farsz do pierogów

Farsz do pierogów

Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?

zmięknie. Krok 3 Farsz na pierogi potrzebuje jeszcze cebuli. Pokrój ją w kostkę, podsmaż na pozostałej oliwie i dodaj do ... Pierogi z kapustą i grzybami rozpływają się w ustach. Niewiele jest przepisów, które są tak bardzo popularne i lubiane. Lepienie pierogów nie należy może do najprzyjemniejszych czynności na świecie i zabiera sporo czasu, ale efekt rekompensuje ...
czytaj więcej

Kurczak faszerowany

Uwielbiasz łączyć smaki, jednak nie zawsze wiesz, co do siebie pasuje? Trudno zaprzeczyć, że to właśnie eksperymentowanie jest jedną z dróg, dzięki której sztuka gotowania ciągle się rozwija i ma największe osiągnięcia. Z drugiej strony nie zawsze potrafimy ... , co do siebie pasuje? Trudno zaprzeczyć, że to właśnie eksperymentowanie jest jedną z dróg, dzięki której sztuka gotowania ...
czytaj więcej

Farsz do kurczaka

Na pewno nie raz zachwycałaś się zapachem pieczonego kurczaka roznoszącym się po okolicy, gdy głodna wracałaś z pracy i przysięgałaś sobie, że w następny weekend spróbujesz go przyrządzić samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca ... przyrządzić samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca wiemy, co zrobić, by był on naprawdę smaczny. Oczywiście ...
czytaj więcej

Krokiety z pieczarkami

Część z nas do grona świątecznych potraw coraz częściej zalicza krokiety z pieczarkami albo krokiety z kapustą i grzybami. To proste w przyrządzeniu danie świetnie sprawdza się także nie tylko od święta, lecz także na co dzień. Co więcej, jego przyrządzenie nie zajmie ci wiele czasu, a już na pewno nie nadszarpnie domowego budżetu. ... Część z nas do grona świątecznych potraw coraz ...
czytaj więcej

Z czym podajesz pierogi ruskie?

nie dodaję do ruskich ze skwarkami ze smażoną cebulką ze śmietaną z ...
czytaj więcej

Farsz do tortilli

Sztuka kulinarna Hiszpanii cechuje się produktami charakterystycznymi dla dań kuchni śródziemnomorskich. Można w niej zatem znaleźć owoce morza, ale także warzywa oraz pikantne wędliny. Specjałem, który coraz częściej pojawia się w naszych rodzimych punktach ... działają jak afrodyzjak! Przygotowując farsz do placków pszennych można wykorzystać następujące składniki: kilka krewetek ...
czytaj więcej

Pierogi na pięć sposobów

  Jak przypominam sobie czasy mojego dzieciństwa, to pierogi kojarzą mi się ze stołem posypanym mąką, wycinaniu szklanką precyzyjnych kółek z ciasta i nauką jego mistrzowskiego zawijania, którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był ... zawijania, którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się ...
czytaj więcej

Pierogi z soczewicą

(...) kilkadziesiąt minut na nadawaniu im odpowiedniego kształtu, podczas gdy cały kilogram gotowych pierogów w sklepie kosztuje bardzo mało, to jednak ruskie domowej roboty nie mają sobie równych. Na początku może się wydawać, że przygotowanie pierogów to bardzo ...
czytaj więcej

Pierogi z kaszą gryczaną - i ruskie mają konkurencję

Uwielbiam pierogi, a wy? Pyszne są ruskie, z kapustą, ale te z kaszą gryczaną mają wyjątkowy smak, smak dzieciństwa. Przygotowuję je zawsze, gdy mam ochotę powspominać młode, beztroskie lata. Ich zapach przenosi mnie do domu babci i czasu, kiedy ... , ciasto wyjątkowe, bo ziemniaczane. Musisz ugotować ziemniaki i zemleć je w maszynce do mięsa. Następnie dodać do niego mąkę, sól i ...
czytaj więcej

Potrawy z mięsa mielonego

Jego uniwersalność polega na tym, że możemy je dodawać do szeregu rozmaitych potraw, kreując tym samym bardzo ciekawe dania obiadowe. A bogactwo zastosowań jest naprawdę duże. Mięso mielone w kuchni nie ma szansy się zmarnować, bo z powodzeniem można je ... dodawać do szeregu rozmaitych potraw, kreując tym samym bardzo ciekawe dania obiadowe. A bogactwo zastosowań jest naprawdę duże ...
czytaj więcej

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

  Pierwotnie ten tekst miał być o czymś zupełnie innym, ale piszę go „na głodnego”, a przez tekst Damiesy mam straszną ochotę na cannelloni. Tyle moich osobistych wynurzeń. A co do cannelloni – któż za nimi nie przepada? Wspaniałe ... patelnię bardzo drobno posiekane cebulę i imbir. Podsmażamy całość jeszcze 2 minuty, po czym zdejmujemy z ognia. Farsz dokładnie ...
czytaj więcej

Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

Mięso z rosołu – tak często przyprawia nas o ból głowy. Jest bardzo smaczne, ale domownicy raczej nie mają ochoty jeść go bez żadnych dodatków. Koniec z tymi problemami. Co zrobić z kurczakiem z rosołu? Masz wiele możliwości. Możesz przygotować pyszną ... Możesz też przygotować smażonego kurczaka . Podziel mięso na kawałki, panieruj w przyprawie do drobiu lub czosnku granulowanym ...
czytaj więcej

Naleśniki bez jajek

(...) stanowiły pierwowzór dobrze nam dziś znanego pieczywa. Mimo tego, że dostęp do różnych gatunków chleba, bułek albo rogali jest dziś ogromny, to jednak zdarza się nam od czasu do czasu zrobić domowe naleśniki. Dlaczego przez tyle lat nie straciły one swojej ...
czytaj więcej

Przepis na calzone

  Gigantyczne pierogi na obiad? Czemu nie! Calzone to świetny pomysł na potrawę włoską, w nieco innym stylu. Danie to przypomina kształtem pieroga, jednak składniki ciasta są zupełnie inne, podobnie jak farsz. Potrawę tę nadziewamy więc takimi dodatkami, jakie ... . Ponownie wyrobić ciasto, a następie podzielić na kilka części, uformować kulę i rozwałkować. Do tak przygotowanych ...
czytaj więcej

VII Festiwal Pierogów w Krakowie

W najbliższy weekend, czyli w dniach 14-16 sierpnia w Krakowie z okazji Święta Matki Boskiej Zielnej już po raz siódmy odbędzie się Krakowski Festiwal Pierogów. Jeśli nie macie innych planów i lubicie pierogi, koniecznie wybierzcie się na krakowski Mały ... zadomowiły się wśród szlachty , a następnie wśród mieszczan . W XVIII wieku dotarły do dworu carskiego w Petersburgu, a potem u ...
czytaj więcej

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami to naprawdę niebo w gębie. Po prostu rozpływają się w ustach. Pięknie pachną, cudownie wyglądają i są nieziemsko pyszne – jak na taką okazję przystało. Jak zrobić takie małe cuda natury? Nie jest to aż tak ... godzin, a następnie ugotuj w tej samej wodzie, odcedź i przepuść przez maszynkę. Nie wylewaj wywaru, przyda się do wigilijnego ...
czytaj więcej

Ciasto na pierogi

Kuchnia polska to bogactwo wspaniałych i nierzadko bardzo zróżnicowanych przepisów. Zwykle nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wiele pomysłów na przyrządzanie niebanalnych potraw moglibyśmy znaleźć w naszej rodzimej tradycji kulinarnej. Niektóre w ... stawiać sobie trudne do spełnienia wyzwania. Lepiej jest skupić się na doskonaleniu dobrze znanych potraw, które z odrobiną wysiłku ...
czytaj więcej

Jak zrobić pierogi ruskie?

Pierogi ruskie – która z nas nie oddałaby za nie swojej ulubionej pomadki? To oczywiste, że najlepsze robi mama, bo wtedy mają smak dzieciństwa, ale ty również możesz je przygotować. Nie ukrywam, że jest z tym trochę zabawy, na szczęście efekt ... ziemniaki ostygną, dodaj do nich biały ser (ruskie pierogi to przecież pierogi z serem i ziemniakami) oraz przysmażoną cebulę i ...
czytaj więcej

Pierożki z ciasta francuskiego

Tradycyjne dania kuchni polskiej nie zawsze dostosowane są do potrzeb trybu życia współczesnego człowieka. Ciągłe jedzenie nawet najbardziej pysznego na świecie schabowego może się w końcu znudzić. Wiele godzin spędzonych w pracy oraz równoczesne prowadzenie domu ... , zapoznaj się z poniższym artykułem. Rodzaje pierogów Historia pierogów jest bardzo długa i sięga zamierzchłych czasów ...
czytaj więcej

Ser bryndza

Ser to dodatek kulinarny, który sprawdza się w przypadku wielu potraw, za każdym razem wydobywając z nich unikalny smak i nieco wysubtelniając ich pikantne składniki. Jednym z gatunków jest bryndza, która choć rzadko spotykana, jest świetnym dodatkiem nie ... pamiętać osoby dbające o szczupłą sylwetkę. Składa się z 45% tłuszczu, 50% wody oraz soli. Do jakich potraw nadaje się bryndza ...
czytaj więcej

Kapusta z grzybami

Pierwszy śnieg już za nami, więc nie pozostaje nam nic innego, jak tylko wyczekiwać świąt. Każda z nas, której choć raz przyszło przygotowywać dania wigilijne doskonale wie, że warto jest zaplanować swoją pracę dużo wcześniej. Samodzielne zrobienie ... naturalny proces kiśnięcia. Poza tym powinnyśmy również omijać kapustę sałatkową i czytać skład, zanim włożymy wybrany produkt do ...
czytaj więcej

Co włożyć w pieroga?

Ruskie, z mięsem, z kapustą – wszystkie smaczne, ale standardowe. Typowe dla polskiej kuchni pierogi można jednak nafaszerować wszystkim (lub prawie wszystkim). Dzięki temu nie będzie nudno ani podczas przygotowywania posiłku, ani podczas ... masa już wystarczająco ostygnie, wkładamy ją do lodówki na całą noc, żeby smaki się przegryzły. Następnego dnia farsz jest już ...
czytaj więcej

Ser ricotta - przepisy

(...) . Następnie dorzucamy do niego pomidory, bakłażany, ser ricotta oraz parmezan, doprawiamy solą i pieprzem oraz oliwą z oliwek. Powstałą mieszanką łączymy z makaronem typu rurki, przekładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy w piekarniku, aż składniki rozpuszczą się ...
czytaj więcej

Gołąbki z mięsem

Szybkie tempo życia powoduje, że coraz rzadziej poświęcamy czas na przygotowanie posiłków. Wiele jest skutków takiego postępowania, jednakże najbardziej nas interesuje jeden z nich. Okazuje się, że udając się do restauracji albo nawet firmowego bufetu, zazwyczaj sięgamy po ... zobacz, co musisz zrobić, by zaserwować najbliższym gołąbki z mięsa mielonego . Przepis na gołąbki z mięsem Do ...
czytaj więcej

Pomysły na farsze

  Któż z nas nie lubi faszerowanych warzyw? Albo naleśników z ciekawym nadzieniem? Czy też może zapiekanek ziemniaczanych z interesującym wnętrzem? Nie zapominajmy również o canelloni... Tylko, że o ile zrobienie naleśników, czy wydrążenie warzyw to pestka, to z ... , mieszając od czasu do czasu. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne ...
czytaj więcej

Quesadilla - przepis

(...) zastanowić się, jakie składniki wybrać do farszu, bo gotowe płaty tortilli kupisz w każdym supermarkecie. Wystarczy więc je lekko podsmażyć na patelni lub grillu. Do farszu proponuję użyć kawałków kurczaka, ser żółty cheddar, pomidory, czerwoną fasolkę ...
czytaj więcej

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym pomysłem na obiad. Dlaczego to właśnie one zdobywają nasze uznanie? Powodów takiej sytuacji jest wiele. Jednym z nich jest na pewno fakt, że ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu, a ... wątpliwości, że samodzielne obrabianie tego typu mięsa jest znacznie korzystniejsze. Najczęściej do mielenia wykorzystuje się ...
czytaj więcej

Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis doskonały

Naleśniki ze szpinakiem i fetą to danie dla energicznych kobiet, którym zależy, by jeść smacznie, ale także zdrowo. To nie jest przepis na naleśniki. Zakładam, że z nimi każda z nas sobie poradzi. Chodzi tu raczej o pyszny farsz, który wprost rozpływa się w ustach. ... nas sobie poradzi. Chodzi tu raczej o pyszny farsz, który wprost rozpływa się w ustach. Potrawa świetnie sprawdza się na ...
czytaj więcej

Gołąbki z grzybami

(...) . Przykładem ilustrującym takie zjawisko może być bardzo szerokie zamiłowanie do sushi bądź też kuchni marokańskiej . Obok kosztowania czegoś nowego lubimy natomiast wracać do smaków dzieciństwa. Zdarza się jednak, że nie potrafimy przyrządzać zrazów wieprzowych tak jak robiła to nasza babcia bądź lepić delikatnych pierogów z mięsem. Istnieje ...
czytaj więcej

Naleśniki wegetariańskie

Danie bezmięsne wcale nie musi być pozbawione witamin. Dowodem na to są naleśniki z warzywami, które idealnie nadają się jako posiłek obiadowy dla wegetarian. Jeśli chodzi o przygotowanie do nich farszu, to warto otworzyć się na kulinarne wyzwania ... przygotowanie do nich farszu, to warto otworzyć się na kulinarne wyzwania i śmiało poeksperymentować. Ryzyko, że coś pójdzie nie tak jest ...
czytaj więcej

Sałatka z tortellini

(...) , doprawiamy masę mięsną do smaku. Czekamy aż farsz ostygnie i układamy go łyżeczką na wykonanych z ciasta formach w kształcie kwadratów ...
czytaj więcej

Ziemniaki pieczone w folii

Jakie cechy powinno posiadać twoje ulubione danie? Po pierwsze liczy się smak, który sprawi, że jedzenie będzie dla nas prawdziwą przyjemnością dla zmysłów. Oprócz tego każda praktyczna kobieta wskaże na łatwość przygotowania. Zwykle nie przepadamy za daniami, które w każdej chwili ... folii . Przepis na pieczone ziemniaki Do przygotowania ziemniaków zapiekanych w folii będziesz potrzebowała ...
czytaj więcej

Jak zrobić leniwe pierogi?

Smak leniwych pierogów wielu osobom przywodzi na myśl wspomnienie dzieciństwa. Niezapomniany posiłek z dawnych lat trudno jest odnaleźć w menu współczesnych restauracji, które oferują bardziej nowoczesne potrawy. Leniwe pierogi można w łatwy i szybko sposób ... smaczny dodatek, ale dużą popularnością cieszą się także potrawy, jakie są z niego przyrządzane. Oprócz leniwych pierogów z ...
czytaj więcej

Nadzienie do pączków

Dziś Tłusty Czwartek , więc nawet ci dbający o sylwetkę mogą popełnić mały dietetyczny grzeszek i pofolgować sobie ze słodkościami. Drożdżówki, bezy, ciasta, pierniki... w tym dniu pałaszowanie łakoci nie zna granic, na naszych stołach królować będą jednak zapewne przede wszystkim mięciutkie pączki. Tylko z jakim nadzieniem? Bogactwo propozycji nie zna granic! Jaki farsz ...
czytaj więcej

Świąteczne last minute

W Boże Narodzenie pragniemy jak najlepiej ugościć rodzinę i przyjaciół oraz obdarować ich tym, co mamy najlepsze. Przygotowania często zaczynamy wraz z początkiem grudnia – sprzątamy, kupujemy prezenty, robimy zakupy. Stopniowo przygotowujemy kolejne potrawy. Co ... olejem. Buraki wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 90 minut w temperaturze 200°C. Następnie obierz je i podziel na ćwiartki ...
czytaj więcej

Zdrowo jeść: bo kaszę da się lubić!

(...) , warto więc na stałe wpisać ją do swojego jadłospisu.   Dziś przedstawiam Wam pomysły na jej wykorzystanie w potrawach .   Dla tych, którzy nie mogą się do niej przekonać w czystej postaci, alternatywną jest przyrządzenie babki ziemniaczanej z ...
czytaj więcej

Naleśniki z truskawkami

Łatwych i szybkich przepisów nigdy dość, jednak to co jest proste, dla osób stawiających pierwsze kroki w kuchni stanowi prawdziwe wyzwanie. Ponoszone raz po raz porażki zniechęcają nas do działania, a przecież miłośnicy jedzenia doskonale wiedzą, że kuchnia ... dwie kwestie. Pierwszą z nich są różnego rodzaju dodatki. Chodzi tu przede wszystkim o farsze i sosy. Z jednej strony pojawiają ...
czytaj więcej

Sos do gołąbków

Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesłusznie zapominanych receptur. To właśnie przeglądając rodzinną książkę kucharską, możemy znaleźć ogromną ilość sprawdzonych przepisów, których zrealizowanie nie będzie wymagało od nas ... , techniki wykonania najlepszych gołąbków mogą być odmienne. W tradycyjnej wersji farsz zawija się w liście wcześniej obgotowanej ...
czytaj więcej

Uszka do barszczu

Już za kilka dni przestaniemy nerwowo szukać prezentów dla najbliższych i zasiądziemy przy wigilijnym stole, na którym zgodnie z tradycją nie powinno zabraknąć czerwonego barszczu z uszkami. Niestety, podobnie jak część wigilijnych potraw, tak samo ... . Następnie należy gotować je przez chwilę w garnku. Po tym powinny one zostać zmielone w maszynce do mięsa. Cebulę należy obrać i ...
czytaj więcej

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

Nawał obowiązków zawodowych i domowych sprawia, że coraz rzadziej samodzielnie przyrządzamy świąteczne przysmaki. Zamiast wspólnie lepić pierogi i uszka, decydujemy się na zakup produktów gotowych – podaje Foodpanda.pl, portal pozwalający na zamawianie jedzenia online. ... i pieprzu do smaku. Zacznij od przygotowania ciasta filo (lub kup gotowe). Połącz mąkę, wodę i szczyptę soli ...
czytaj więcej

Sałatka z fetą i sałatą

(...) naprawdę dobrego. Oczywiście do głowy przychodzą nam bardzo różne pomysły, jak na przykład słodki batonik albo chipsy. Niestety wybieranie produktów będących bombami kalorycznymi, które posiadają znikome ilości witamin i minerałów niezbędnych do właściwego ...
czytaj więcej

2 aromatyczne dania z tymiankiem

Tymianek nie tylko wspaniale wzbogaca smak naszej kuchni, ale także korzystnie wpływa na zdrowie. Niegdyś stosowany był w terapii szerokiego zakresu problemów – od bólu zębów, poprzez wszy i trąd, aż po koszmary nocne. Olejek tymiankowy zawiera tymol, związek o silnym działaniu ... mąki uniwersalnej, 1 i 1/4 filiżanki startego parmezanu, 1 łyżki posiekanych liści tymianku + odrobiny do ...
czytaj więcej

Naleśniki bez mleka

(...) . Wystarczy tylko połączyć mąkę, mleko, jajka, wodę i proszek do pieczenia. Jednakże wbrew pozorom nie jest to jedyny sposób, by zrobić pyszne placki . Przepisów na naleśniki jest nieskończenie wiele, zwłaszcza że za każdym razem, gdy zmienimy dodawany do nich farsz, smakują one zupełnie inaczej. Dzieci zazwyczaj wprost przepadają za ...
czytaj więcej

Sos do pizzy

(...) ciasto i skomponować najsmaczniejszy farsz , to jednak pozostają dla nas tajemnice dotychczas nieodkryte. Jedną z nich są przepisy na sosy do pizzy, które odgrywają w jej smaku niemałą rolę. Jeżeli zamierzasz samodzielnie zrobić pizzę bądź też nie ...
czytaj więcej

Makaron z serem pleśniowym

Zastanawiałaś się kiedyś, ile sera przeciętnie zjadasz w ciągu dnia? Wbrew pozorom nie są to w większości wypadków niewielkie ilości. Okazuje się bowiem, że różne odmiany sera stanowią nieodłączny składnik wielu popularnych dań. Poczynając od przedstawicieli dań typu fast food, jakimi są ... Do zrealizowania przepisu na makaron z serem będziesz potrzebowała: 4 porcji makaronu, śmietany ...
czytaj więcej

Indyk z pieczarkami

Pierwszym skojarzeniem, które przychodzi nam do głowy, kiedy myślimy o indyku jest amerykańskie Święto Dziękczynienia. Wówczas to stanowi on nieodzowny element świątecznego stołu, podobnie jak u nas wigilijny karp albo kompot z suszu. Jednak często zapominamy, że mięso indyka można również wykorzystać na wiele innych sposobów. Jednym z nich ... Pierwszym skojarzeniem, które przychodzi nam do ...
czytaj więcej

Gołąbki z kaszą

(...) do tego przyzwyczajony, możemy oczekiwać, że nie będzie mu ona smakowała. Najlepiej jest zatem przygotować kilka wariacji na ten sam temat, o czym doskonale wiedzą doświadczone panie domu, które nieraz miały do czynienia z wymagającymi gośćmi ...
czytaj więcej

Tarta grzechu warta

Obiady w paryskim stylu na dobre zadomowiły się nad Wisłą. Jak wskazuje jeden z portali, pozwalających na zamawianie posiłków przez Internet, Foodpanda.pl, w ostatnim miesiącu co 5 klient wybierał danie kuchni francuskiej. Jeżeli i ty pragniesz spróbować paryskich specjałów, przygotuj pyszną ... Do przygotowania sycącej tarty potrzebujesz: 125 g mąki żytniej, 125 g mąki pszennej, 125 g ...
czytaj więcej

Naleśniki z parówkami

Podobnie jak znajomość sekretów rodzinnej kuchni, tak i znajomość przepisów na szybkie dania zawsze ma nieocenioną wartość. Często stanowią one ratunek, gdy znienacka pojawią się u nas goście albo też nie mamy czasu na przygotowywanie najbliższym wymagającego wiele ... poznaj przepis na naleśniki z parówkami . Przepis na naleśniki z parówkami Do przygotowania naleśników z parówkami i ...
czytaj więcej

Kapuśniaczki - doskonały dodatek do barszczu na sylwestra

Jeśli postanowiłaś ugotować na sylwestra czerwony barszcz, to powinnaś zadbać również o odpowiednie dodatki. Kapuśniaczki to doskonałe rozwiązanie. Goście będą mogli przegryzać bułeczki z kapustą „na sucho” lub popijać je czerwoną zupą. Sama spróbuj jakie to pyszne. Przygotuj: 25 dag mąki szklankę mleka 2 dag drożdży 1 dag cukru 3 ... je do piekarnika na 15-20 minut. Smacznego!   ...
czytaj więcej

Hit dnia

Skorzystajcie z propozycji pysznego śniadania, które dostarczy Wam niezbędnych składników na cały intensywny dzień i wyposaży Was w potężną dawkę energii. Owsianka z otrębami i jabłkami zapewne...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

Ostatnie komentarze