dania z grilla elektrycznego

Dania z grilla elektrycznego

Żeberka z grilla

czekaj zatem i już teraz poznaj przepis na żeberka z grilla . Przepis na żeberka z grilla Do zrealizowania przepisu ... Chciałabyś spędzić jak najwięcej czasu z bliskimi podczas wolnych weekendów? Niestety nie zawsze jest to takie proste. Często to właśnie wolne dni wykorzystujemy do tego, by pozałatwiać różne zaległe plany, a sobotę i niedzielę nierzadko spędzamy na ...
czytaj więcej

Letnie grillowanie

Sezon letni to idealny czas, by zrekompensować sobie wiele miesięcy jadania w czterech ścianach i zaserwować sobie wielką kulinarną ucztę na świeżym powietrzu. Takie rozwiązanie jednak często wiąże się tym, że przygotowane posiłki raczej nie należą do tych o niskiej ... czas na przygotowanie posiłków. Faszerowane bakłażany z grilla Nie ma wątpliwości, że takim grillowym rarytasem ...
czytaj więcej

Dania z kabaczka

(...) organizowania grilla na świeżym powietrzu. Aby przygotować taki pożywny rarytas należy zaopatrzyć się w takie składniki jak: 2 kabaczki, 2 jajka, opakowanie mięsa mielonego, sos Napoli, 30 dag sera żółtego, kukurydzę z puszki oraz natkę pietruszki i przyprawy, czyli sól i pieprz. Mięso należy w pierwszej kolejności połączyć z jajkiem, a ...
czytaj więcej

Dania greckie

(...) dla nudnych już przystawek grillowych, takich jak warzywna sałatka w majonezie czy talerz pomidorów z cebulką. Jakie greckie dania można wykorzystać podczas wspólnego spędzania czasu na świeżym powietrzu? Dolmades, czyli tamtejsze gołąbki Taka potrwa do złudzenia przypomina popularne, polskie gołąbki . Podobne są też użyte produkty, bo danie składa się ...
czytaj więcej

Kuchnia podlaska

Zastanawiałaś się kiedyś, jakie bogactwo kulinarne skrywają różne regiony Polski? Zdarza się, że dopiero odwiedzając malownicze zakątki naszego kraju, mamy okazję spróbować niesamowitych potraw, jakie bez kompleksów mogą konkurować z tak przez nas uwielbianymi ... niesamowitych potraw, jakie bez kompleksów mogą konkurować z tak przez nas uwielbianymi potrawami kuchni śródziemnomorskiej czy ...
czytaj więcej

Zupa z cukinii

Przełom lata i jesieni jest bardzo ciekawym okresem, jeżeli weźmiemy pod uwagę bogactwo dostępnych wówczas produktów, które z powodzeniem możemy wykorzystać w czasie przyrządzania różnych potraw. Mowa tu nie tylko o grzybach, w których kryje się prawdziwe bogactwo ... szeregu warzyw i owoców. Wraz z jesienią warto jest zdecydować się na zrobienie potraw z jabłkami , gruszkami , śliwkami ...
czytaj więcej

Na grillowanie czas!

Choć pogoda ostatnio do najlepszych nie należy to warto pozostać w tej sferze optymistą i zawczasu zaopatrzyć się w niezbędny asortyment do grillowania, by w słoneczne dni (które miejmy nadzieję wreszcie niebawem nadejdą ) mieć cały niezbędnik do ... , kaszanka, czy bekon oto kilka pomysłowych propozycji: Na początek karkówka z grila ze śliwką i innemi cudami – Ziemianin w ...
czytaj więcej

Pasta włoska

Słoneczna aura jest niewątpliwie bardzo przyjemnym zjawiskiem, z którego cieszy się każdy, kto ma za sobą długie deszczowe i szare wieczory. Dzięki pięknej pogodzie w końcu możemy wybrać się z rodziną na piknik albo zaprosić znajomych na niedzielnego grilla. ... . Takie też są dania z makaronu , który jest najpopularniejszym we Włoszech produktem skrobiowym. Obok pizzy to właśnie w ...
czytaj więcej

Mięso z dziczyzny

Wśród wielu rodzajów mięsa, to pozyskiwane z dziczyzny cechują zdecydowanie najlepsze walory smakowe. To prawdziwy rarytas w kuchni, który czyni każdą potrawę istną ucztą dla podniebienia. Choć potrawy z dziczyzny do najtańszych raczej nie należą, to ... zawartością tłuszczu, co z kolei sprawia, że mięso to jest mniej kaloryczne. W 100 g dziczyzny może być nawet o 100 kcal mniej, niż z ...
czytaj więcej

Sos grecki

Kuchnia grecka uznawana jest za jedną z bardziej zdrowych i do tego często niskokalorycznych. Dania przygotowywane na bazie warzyw i aromatycznych przypraw sprawiają, że organizm łatwo je trawi, a do tego takie specjały nie działają destruktywnie na sylwetkę. ... czosnku, 100 dag jogurtu (najlepiej grecki, jednak równie dobrze sprawdzi się ten naturalny), oliwa z oliwek, sól oraz pieprz ...
czytaj więcej

Wielkanocna łopatka wieprzowa pieczona w musztardzie i śliwkach

Walki o wyższość świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiejnocy jako synonim czczej dyskusji, która nijak nie może być rozwiązana zapisały się zarówno w naszym języku, jak i głowach. Rozważanie teologicznych i filozoficznych aspektów tego zestawienia nie przynosi ... w stylu tradycyjnym przaśno-słodkim, ze swojską pikantnością pochodzącą z chrzanu i musztardy , niedocenianych obecnie ...
czytaj więcej

Rodzaje kiełbas

(...)   Nadchodzi Wielkanoc, a z nią także bogactwo produktów, które znajdą się w naszym świątecznym koszyczku, jak i na stole. Jednym z nich jest kiełbasa . Nie ma tu znaczenie, jaki jej typ wybierzemy. Liczy się to, że możemy ją wkomponować zarówno w dania obiadowe, jak i dodać do żurku ...
czytaj więcej

Trochę Turcji na talerzu

Są potrawy bardziej pasujące do kobiet i te bardziej odpowiadające mężczyznom. Jeśli zdobyte ma zostać serce kobiety, najlepiej postarać się o coś lekkiego, warzywnego, z ledwo wyczuwalną nutką oliwy i oczywiście o lampkę wina. Serce mężczyzny za to zdobyć można niemal tylko ... kiedyś orientalnego jedzenia wie, że jest ono często bardzo ostre. Sos czosnkowy czuć istotnie z drugiego końca ...
czytaj więcej

Sekretna receptura kurczaków z KFC

Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela sieci restauracji KFC. Jest on autorem sekretnej, pilnie strzeżonej receptury - mieszanki 11 ziół i przypraw, która nadaje kurczakom z KFC wyjątkowy smak. W Stanach Zjednoczonych właśnie ... kurczaka według oryginalnej receptury - w restauracji KFC." A może którejś z Was udało się w domu odtworzyć danie z KFC albo ...
czytaj więcej

Specjały amerykańskiej kuchni

Mimo że Polskę dzielą tysiące kilometrów od Stanów Zjednoczonych, czasem wydaje się, że niemal graniczymy z tym krajem. To wszystko głównie przez hollywoodzkie filmy, politykę USA i jej wpływ na nasze życie. Poza tym wszyscy uczymy się angielskiego i ... amerykańska . Któż z nas przynajmniej raz nie był w McDonaldzie ? Albo nie spróbował hot doga ? No właśnie, a jaka jest naprawdę ...
czytaj więcej

Mięso gyros

(...) ;quot;maszynka" do wytwarzania pysznych i pełnych wartościowych składników potraw. Można tu znaleźć tzaziki, sałatkę z fetą czy pierogi pites. Jedną z ciekawszych propozycji daniowych stanowi także gyros, czyli mięso opiekane na wielkim rożnie wokół pionowej osi. Choć w ...
czytaj więcej

Gdzie przyda nam się feta?

Grecja przynosi nam wiele kulinarnych inspiracji. Jedną z nich jest także popularny tamtejszy ser. Wytwarzany z mieszanki mleka owczego i koziego, dość twardy, kruchy i o białej barwie jest składnikiem wielu dań. Warto wspomnieć, że oprócz tego, że dostarcza on dla organizmu ... w przyrządzeniu przekąski. Omlet z fetą – jajka wbijamy do miski dokładnie mieszamy widelcem lub trzepaczką i ...
czytaj więcej

Wielkie grillowane 2010 – akcja dla bloggerów i nie tylko

Ostatnio polecałam Wam kilka potraw a grilla , a teraz pragnę Wam przedstawić akcję internetową, które potrwa aż do 31 sierpnia tego roku, która właśnie z przygotowywaniem takich dań się wiąże.   Wielkie grillowanie 2010 to pomysł bloggerów, którzy pragną podzielić się z innymi internautami swoimi przepisami na dania ...
czytaj więcej

Oryginalne weselne menu

Czy ty też jako mała dziewczynka chowałaś się za długą, sięgającą ziemi firanką? Układałaś ją wokół twarzy i wyobrażałaś sobie, że jesteś księżniczką, która właśnie wychodzi za mąż, a firanka to twój tren? Większość dziewczynek tak ma i nic dziwnego. ... , to państwo młodzi wszystkim się zajmowali. Dosłownie wszystkim, bo od zapowiedzi w kościele, poprzez wystrój sali (łącznie z jej ...
czytaj więcej

Jak to robią górale- czyli potrawy z samiuśkich Tatr

Góralskie specjały sprawiają, że z naszej rodzimej kuchni możemy być dumni. Przysmaki z południowych regionów Polski cieszą się sławą nawet poza granicami naszego kraju. Nie dziwi więc, że by skosztować regionalych specjałów, corocznie zjeżdżają w nasze góry turyści z ... nasze góry turyści z różnych stron świata. Co poleciłabym przyjezdnym?   Kapusta z grzybami – przygotowanie tej ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...