Przepis na tosty

    Chrupiące ciepłe grzanki na śniadanie? Czemu nie! Te tradycyjne proponuje jednak zamienić na takie rodem ze słonecznej Italii. Włoskie grzanki mają intensywniejszy smak i potrafią od rana dostarczyć organizmowi niezbędnej energii oraz skutecznie poprawić samopoczucie. Znacie lepszy pomysł na dobry początek dnia niż roztapiające się w ustach tosty? Oryginalności doda im przyrządzenie ich na... bagietce! Takie chrupiące talarki na o poranku to prawdziwy rarytas!

    Jak zrobić grzanki?
    • pół bagietki
    • pomidor
    • 20 dag sera żółtego
    • kilka oliwek
    • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • oregano 
    1. Bagietkę pokrój na kilka kromek i skrop każdą z nich oliwą z oliwek i kilkoma kroplami soku z czosnku
    2. Pomidor drobno posiekaj, odsącz nadmiar soku w sitku
    3. Oliwki pokrój na małe plasterki (intensywność smaku nieco zniweluje wcześniejsze opłukanie ich w wodzie)
    4. Ser żółty zetrzyj na metalowej tarce
    5. Składniki połóż na grzankach i wstaw na kilka minut do mikrofali lub piekarnika, aż pieczywo nabierze ładnie zarumienionego kolorytu
    6. Na koniec do smaku dodaj oregano, który wydobędzie z grzanek głębię smaku
    Miłego poranka we włoskim stylu! Życzę smacznego!

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

    Najczęściej czytane

    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
    Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
    Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...
    Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...

    Ostatnie komentarze

    • (3)

      Jakich ziół można dodać?

    • (3)

      no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

    • (6)

      hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

    • (5)

      Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

    • (6)

      Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...