zawdzięczany jest nie tylko samej rybie, ale także ...
czytaj więcej

Przepisy z ravioli

Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie świetnie nadają się nie tylko do zup, ale także pasują do sałatek, czy jako część składowa obiadu w formie dodatku do mięsa. Miłośników kucharzenia na pewno ucieszy wiadomość, że w sferze ich nadzienia śmiało ... zastosowań, dlatego warto zgłębić recepturę jej wykonania. Do tego świetnie smakuje sama w sobie, podana z pasującym do nadzienia ...
czytaj więcej

Przepisy na kotlety

(...) jest piękna w swojej prostocie i dzięki temu bardzo smaczna. Poza tym do kotletów możemy dodać rozmaite dodatki i dostosowywać popularne receptury do własnych upodobań. Jakie warunki musi spełniać potrawa, aby można było przypisać jej miano kotleta? Otóż ...
czytaj więcej

Sos do gołąbków

Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesłusznie zapominanych receptur. To właśnie przeglądając rodzinną książkę kucharską, możemy znaleźć ogromną ilość sprawdzonych przepisów, których zrealizowanie nie będzie wymagało od nas ... , techniki wykonania najlepszych gołąbków mogą być odmienne. W tradycyjnej wersji farsz zawija się w liście wcześniej obgotowanej ...
czytaj więcej

Uszka do barszczu

Już za kilka dni przestaniemy nerwowo szukać prezentów dla najbliższych i zasiądziemy przy wigilijnym stole, na którym zgodnie z tradycją nie powinno zabraknąć czerwonego barszczu z uszkami. Niestety, podobnie jak część wigilijnych potraw, tak samo ... . Następnie należy gotować je przez chwilę w garnku. Po tym powinny one zostać zmielone w maszynce do mięsa. Cebulę należy obrać i ...
czytaj więcej

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

Nawał obowiązków zawodowych i domowych sprawia, że coraz rzadziej samodzielnie przyrządzamy świąteczne przysmaki. Zamiast wspólnie lepić pierogi i uszka, decydujemy się na zakup produktów gotowych – podaje Foodpanda.pl, portal pozwalający na zamawianie jedzenia online. ... i pieprzu do smaku. Zacznij od przygotowania ciasta filo (lub kup gotowe). Połącz mąkę, wodę i szczyptę soli ...
czytaj więcej

Najciekawsze pomysły na sałatki

Warzywa, owoce, nabiał, ryby, kiełki, słodycze, mięso – to produkty, z jakich można wyczarować ciekawe i nietuzinkowe sałatki. Choć tradycyjna sałatka przyrządzana jest głównie ze świeżych warzyw, to możliwość dodawania do nich przeróżnych składników pozwala ... Ale apetycznie wyglądają, że Ale apetycznie wyglądają, że aż zgłodniałem ;) Dla mnie ryby w sałatkach są Dla mnie ...
czytaj więcej

Ziemniaki pieczone w folii

Jakie cechy powinno posiadać twoje ulubione danie? Po pierwsze liczy się smak, który sprawi, że jedzenie będzie dla nas prawdziwą przyjemnością dla zmysłów. Oprócz tego każda praktyczna kobieta wskaże na łatwość przygotowania. Zwykle nie przepadamy za daniami, które w każdej chwili ... folii . Przepis na pieczone ziemniaki Do przygotowania ziemniaków zapiekanych w folii będziesz potrzebowała ...
czytaj więcej

Indyk z pieczarkami

Pierwszym skojarzeniem, które przychodzi nam do głowy, kiedy myślimy o indyku jest amerykańskie Święto Dziękczynienia. Wówczas to stanowi on nieodzowny element świątecznego stołu, podobnie jak u nas wigilijny karp albo kompot z suszu. Jednak często zapominamy, że mięso indyka można również wykorzystać na wiele innych sposobów. Jednym z nich ... Pierwszym skojarzeniem, które przychodzi nam do ...
czytaj więcej

Tarta grzechu warta

Obiady w paryskim stylu na dobre zadomowiły się nad Wisłą. Jak wskazuje jeden z portali, pozwalających na zamawianie posiłków przez Internet, Foodpanda.pl, w ostatnim miesiącu co 5 klient wybierał danie kuchni francuskiej. Jeżeli i ty pragniesz spróbować paryskich specjałów, przygotuj pyszną ... Do przygotowania sycącej tarty potrzebujesz: 125 g mąki żytniej, 125 g mąki pszennej, 125 g ...
czytaj więcej

Gołąbki z kaszą

(...) do tego przyzwyczajony, możemy oczekiwać, że nie będzie mu ona smakowała. Najlepiej jest zatem przygotować kilka wariacji na ten sam temat, o czym doskonale wiedzą doświadczone panie domu, które nieraz miały do czynienia z wymagającymi gośćmi ...
czytaj więcej

Ciasto na pierogi

(...) także od święta. Ich zrobienie dla amatora może wydawać się czymś wyjątkowo trudnym. Kluczowym elementem zbliżającym nas do sukcesu jest poznanie sprawdzonego przepisu na ciasto do pierogów. Smaczne pierogi Pierogi to jedna z najbardziej ...
czytaj więcej

Sushi California Maki

(...) : algi morskie do sushi , 500 g ryżu do sushi . Zaprawa: 6 łyżek octu ryżowego , 3 płaskie łyżki cukru, łyżeczka soli. Farsz: ogórek lub awokado, 2 łyżki sezamu , odrobina wasabi , 2 łyżki ...
czytaj więcej

Sałatka z wędzonym łososiem

Wędzenie jest jednym ze sposobów przetwarzania jedzenia znanym już od wielu wieków. I choć pojawiają się głosy mówiące o tym, że może mieć ono negatywny wpływ na nasze zdrowie, to jednak trudno oprzeć się wędzonej szynce, piersi z kurczaka albo serowi. Co ... możemy je kupić są ryby wędzone. Bardzo ceniony jest tutaj z uwagi na łatwe wykorzystanie w kuchni wędzony łosoś . Okazuje się ...
czytaj więcej

Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

Mięso z rosołu – tak często przyprawia nas o ból głowy. Jest bardzo smaczne, ale domownicy raczej nie mają ochoty jeść go bez żadnych dodatków. Koniec z tymi problemami. Co zrobić z kurczakiem z rosołu? Masz wiele możliwości. Możesz przygotować pyszną ... Możesz też przygotować smażonego kurczaka . Podziel mięso na kawałki, panieruj w przyprawie do drobiu lub czosnku granulowanym ...
czytaj więcej

Kapuśniaczki - doskonały dodatek do barszczu na sylwestra

Jeśli postanowiłaś ugotować na sylwestra czerwony barszcz, to powinnaś zadbać również o odpowiednie dodatki. Kapuśniaczki to doskonałe rozwiązanie. Goście będą mogli przegryzać bułeczki z kapustą „na sucho” lub popijać je czerwoną zupą. Sama spróbuj jakie to pyszne. Przygotuj: 25 dag mąki szklankę mleka 2 dag drożdży 1 dag cukru 3 ... je do piekarnika na 15-20 minut. Smacznego!   ...
czytaj więcej

Galareta z kurczakiem

Przekąski na zimno zdarza się nam przyrządzać tylko od święta. Z tego też powodu, gdy zbliża się jakaś okazja, podczas której powinny się one znaleźć na stole, zwykle nie mamy za bardzo pojęcia, w jaki sposób je przygotować. Inspiracji wcale nie musimy szukać ... wody (ok 1 l), tak aby pokryła mięso. Następnie pozbywamy się szumowin i gotujemy razem z warzywami do czasu, aż mięso będzie ...
czytaj więcej

Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis doskonały

Naleśniki ze szpinakiem i fetą to danie dla energicznych kobiet, którym zależy, by jeść smacznie, ale także zdrowo. To nie jest przepis na naleśniki. Zakładam, że z nimi każda z nas sobie poradzi. Chodzi tu raczej o pyszny farsz, który wprost rozpływa się w ustach. ... nas sobie poradzi. Chodzi tu raczej o pyszny farsz, który wprost rozpływa się w ustach. Potrawa świetnie sprawdza się na ...
czytaj więcej

Przysmaki kuchni norweskiej

Norwegia to kraj pięknych krajobrazów i wyjątkowej kuchni. Przekonał się o tym Robert Makłowicz, który na potrzeby programu „Makłowicz w podróży” odwiedził Skandynawię. Jeżeli pragniesz dowiedzieć się, co przygotował w krainie fiordów i jakie potrawy zwróciły jego szczególną ... ten jest idealnym miejscem do eko-upraw i eko-hodowli. Podstawą kuchni norweskiej są oczywiści ryby – przede ...
czytaj więcej

Naleśniki meksykańskie

Co najbardziej lubisz w letnim wypoczynku? Prawdziwi pasjonaci kuchni starają się spędzić każdą chwilę na poznawaniu nowych smaków, dlatego też, bardzo często podróżując, starają się zdobyć jak najwięcej inspiracji. Niestety, zwykle kiedy wrócimy już do ... farsz z czerwonej fasoli, śmietany, sera, mięsa, sałaty czy ryżu. Inspirując się tą potrawą, w prosty sposób przygotujemy ...
czytaj więcej

Potrawy z mięsa mielonego

Jego uniwersalność polega na tym, że możemy je dodawać do szeregu rozmaitych potraw, kreując tym samym bardzo ciekawe dania obiadowe. A bogactwo zastosowań jest naprawdę duże. Mięso mielone w kuchni nie ma szansy się zmarnować, bo z powodzeniem można je ... dodawać do szeregu rozmaitych potraw, kreując tym samym bardzo ciekawe dania obiadowe. A bogactwo zastosowań jest naprawdę duże ...
czytaj więcej

Nadziewany makaron

(...) . Oznacza to, że sięgając do ich tradycji kulinarnej, znajdziemy wiele cennych przepisów na makaron . Dość wspomnieć wyśmienity sos spaghetti , sos carbonara bądź pyszne zapiekanki makaronowe , które nadal będą smaczne, nawet gdy dodamy do nich ...
czytaj więcej

Przyprawa curry

(...) spalanie tłuszczu. Curry poprawia także przemianę materii i perystaltykę jelit. Dodawanie jej do przyrządzanych posiłków może więc z czasem przyczynić się do utraty kilku zbędnych kilogramów. Curry – choć nie wszyscy o tym wiedzą – kryje w sobie także wiele ...
czytaj więcej

Hit dnia

Posiłek, który zabierasz do pracy, powinien być smaczny, zdrowy i atrakcyjny. Rano nie masz czasu przygotować lunchu, a nawet pomyśleć o tym, co możesz zapakować do torebki? Przyszykuj idealny posi...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Uciekający Pan Młody
  Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
Warzywa, owoce, nabiał, ryby, kiełki, słodycze, mięso – to produkty...
Patelnia serce
Uwielbiam gadżety kuchenne, a Wy? Zarówno te użyteczne, jak i kompletnie...
USB bekon
Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
Jeśli z niedowierzaniem patrzysz na wyniki swoich badań, gdzie poziom...
Choć cukiernie obfitują w całą masę łakoci, które swym apetycznym wyglądem...
Latem wśród deserów królują lody. Waniliowe, czekoladowe czy owocowe to...
  Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...
W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
fasola pinto
W Polsce, najpopularniejszy jest Jaś, ale to nie jedyny gatunek fasoli,...

Ostatnie komentarze