deska serów

Deska serów

Deska serów

. Pokrojony w małe trójkąciki będzie świetnym uzupełnieniem degustacji wina czerwonego.   Pamiętajmy o zasadzie podawania serów do win: do tych twardych pasować będą wina czerwone, a do miękkich serów pleśniowych te lżejsze, np. półwytrawne czy różowe. Smak serów owczych zaś świetnie podkreśli aromat wina słodkiego.     ...   Serowe przekąski to rarytas często podawany do wina, czy jako starter do wybranych potraw w restauracji. Czy jednak wiesz, czym się cechują poszczególne gatunki i z jakimi daniami smakują najlepiej? Jeśli nie – pora nadrobić tą praktyczną ...
czytaj więcej

Oryginalna deska z serami

Za każdym razem, kiedy planujesz imprezę, zastanawiasz się, czym uraczysz gości. Wybierasz ciekawe menu, stosownie do charakteru spotkania, odpowiedni do tego alkohol lub inne napoje i oczywiście, myślisz nad deserem. A co z przystawkami? W naszej polskiej kulturze tak zwane aperitify nigdy nie były silną tradycją. Jednak w wyniku większych kontaktów z Zachodnią ... " serów pleśniowych :( ...
czytaj więcej

Co podać do deski serów?

  Deska serów to wykwintne eleganckie danie idealne na wieczór w gronie przyjaciół. Aby deska serów była dobrze skomponowana, musi zawierać ser twardy, ser świeży, ser miękki dojrzewający, oraz ser pleśniowy blue. Impreza z desą serów to jednak dość ... – w końcu to nasz wieczór! Bagietka – tradycyjnie podawana we Francji do deski serów. Jako, że nie ma teraz problemów z ...
czytaj więcej

Pomysł na sylwestra – finger party

Jeżeli jeszcze nie macie pomysłu, czym poczęstować gości w sylwestrową noc, to dobrze trafiliście. Zostawmy firmy cateringowe tym, którzy maja dwie lewe ręce i potrafią przypalić wodę na herbatę, a sami zakasajmy rękawy i bierzmy się do roboty. Specjalnie dla Was ... . Co pasuje do deski serów? Odpowiedź znajdziecie w poscie " Co podać do deski serów? ".   Talerz ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...