cannelloni ze szpinakiem i fetą

Cannelloni ze szpinakiem i fetą

Cannelloni ze szpinakiem

, zapoznaj się z poniższym przepisem na cannelloni ze szpinakiem . Przepis na cannelloni ze szpinakiem Do przygotowania ... Coraz więcej amatorów włoskiej kuchni spotkać można w naszym towarzystwie. Oprócz pysznej pizzy wypiekanej chociażby domowymi sposobami albo ciekawych w smaku owoców morza słoneczna Italia kojarzy się nam przede wszystkim z makaronami . ...
czytaj więcej

Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis doskonały

(...) podgrzewaj. 3. Do dania ze szpinakiem dodaj fetę i rozdrobnij ją. Mieszaj ciągle farsz, jednocześnie ciągle go podgrzewając. 4. Przyszła pora na doprawianie. Wsyp czosnek i pieprz. 5. Posmaruj naleśniki farszem ze szpinaku , złóż je w kopertę i przysmaż na patelni z obu stron. 6. Naleśniki ...
czytaj więcej

Jak zrobić cannelloni?

  Pyszne mięciutkie naleśniki chyba lubi każdy. Podobnie jest z makaronem z dodatkiem wybranych składników i aromatycznym sosem. A jakby tak połączyć oba te dania i stworzyć jedno? To kulinarne zadanie jest do wykonania, jeśli tylko poznacie tajniki przygotowania pysznej ... tajemniczą nazwą cannelloni .   Ten charakterystyczny typ makaronu w postaci grubych rurek stwarza duże pole do ...
czytaj więcej

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

(...) zupełnie innym, ale piszę go „na głodnego”, a przez tekst Damiesy mam straszną ochotę na cannelloni . Tyle moich osobistych wynurzeń. A co do cannelloni – któż za nimi nie przepada? Wspaniałe makaronowe „rurki” z nadzieniem , jakie tylko człowiek może sobie wymarzyć... Czy to z mięsem, ze szpinakiem, z warzywami, z soją ... ...
czytaj więcej

Pierogi na pięć sposobów

  Jak przypominam sobie czasy mojego dzieciństwa, to pierogi kojarzą mi się ze stołem posypanym mąką, wycinaniu szklanką precyzyjnych kółek z ciasta i nauką jego mistrzowskiego zawijania, którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się, ... podać pierogi ze proszę mi podać pierogi ze szpinakiem!!!!!!! czekam!!!! ...
czytaj więcej

Nadziewany makaron

W tradycyjnej kuchni polskiej zdecydowany prym wiodą ziemniaki. Dysponujemy wieloma przepisami na dania z ziemniaków, czego przykładem mogą być zapiekanki ziemniaczane, placki ziemniaczane albo kluski śląskie. Nie oznacza to jednak, że w naszej tradycji ... dobrze omawiany produkt smakuje w zestawieniu z mięsem, warzywami, jak i nabiałem i owocami. W zasadzie tylko nasza wyobraźnia ...
czytaj więcej

Potrawy z serem feta

Tradycyjny ser feta produkowany jest z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z mlekiem kozim (5-10% mieszanki). Dzisiaj do jego produkcji używa się zazwyczaj pasteryzowanego mleka krowiego. Dobra feta po przekrojeniu musi mieć niewielkie otworki. Najczęściej ... , które pięknie wyglądają i są smaczne), najlepiej bezpestkowego, posypanego czarnym pieprzem, z małymi kostkami greckiej fety ...
czytaj więcej

Tarta szpinakowa

Poszukiwanie nowych przepisów wcale nie jest łatwe. Poszerzanie kulinarnych horyzontów może jednak okazać się nie tylko ciekawą, lecz także pożyteczną przygodą. Kiedy interesujemy się kuchniami z najdalszych zakątków świata, odnajdujemy prawdziwe perełki, z ... stosowane, jednak wraz z ich użyciem pojawia się wiele nowych możliwości. Istnieje bowiem wiele przepisów na dania ze szpinakiem ...
czytaj więcej

Dania z serem

Ponoć wynaleziono go aż 10 tysięcy lat temu. Dziś, wiele mówi się o złym wpływie serów na nasz organizm, jednak nie każdemu z nich można zarzucić działanie powodujące wzrost cholesterolu, przyrost wagi czy zatrzymywanie wody w organizmie. Są przecież ... sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Innym pomysłem może być przygotowanie z niego pysznego sosu do makaronu – wystarczy połączyć go ...
czytaj więcej

Ciasto drożdżowe z kruszonką

(...) siebie idealnie, podczas gdy inne nie smakują dobrze. I tak, świetnym dodatkiem do szampana są truskawki, a kufel piwa nierzadko serwowany jest ze słonymi przystawkami. Jednym z bardziej udanych zestawień jest połączenie ciasta upieczonego na drożdżach ze ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...