deska serów zdjęcia

Deska serów zdjęcia

Deska serów

. Pokrojony w małe trójkąciki będzie świetnym uzupełnieniem degustacji wina czerwonego.   Pamiętajmy o zasadzie podawania serów do win: do tych twardych pasować będą wina czerwone, a do miękkich serów pleśniowych te lżejsze, np. półwytrawne czy różowe. Smak serów owczych zaś świetnie podkreśli aromat wina słodkiego.     ...   Serowe przekąski to rarytas często podawany do wina, czy jako starter do wybranych potraw w restauracji. Czy jednak wiesz, czym się cechują poszczególne gatunki i z jakimi daniami smakują najlepiej? Jeśli nie – pora nadrobić tą praktyczną ...
czytaj więcej

Oryginalna deska z serami

Za każdym razem, kiedy planujesz imprezę, zastanawiasz się, czym uraczysz gości. Wybierasz ciekawe menu, stosownie do charakteru spotkania, odpowiedni do tego alkohol lub inne napoje i oczywiście, myślisz nad deserem. A co z przystawkami? W naszej polskiej kulturze tak zwane aperitify nigdy nie były silną tradycją. Jednak w wyniku większych kontaktów z Zachodnią ... " serów pleśniowych :( ...
czytaj więcej

Co podać do deski serów?

  Deska serów to wykwintne eleganckie danie idealne na wieczór w gronie przyjaciół. Aby deska serów była dobrze skomponowana, musi zawierać ser twardy, ser świeży, ser miękki dojrzewający, oraz ser pleśniowy blue. Impreza z desą serów to jednak dość ... – w końcu to nasz wieczór! Bagietka – tradycyjnie podawana we Francji do deski serów. Jako, że nie ma teraz problemów z ...
czytaj więcej

Potrawy na sylwestra

Chociaż nasze żołądki pełne są jeszcze świątecznych potraw, a lodówka pęka w szwach od przyrządzonych smakołyków, to już czas, aby pomyśleć o tym, co będzie gościć na naszym sylwestrowym stole. W tym przypadku znacznie mniejszą rolę odgrywa tradycja, dlatego też mamy wiele ... oraz sole mineralne. co to za sałatka ze zdjęcia/. co to za sałatka ze zdjęcia/. chętnie ją przyrządzę ...
czytaj więcej

Pomysł na sylwestra – finger party

Jeżeli jeszcze nie macie pomysłu, czym poczęstować gości w sylwestrową noc, to dobrze trafiliście. Zostawmy firmy cateringowe tym, którzy maja dwie lewe ręce i potrafią przypalić wodę na herbatę, a sami zakasajmy rękawy i bierzmy się do roboty. Specjalnie dla Was ... . Co pasuje do deski serów? Odpowiedź znajdziecie w poscie " Co podać do deski serów? ".   Talerz ...
czytaj więcej

Wyniki konkursu jejKuchni - Popisz się Przepisem!

Nie było łatwo! Przyszło mnóstwo przepisów, co jeden to bardziej smakowity. Przypominam, że istotnym kryterium była kreatywność formy, nie tylko sama treść przepisu. Nasze jurorki - blogerki kulinarnych blogów musiały podjąć trudne decyzje. I oto przed Wami lista ... przepisy: Nagroda główna - Anita - Gyros w cieście francuskim - „...za piękne zdjęcia (...) i szczegółowy ...
czytaj więcej

Hit dnia

Orzeźwiające koktajle, których główną gwiazdą jest herbata, są wspaniałym pomysłem na ugoszczenie przyjaciół nie tylko w upalny dzień. Za pomocą kilku składników przygotować możesz kolorowe napoje...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...

  • (2)

    Najbardziej mi smakuja skropione cytryna I polane vinegar , kromka zytniego chleba z maslem.