Pstrąg w galarecie - pyszne danie na świąteczny stół

    Zastanawiasz się co jeszcze przygotować w tym roku na świąteczny stół? Może rybę, rybę w galarecie, a dokładniej pstrąga w galarecie, jeszcze dokładniej  - w galarecie koperkowej. To oryginalne danie na pewno będzie smakowało całej rodzinie. Sprawdź jak łatwo możesz sprawić wszystkim przyjemność.

    Przygotuj:

    • 4 sprawione pstrągi (po 20 dag)
    • 2 pęczki koperku
    • 0,5 l bulionu warzywnego
    • cytrynę
    • 5 łyżeczek octu winnego
    • 2 łyżeczki żelatyny
    • sól
    • pieprz

    A do dekoracji:

    • 2 ugotowane jajka na twardo
    • ugotowaną marchewkę

    1. Umyj ryby i koperek. Połowę zieleniny włóż do środka pstrągów.

    2. Przygotuj płaski, szeroki garnek. Zagotuj w nim bulion z dodatkiem octu, skórki i soku z cytryny. Dopraw go solą i pieprzem.

    3. Teraz włóż ryby do wywaru i gotuj je na wolnym ogniu przez kwadrans.

    4. Wyjmij pstrągi, ostudź je, zdejmij skórę, wyjmij ości.

    5. Ułóż pyszne pstrągi na półmisku i udekoruj je jajkami oraz marchewką. Puść wodze fantazji i stwórz prawdziwe dzieło sztuki.

    6. Pora na przygotowanie galarety koperkowej. Namocz żelatynę w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuść podgrzewając na małym ogniu. Dodaj do wywaru rybnego i dokładnie wymieszaj.

    7. Ostatni szlif do posiekanie koperku i dodanie go do płynnej galarety.

    8. Brawo, pstrąg w galarecie już prawie gotowy. Polej tylko rybę tężejącym wywarem i wstaw go do lodówki. Smacznego!

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Masz ochotę na ciasto, jednak brak ci czasu na jego przyrządzenie? Istnieje wiele sposobów na przygotowanie słodkiego deseru zaledwie w kilka minut. Pomocna w tym celu okaże się kuchenka...

    Najczęściej czytane

    W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
    Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
    Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
    FunkyLunch1
    Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
    Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
    Warzywa, owoce, nabiał, ryby, kiełki, słodycze, mięso – to produkty...

    Ostatnie komentarze