duszone pomidory

Duszone pomidory

Duszone pomidory i smażone ziemniaki - niebo w gębie

pomidory i zdejmij skórkę. Krok 2 Przekrój pomidory na pół i wrzuć na patelnię z rozpuszczonym masłem. Krok 3 Posiekaj cebulę i dodaj ją do pomidorów. Duś na wolnym ogniu aż do miękkości. Krok 4 Pod koniec posyp pyszne duszone pomidory posiekanym koperkiem. Krok 5 Teraz wystarczy podsmażyć na patelni ugotowane ziemniaki lub przygotować makaron ... Najprostsze pomysły są zawsze najlepsze. Jeśli nie masz pojęcia co zrobić na obiad, sięgnij po ten przepis. Duszone pomidory z cebulą są doskonałym dodatkiem do smażonych ziemniaków, ale smakują wyśmienicie również z opiekankami, omletem i makaronem. ...
czytaj więcej

Duszone warzywa na zdrowie

Duszone warzywa to doskonały pomysł na obiad dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Tę wegetariańską potrawę przygotowuje się bardzo szybko i zwykle wszystkim smakuje, z wyjątkiem osób, które nie przepadają za cukinią. Oczyść swój organizm, zjedz coś niezbyt ciężkiego i zdrowego. ... . Krok 6 Duszone warzywa świetnie smakują z bagietką. To świetny obiad na szybko.   Bardzo dobre te warzywa ...
czytaj więcej

Jak zrobić suszone pomidory?

Aby kuchnia nie była nudna, warto od czasu do czasu poświęcić krótką chwilę na przygotowanie przekąski, która nieco ją ożywi. Do urozmaicenia zwykłych potraw, świetnie sprawdzą się suszone pomidory. Jak je zrobić i do jakich dań sprawdzą się najlepiej? Oto ... do temperatury 90 stopni. Chodzi o to, aby pomidory nie upiekły się, a jedynie odparowały nadmiar płynu. Czas ich suszenia ...
czytaj więcej

Paella z kurczakiem

Ta hiszpańska potrawa pozwala miłośnikom na wiele kreatywności w kwestii przygotowania jej. Możemy więc użyć warzyw, mięs czy owoców morza. Taka kolorowa mieszanka składników, doprawiona aromatycznymi przyprawami, to istna uczta dla podniebienia. My polecamy ... przygotujemy resztę dania. Na początek na rozgrzanej oliwie podsmażamy na złocisto kurczaka , dodajemy do niego duszone pomidory ...
czytaj więcej

Przepisy na lasagne

To makaronowe danie jest jedną ze sztandarowych potraw kuchni włoskiej. Duże, prostokątne płaty przekładane farszem warzywnym lub mięsnym i zalewane pysznym sosem sprawiają, że nie sposób się im oprzeć. Przygotowywana w piekarniku lasagne stwarza ... . Proporcje w tym przypadku zależą tylko i wyłącznie od indywidualnych gustów. Można więc zakupić kabaczek, papryki, pomidory, cukinię ...
czytaj więcej

Przepis na zupę fasolową

(...) można będzie się najeść do pełna. Dla lubiących eksperymenty kulinarne warto polecić włączenie takich produktów jak duszone pomidory czy nawet paprykę. Doskonale w tym przypadku sprawdzi się także seler, marchew czy cukinia, a nawet odrobina pora. Dzięki ...
czytaj więcej

Przepis na ratatuj

(...) pokrojone w plastry bakłażany, cukinie, papryki oraz pomidory (warto je wcześnie zanurzyć na chwilę we wrzątku, aby zdjąć skórkę). Duszone warzywa doprawiamy solą oraz pieprzem, a także dodajemy posiekany koperek i zostawiamy na ogniu około 20 minut. Pod ...
czytaj więcej

Warzywa faszerowane dziczyzną

Pamiętacie artykuł „Faszerowanie bez fuszerki”? Podaliśmy wtedy Wam przepis na „nadzianego” pomidora, cukinię i bakłażana. Dziś kontynuacja tego tematu, jednak w nieco innej odsłonie. Wiadomo, że zimą najbardziej smakują nam ... . Można go wzbogacić ryżem, czy kaszą gryczaną, lub kaszą manną, dodać suszone pomidory, grzyby podsmażane lub duszone z cebulą ...
czytaj więcej

Dania z kabaczka

Jego właściwa nazwa to Cucurbita pepo convar, u nas jednak powszechnie nazywany jest „cukinią”. Owoc ten jest kuzynem dyni i jego ogromną zaletę stanowi niska zawartość kalorii oraz delikatny smak, co sprawia, że jest chętnie wykorzystywanym ... można dodać także duszone pomidory pokrojone w małe cząstki, paprykę czerwoną, cebulkę oraz takie przyprawy jak tymianek czy ...
czytaj więcej

Proste danie niesłychanie – 4 pomysły na potrawy z kurczaka

Nie masz pomysłu na danie, a masz ochotę przyrządzić coś, co dostarczy Tobie pożywnych węglowodanów w postaci mięsa i odżywczych witamin w formie warzyw? Mam zatem dla Ciebie cztery pomysły jak połączyć te dwa pomysły w ramach jednego dania. Co ... zarumienione, a cebulka musi się zeszklić i nabrać złocistego odcienia. Można tu także dodać duszone pieczarki. Ryż gotujemy na sypko ...
czytaj więcej

Ryba jest dobra na wszystko

  Jak głosiło hasło pewnej starej kampanii społecznej - „ryba wpływa na wszystko”. I, powiem szczerze, podpisuje się pod tym rękami i nogami. Ryby są źródłem kwasu omega-3, który działa zbawiennie na nasz organizm. Ponadto już w czasach ... dużej patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na nie warzywa i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy drobno pokrojone pomidory ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...