Przepis na tosty

    Chrupiące ciepłe grzanki na śniadanie? Czemu nie! Te tradycyjne proponuje jednak zamienić na takie rodem ze słonecznej Italii. Włoskie grzanki mają intensywniejszy smak i potrafią od rana dostarczyć organizmowi niezbędnej energii oraz skutecznie poprawić samopoczucie. Znacie lepszy pomysł na dobry początek dnia niż roztapiające się w ustach tosty? Oryginalności doda im przyrządzenie ich na... bagietce! Takie chrupiące talarki na o poranku to prawdziwy rarytas!

    Jak zrobić grzanki?
    • pół bagietki
    • pomidor
    • 20 dag sera żółtego
    • kilka oliwek
    • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • oregano 
    1. Bagietkę pokrój na kilka kromek i skrop każdą z nich oliwą z oliwek i kilkoma kroplami soku z czosnku
    2. Pomidor drobno posiekaj, odsącz nadmiar soku w sitku
    3. Oliwki pokrój na małe plasterki (intensywność smaku nieco zniweluje wcześniejsze opłukanie ich w wodzie)
    4. Ser żółty zetrzyj na metalowej tarce
    5. Składniki połóż na grzankach i wstaw na kilka minut do mikrofali lub piekarnika, aż pieczywo nabierze ładnie zarumienionego kolorytu
    6. Na koniec do smaku dodaj oregano, który wydobędzie z grzanek głębię smaku
    Miłego poranka we włoskim stylu! Życzę smacznego!

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Omlet jest daniem na tyle uniwersalnym, że można je zjeść z dodatkami wszelkiego rodzaju. Istnieje wiele osób, które potrawę tę podają na słodko – np. z dżemem lub owocami. Chociaż niektórym połą...

    Najczęściej czytane

    W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
    Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
    FunkyLunch1
    Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
    Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
      Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

    Ostatnie komentarze