Sposób na smażonego łososia

    Smażony łosoś to prawdziwa gratka dla wszystkich, którzy uwielbiają ryby. Jest pyszny, a podany z brokułami staje się jeszcze bardziej zdrowy. To danie rybne jest proste w przygotowaniu, ale jednocześnie wygląda bardzo wykwintnie, więc z powodzeniem możesz serwować je podczas obiadu z teściami. Jeśli chcesz, by łosoś był bardziej dietetyczny, możesz też ugotować go na parze.


    Przygotuj:

    • pół kilograma filetów z łososia
    • mały słoik kaparów
    • pół brokuła
    • sól, pieprz
    • olej do smażenia
    • sok z cytryny
    • oliwę z oliwek


    Krok 1
    Łososia umyj i osusz papierowym ręcznikiem.

    Krok 2
    Połóż go na rozgrzanym oleju i podsmaż z obu stron.

    Krok 3
    Smażony łosoś potrzebuje teraz dodatków. Dorzuć do niego kapary, przypraw danie rybne solą i pieprzem i duś około 10 minut.

    Krok 4
    Pora na brokuła. Umyj go, podziel na różyczki i ugotuj na parze.

    Krok 5
    Łosoś smażony musi być odpowiednio podany. Ułóż go na talerzu, skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny i ozdób pięknie zielonymi różyczkami brokuła.

    Krok 6
    Przepis na łososia nie był skomplikowany, prawda? Podobnie jak inne potrawy z ryby. Łososia z warzywami możesz podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego!

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich przeznaczenie jest oczywiste. I tak chociażby nie dziwi nikogo przygotowywanie kanapek z chleba albo też dodawanie śmietany do...

    Najczęściej czytane

    Jaki jest jeden z głównych czynników sprawiających, że możemy przez dł...
    Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
    Loukoumades
    Mimo tego, że jest lato nie każdy dostrzeże za oknami słońce. Może w takim...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
    Kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to...
    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Chyba większość z nas zauważa, że prowadzenie szybkiego trybu życia...
    Brakuje Wam pomysłu na obiad albo kolację dla całej rodziny? Zdrowa i...

    Ostatnie komentarze

    • (2)

      Zamiast maślanki, można dodać mleka?

    • (1)

      sos super!dodałam ciut pasty z tamaryndowca\chciałam w końcu do czegoś ją wykorzystać\,podałam do kotletów wegetariańskich\ziemniaki i soczewica\.Stary wsuwał aż miło patrzeć,dzięki za fajne przepisy.

    • (7)

      Bardzo zdrowe i pyszne.

    • (14)

      i w naczyniu o grubym dnie
      pozdrawiam smakoszy krówek domowych

    • (2)

      heja, dobry blender czyli jaki? nosze sie z zamiarem kupienia czegos porzadnego np w media expert ale jestem totalnie zielona w tematyce