Spaghetti z mięsem mielonym


    Jedno z najbardziej ulubionych studenckich dań - spaghetii. Za jego przyrządzeniem przemawia prostota wykonania i wyśmienity smak, a także różnorodność przepisów, w których naprawdę jest w czym wybierać. Kreatywność zatem jest mile widziana! Dziś przepis na spaghetti z mięsem mielonym, dzięki któremu burczeniu w brzuchu pohamujesz na bardzo długo.

    Jak zrobić spaghetti z mięsem mielonym?
    • spaghetti
    • paczkę mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego
    • sos do spaghetti Napoli
    • 2 jajka
    • pomidory
    • ser żółty
    • listki bazylii
    1. Spaghetti ugotuj we wrzącej wodzie ok. 10 minut (nie powinno być zbyt miękkie)
    2. Pomidorki pokrój w małe części i lekko sparz na patelni
    3. Mięso mielone umieść w aluminiowej misce i połącz z jajkami, a następnie przełóż na patelnię i smaż, aż osiągnie lekko białawy odcień. W tym czasie najlepiej użyć drewnianej łopatki, aby rozdzielać zbite cząstki mięsa i zapobiegać ich zlepianiu się
    4. Sos Napoli rozpuść w szklance wody i wlej na patelnię cały czas mieszając
    5. Do całości wsypujemy sparzone wcześniej pomidorki
    6. Przyrządzone mięso nakładamy na spaghetti
    7. Na wierzch można położyć kilka listków bazylii, które dodadzą świeżego akcentu i całość posypać serem żółtym
    Smacznego!

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

    Najczęściej czytane

    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
    Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
    Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
    Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

    Ostatnie komentarze

    • (3)

      ja najczesciej jem z miesem :) ostatnio z szynka z serii bez e. tak, dziwne ale mi smakuje cos takiego :D

    • (5)

      a jakiej maki dodac?

    • (3)

      Jakich ziół można dodać?

    • (3)

      no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

    • (6)

      hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...