bułeczki z nadzieniem

Bułeczki z nadzieniem

Przepis na bułeczki drożdżowe

ciasto na bułeczki drożdżowe . Do ciepłego mleka dodaj rozkruszone drożdże, łyżkę cukru i dwie łyżki mąki. Dokładnie wszystko ... Już tak dawno ich nie jadłaś, prawda? Bułeczki drożdżowe , ach ten zapach dzieciństwa. Przygotuj je dzisiaj swoim dzieciom. Będą z jabłkami. Czy mogłabyś zrobić rodzinie lepszą niespodziankę? Pamiętasz jak wracałaś do domu, a mama witała cię takimi ...
czytaj więcej

Niezawodny przepis na domowe bułki

Każda z nas zastanawia się czasem nad świeżością i składem pieczywa dostępnego w supermarketach, a nawet w niektórych piekarniach. Jeżeli pragniemy mieć pewność, że bułki, które serwujemy rodzinie na śniadanie są najwyższej jakości, zróbmy je same! Nie jest to tak ... łyżeczka, odrobina mleka. Możesz także zastosować świeże drożdże (12 g). Jednak zanim połączysz je z pozostałymi ...
czytaj więcej

Nadzienie do pączków

(...) z dzikiej róży . Polewa może być np. lukrowa. Pączek z adwokatem Jeśli decydujemy się na upieczenie pączka w domu, jako masy możemy użyć lekko alkoholowego akcentu połączonego z budyniem waniliowym. Polewę możemy wykonać z lukru i ...
czytaj więcej

Pulchniutkie pączki, czy słodkie bułki z nadzieniem?

  Nie bez powodu mówi się, że to co najbardziej kaloryczne, jest też najsmaczniejsze. Doskonałym przykładem na potwierdzenie tej tezy są np. słodkie, kaloryczne przekąski, które dostarczają nam cukru, przez swoją objętość hamują uczucie głodu, a do tego ich wygląd działa na nas ... z nadzieniem serowym, z budyniu, marmolady , czy czekolady .   Którą słodką przekąskę Ty wybierasz?   ...
czytaj więcej

Jak nazywa się rodzaj ciasta z nadzieniem warzywnym zalewany jajeczno-śmietanową masą?

Choć w Polsce nie jest zbyt popularną potrawą, to smakuje naprawdę wyśmienicie. Potrawa ta wyróżnia się delikatnym smakiem, a w skład jej wchodzi kruche ciasto , często z nadzieniem warzywnym ( które w zależności od indywidualnych gustów kulinarnych może być zamienione np. na mięso, sery, czy zioła), do którego dodaje się masę zrobioną z ...
czytaj więcej

Z czym najczęściej jesz naleśniki?

(...) wytrawnej, mięsnej bądź wegetariańskiej, na zimno i na gorąco. A Ty, jakim nadzieniem najczęściej wypełniasz naleśniki?   Sonda Z czym najczęściej jesz naleśniki? z owocami z warzywami z mięsem z serem/twarogiem Dziwię się, że nikt nie jest Dziwię się, że nikt nie jest naleśników ...
czytaj więcej

Babeczki z budyniem

(...) niektóre przepisy wymagają pewnego doświadczenia i wprawy, jednak wcale nie musimy po nie sięgać na początku naszej przygody z kuchnią. Istnieje wiele sposobów, by uczynić nasze pichcenie szybkim i dającym bardzo smaczne rezultaty. Jednym z poczęstunków ...
czytaj więcej

Naleśniki z serem

(...) patelni) i smażymy z dwóch stron, aż masa zrobi się lekko brązowa Ser biały rozgniatamy widelcem w miseczce 3 żółtka ucieramy z cukrem, aż powstanie puszysty kogel-mogel, a następnie dodajemy go sera białego, tworząc słodki twarożek ...
czytaj więcej

Jak jeść bób?

 Sezon na bób rozpoczął się już jakiś czas temu. Ta roślina strączkowa jest obecnie jednym z chętniej kupowanych produktów na miejscowych bazarkach i choć jej zastosowanie jest nieco ograniczone, to wydaje się, że nikogo raczej to nie zniechęca do ... . To powoduje, że jest on polecany osobom z niedokrwistością czy zmagającym się ze schorzeniami układu kostnego. Do tego ta roślina ...
czytaj więcej

Indyk z pieczarkami

(...) stołu, podobnie jak u nas wigilijny karp albo kompot z suszu . Jednak często zapominamy, że mięso indyka można również wykorzystać na wiele innych sposobów. Jednym z nich jest przygotowanie na obiad pieczonego indyka nadziewanego wybranym farszem. Obok kaczki, która najlepiej komponuje się z jabłkami, albo kurczaka świetnie współgrającego ...
czytaj więcej

Kaczka z żurawiną

(...) , by odświeżyć naszą znajomość takich produktów jak kiełbasa z dziczyzny, ozorki w sosie chrzanowym albo wyśmienite mięso z kaczki . To właśnie kaczka została prawie zupełnie wyparta przez wszechobecne mięso z kurczaka , rzadziej indyka . Już niemalże każdą potrawę przygotowywaną z jej użyciem zaadaptowaliśmy do własnych ...
czytaj więcej

Niezawodny przepis na cynamonowe drożdżówki

Smak świeżych, ciepłych drożdżówek cynamonowych nie ma sobie równych. Podczas gdy wiele z nas przynosi je z ulubionej piekarni, warto pokusić się o przygotowanie tych pysznych bułeczek w zaciszu własnej kuchni. Nie dość, że samodzielnie dobierzemy do nich składniki, to ... lukrem i delikatnie rozprowadź go po ich powierzchni. Podawaj na gorąco. Zdjęcie drożdżówki cynamonowej pochodzi z ...
czytaj więcej

Tarta z fetą

(...) kształt okrągły z delikatnie pofalowanymi bokami. Nie jest to jednak reguła, ponieważ tarta tatin posiada odwrotną budowę, tzn. ciasto ułożone jest na powierzchni wypieku, a pod nim możemy znaleźć właśnie pyszne nadzienie. Takim nadzieniem może być chociażby ...
czytaj więcej

Farsz do kurczaka

Na pewno nie raz zachwycałaś się zapachem pieczonego kurczaka roznoszącym się po okolicy, gdy głodna wracałaś z pracy i przysięgałaś sobie, że w następny weekend spróbujesz go przyrządzić samodzielnie w domu. Zwykle jednak okazuje się, że nie do końca ... natomiast zobaczymy leżące przed nami mięso, nie zawsze wiemy, jak sobie z nim poradzić. Na początku należy je umyć i oczyścić z ...
czytaj więcej

Ciasto drożdżowe z kruszonką

Na pewno zauważyłaś, że niektóre potrawy pasują do siebie idealnie, podczas gdy inne nie smakują dobrze. I tak, świetnym dodatkiem do szampana są truskawki, a kufel piwa nierzadko serwowany jest ze słonymi przystawkami. Jednym z bardziej udanych zestawień ... korzystne zarówno dla naszego zdrowia, jak i wyglądu. Mają one dużą ilość witamin oraz soli mineralnych. Jednakże należy z nimi ...
czytaj więcej

Ostry sos pomidorowy - do pizzy, do naleśników itd.

(...) z małymi Sos wyszedł świetny z małymi ulepszeniami w przepisie tj. zamiast sproszkowanej papryki 10 sztuk świeżych papryczek chilli drobno pokrojonych wraz z ziarenkami :) ...
czytaj więcej

Rogaliki z marmoladą

Coraz piękniejsza pogoda za oknem prowokuje nas, by w jak najlepszy sposób skorzystać ze słonecznych dni. To właśnie ich wspomnienia sprawiają, że mamy siłę na przetrwanie kolejnych chłodnych i deszczowych miesięcy. Co zrobić, by były one jeszcze lepsze? Nic ... bardzo dużą ilość cukru, stanowiącego nawet połowę wszystkich użytych składników. Do kruchych rogalików z marmoladą bardzo ...
czytaj więcej

Pupusa - tortilla z Salwadoru

(...) mierze na kuchni Ameryki Łacińskiej, a w szczególności kuchni meksykańskiej. Dziś proponuję  pupusa z serem i sałatką w środku! Co nieco o kuchni z Salwadoru Sztuka kulinarna Salwadoru opiera się na podstawowych składnikach, tj ...
czytaj więcej

Szyszki ryżowe

(...) razem z dziećmi stanie się źródłem wielkiej frajdy. Zobacz, jak zrobić szyszki ryżowe, a także, w jaki sposób można wykorzystać ryż w kuchni. Przepisy z ryżu Chociaż najpopularniejszym produktem skrobiowym w tradycji kuchni polskiej są ziemniaki ...
czytaj więcej

Naleśniki z warzywami

  Pożywne ciasto z pełnym wartości odżywczych nadzieniem? Czemu nie! Taki posiłek pozostawia w żołądku przyjemne uczucie sytości, a do tego dostarcza nam sporo witamin. Jaki farsz do naleśników możemy użyć, aby wzbogacić ich smak?   Farsz na naleśniki ... wegetariańskie   Ugotowane i drobno posiekane warzywa, takie jak: marchew, pietruszka, brokuły łączymy wraz z zeszkloną ...
czytaj więcej

Rodzaje pieczywa

Wielkie szczęście miał ten, kto choć raz rankiem znalazł się w okolicach piekarni i miał możliwość zakupienia świeżego, aromatycznego, ciepłego pieczywa, które rozpływało się w ustach i sprawiało, że na nic innego nie miało się już ochoty. Chrupiący chleb lub ... natomiast witamin z grupy B oraz A. Bez względu na rodzaj pieczywo  dostarcza błonnik, który jest niezbędny do właściwego ...
czytaj więcej

Gotowanie na parze - dlaczego warto kupić parowar?

(...) . Proponuję kupić garnek do Proponuję kupić garnek do gotowania na parze do kuchenek gazowych (garnek z pokrywką plus jeden lub dwa poziomy z dziurkowanym dnem) - ja za swój zapłaciłam ok 50zł w jednej z sieci supermarketów. Dania przygotowuje się bardzo szybko i ...
czytaj więcej

Przepisy na faworki

(...) na próbę zmierzenia się z przepisem na faworki, a już teraz poznaj różne metody ich przyrządzania. Dzięki temu nie tylko sprawisz przyjemność swoim bliskim, lecz także zakończysz karnawał w wielkim stylu bez konieczności skazywania się na kupne pączki z ...
czytaj więcej

Kanapki na przyjęcie

Kanapka, ta niezwykle prosta, a mająca wiele zastosowań potrawa teoretycznie wynaleziona została przez Johna Montagu, hrabiego Sandwich, znana jest jednak od starożytności. Jest niezwykle szybka w przygotowaniu i podawać ją można o każdej porze dnia: na śniadanie, ... ofercie pysznych gatunków pieczywa możemy przygotować kanapki zupełnie inne niż zazwyczaj. Kanapka z łososiem lub indykiem ...
czytaj więcej

Kuchnia indyjska

Trudno się dziwić, że także w dziedzinie kulinariów, mimo znajomości naprawdę smacznych polskich dań, wrodzona ciekawość pcha nas ku poznawaniu nowych kuchni pochodzących z najbardziej odległych zakątków świata. Jeszcze kilkanaście lat temu było to bardzo ... do podróży w jakieś miejsce, lecz także przywoła miłe wspomnienia związane z wakacjami w nim spędzonymi. Jeżeli szukasz ...
czytaj więcej

Jaki rodzaj czekolady lubisz najbardziej?

(...) Czekolada. Któż jej nie lubi? A jaka jest twoja ulubiona? Sonda Biała Mleczna Z orzechami i rodzynkami Z nadzieniem Gorzka Nie lubię czekolady:) Czy to możliwe? Rittersporty o wyszukanych Rittersporty o wyszukanych smakach i inne niemieckie frykasy. ...
czytaj więcej

Banany w czekoladzie

(...) jeden z rodzajów deserów, po które z chęcią sięgamy. Co prawda dziś nie jest tak ceniona jak niegdyś, kiedy jej główny składnik, jakim jest kakao osiągał rekordowe ceny porównywalne do złota, ale i dziś każdy z nas często właśnie poprzez wręczanie ...
czytaj więcej

Składniki na naleśniki

Chyba każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki. Przygotowanie ciasta, proces smażenia, a przede wszystkim farsz przyrządzony według własnych receptur. A jakby tak na etapie wyrabiania ciasta dodać do niego jakieś dodatki? Na początek kulinarnych eksperymentów proponuję cebulę.   Przepis na ciasto przygotowujemy tradycyjnie, ... Chyba każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na ...
czytaj więcej

Świeże maliny - przepis na pyszną tartę!

Lato powoli się kończy, a tym samym sezon na letnie owoce – coraz rzadziej spotykamy cytrusy, truskawki, arbuzy czy melony. Ale spokojnie, przecież moda na warzywa i owoce trwa cały rok, pozostaje tylko kwestia, na jakie i które bardziej lubimy. Oczywiście bezkonkurencyjne są ... /2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżki zimnej wody. Nadzienie ...
czytaj więcej

Kotlety z soi - smaczne i zdrowe

(...) cebulę oraz czosnek, a potem obsmaż je na łyżce oleju. 4. Musisz teraz zemleć soję razem z grzybami, a także podsmażoną cebulą i odciśniętą bułką. 5. Powstała pyszna masa sojowa na kotlety z soi . Musisz dodać do niej jajka oraz paprykę sól i pieprz. 6. To już prawie koniec, kotlety sojowe już prawie zrobione. Pozostało ci uformować je z masy, ...
czytaj więcej

Kapuśniaczki - doskonały dodatek do barszczu na sylwestra

Jeśli postanowiłaś ugotować na sylwestra czerwony barszcz, to powinnaś zadbać również o odpowiednie dodatki. Kapuśniaczki to doskonałe rozwiązanie. Goście będą mogli przegryzać bułeczki z kapustą „na sucho” lub popijać je czerwoną zupą. Sama ... . Obgotuj kapustę , odcedź ją i posiekaj. 6. Podsmaż kapustę na oleju razem z posiekaną cebulą. Dopraw farsz solą i pieprzem ...
czytaj więcej

Chleb domowy

Pamiętasz niektóre z najbardziej przypominających ci błogie dzieciństwo zapachów? Jednym z nich na pewno jest aromat, jaki wytwarzany jest przez świeże pieczywo. I chociaż większość dietetyków uważa, że znacznie lepiej dla naszego zdrowia jest, gdy sięgamy po czerstwe bułeczki niż te dopiero co wyjęte z pieca, to jednak od ...
czytaj więcej

Makaron cannelloni - przepisy

Włoska kuchnia to bogaty zestaw potraw, które z dodatkiem sosu pomidorowego i sera żółtego stanowią kulinarną wizytówkę tamtych rejonów świata. Jednym z takich specjałów jest cannelloni, czyli makaron w kształcie rurek, które napełnia się mięsem mielonym. ... -śmietanowym. Pieczenie i serwowanie cannelloni Odpowiednio przygotowane cannelloni z farszem mięsnym lub warzywnym umieszcza się w ...
czytaj więcej

Ciasto brzoskwiniowe

Tak się składa, że zaraz po świętach mamy do czynienia z kolejną okazją, aby na jakiś czas odroczyć swoją decyzję o odchudzaniu – jest to karnawał. I chociaż przywiązujemy do niego coraz mniejszą wagę, jeżeli chodzi o tradycję przyrządzania ... sobie z tego sprawę, bowiem stanowi podstawę wielu znakomitych ciast. Dodanie do biszkoptu odrobiny brzoskwiń przesądza o tym, że ...
czytaj więcej

Pączki domowe

(...) tylko zapoznać się z przepisem na pączki domowe, lecz również dowiedzieć się trochę na temat pączków w ogóle. Pomogą ci w tym informacje zamieszczone w poniższym artykule. Rodzaje pączków Pączki z marmoladą zna chyba każdy z nas, bo to jedna z ...
czytaj więcej

Owoce leśne

(...) wyróżnia się trzy grupy. Pierwsze z nich są jadalne, pozostałe natomiast posiadają właściwości bardziej lub mniej trujące, których nie ma potrzeby i sensu zbierać. Zanim jednak wybierzemy się na leśne poszukiwania warto zapoznać się z wyglądem i miejscami ...
czytaj więcej

Parówki w cieście

Parówki w cieście to kolejny sposób na szybki obiad. Proste, szybkie, smaczne i niezdrowe – tak można scharakteryzować tę potrawę. No to co? Czasami trzeba sobie odpuścić, odpocząć nawet od gotowania, zjeść coś dobrego tylko dla kubków smakowych, a nie koniecznie ... 30 minut. Po tym czasie połącz z pianą z białek. 4. Przepis na parówki w cieście jest banalny, prawda? Wystarczy, że ...
czytaj więcej

Quesadilla - przepis

To lekkie i niezwykle smaczne danie kuchni meksykańskiej daje nam spore pole do poeksperymentowania ze składnikami farszu. Pszenna tortilla z pożywnym nadzieniem to świetna przekąska. Potrawę tę możemy przygotować także w wersji wegetariańskiej. Tortilla z ... podsmażyć lekko na patelni, by ser mógł się rozpuścić, a farsz nabrał aromatu. To meksykańskie danie podajemy z lekko pikantnym ...
czytaj więcej

Jak nazywa się wielkanocna potrawa spożywana na Wielki Piątek w Wielkiej Brytanii?

To typ tradycyjnych, angielskich bułeczek drożdżowych spożywany w Wielki Piątek, których cechą charakterystyczną jest wzorek w formie krzyża na frontowej stronie (symbol ukrzyżowania Chrystusa). Często zawierają w swoim składzie skórkę pomarańczową, przyprawy korzenne, cynamon , czy rodzynki. Najlepiej smakują spożywane na ciepło. Czy wiesz jak brzmi angielska nazwa tej ...
czytaj więcej

Kuchnia śląska

Cudze chwalicie, swego nie znacie – powiedzenie to jest niezwykle trafne, zwłaszcza w momentach, kiedy to urzeczeni smakiem egzotycznych potraw, rozczulamy się nad ich niesamowitym smakiem i aromatem. Z czasem okazuje się, że tradycja kuchni ... częstych przemian politycznych wskazać należy także gospodarcze i społeczne. Z jednej strony więc sąsiedztwo i brak wyraźnej ...
czytaj więcej

Jak zrobić lasagne?

Ta włoska potrawa na bazie makaronu to pozycja obowiązkowa na liście dań każdego konesera tamtejszej kuchni. Zaspokaja głód na bardzo długo, jest prosta w przygotowaniu a do tego smakuje wyśmienicie. Czego chcieć więcej? Zamiast jednak pędzić do najbliższej restauracji ... warstwy lasagne przekładając płaty makarony mięsnym nadzieniem, a na wierzch sypiąc starty ser żółty Na wierz ...
czytaj więcej

Kuchnia meksykańska

(...) przygotowania, zależą od indywidualnych upodobań. Może to być więc roztopiony ser żółty z szynką, posmarowany paprykowo-pomidorowym sosem ...
czytaj więcej

Fast-foodowe odstępstwo od diety - mięciutkie hamburgery „made in home”

(...) nieodparta ochota na dietetyczny grzeszek w postaci popularnej „buły z mięsem”, to można przyrządzić ją samemu i dobierając składniki, jakie lubimy. Plusy- jedzenie jest świeższe i tańsze, więc chyba warto spróbować. Jeśli chodzi o bułeczki, to najlepiej ...
czytaj więcej

Nietypowe pojemniki na przyprawy w kształcie figur szachowych

(...) standardowych szklanych pojemniczków z metalową nakrętką, jakie zwykło się dawniej używać, tym lepiej „schodzą” ze sklepowych półek, niczym przysłowiowe świeże bułeczki. W morzu różnorakiego designu tego niezbędnika kuchennego powstały też takie przypominające figurki szachowe . Król i Królowa wykonane zostały z drewna z ...
czytaj więcej

Barszcz czerwony – z czym to jeść?

Tradycyjnie podczas Wigilii zupę tę spożywamy z uszkami. Tak jest niezmiennie od lat i większość z nas jest wierna takiemu sposobowi przyrządzenia barszczu. Dla chcących trochę poeksperymentować, można wypróbować kilku innych przepisów na przygotowanie tej zupy, zastępując uszka, ... efektu rozgrzewającego, można pokusić się o dodanie niewielkiej ilości wina .   Z ziemniakami i botwinką ...
czytaj więcej

Co zabrać na ognisko?

 Być może w czasie urlopowania zdarzy Wam się okazja do ucztowania przy ognisku. Co ze sobą zabrać by wynieść z tej „imprezy na polanie” jak najwięcej smakowych przyjemności? Receptę znajdziecie poniżej. Ziemniaczki – pieczemy je ze skórką. Fajnym ... mięso małymi wykałaczkami). Podajemy z musztardą.   Chleb – chrupki pieczywo prosto z ogniska to dodatek niezbędny ...
czytaj więcej

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

W Meksyku to potrawa podawana na śniadanie. Płaty cienkiego ciasta z mąki kukurydzianej pieczonej na blasze na otwartym ogniu z pysznym farszem, najczęściej krojone w trójkąciki lub zawijane jak pierogi, zawojowowały także moje serce i od jakiegoś czasu ... patelni.   Ja dziś polecam quesadillas z serem, kurczakiem i ananasem.   Produkty potrzebne do ciasta:   150 g ...
czytaj więcej

Śniadaniowe propozycje z różnych stron świata

Jednym z najczęstszych błędów żywieniowych jest pomijanie tego posiłku. Mimo pośpiechu rano warto jednak znaleźć czas na śniadanie, bo jest ono najważniejszym posiłkiem dnia. Dzieje się tak dlatego, że po kilkugodzinnym śnie nasz organizm nie jest ... . Zawsze jest jednak lekkie, pożywne i nie pozostawiają uczucie ciężkości w żołądku. Często jest to niskotłuszczowy jogurt z ...
czytaj więcej

W jakiej europejskiej stolicy powstały pierwsze crosissanty?

(...)     To słynne pieczywo z ciasta francuskiego lubią chyba wszyscy. W zależności od indywidualnych gustów możemy wybrać te z najbardziej popularnym nadzieniem czekoladowym , lub rozkoszować się innymi smakami jak np. adowokat, czy toffi. Przepis na smaczne rogaliki został wynaleziony przez piekarzy z pewnego europejskiego ...
czytaj więcej

Pomysły na wielkanocne babki

(...) babka wielkanocna z jogurtem - Arabeska Dość niestandardowym pomysłem jest babka cytrynowa na kisielach – Przepisy Babci Stasi Mnie aż ślinka cieknie na myśl o babce z ajerkoniakiem i krówkami, więc dopisuje sobie ten przepis do tegorocznej listy potraw – Moje Wypieki Kolejną, lekko alkoholową wersją tego ciasta jest babka rumowa z owocami ...
czytaj więcej

Hit dnia

Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

Blogują tu

Portret użytkownika malek

Najczęściej czytane

Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...

Ostatnie komentarze

  • (3)

    Jakich ziół można dodać?

  • (3)

    no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

  • (6)

    hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

  • (5)

    Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

  • (6)

    Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...