Przepis na sos beszamelowy

    Sos beszamelowy to doskonały dodatek do mięs i gotowanych warzyw. Jeśli goszczą często na twoim stole, to nie powinnaś pomijać tego przepisu. Sos beszamelowy przygotujesz łatwo i szybko. Doskonale podkreśli smak twoich dań. Można stworzyć por zapiekany pod beszamelem, pieczony kalafior polany delikatnym sosem czy pyszną lazanię z tym dodatkiem. A do czego ty dodasz sos beszamelowy?

    Przygotuj:

    • 50 g masła naturalnego
    • 300 ml mleka
    • 3 łyżki mąki
    • sól
    • pieprz
    • magii
    • chili
    • łyżeczkę chrzanu tartego lub musztardy sarepskiej


    Krok 1
    Ten przepis na sos beszamelowy zrealizujesz naprawdę bardzo szybko. Zastanów się tylko do czego dodasz taką pyszność. Mięso, ryby czy warzywa?

    Krok 2
    A więc do dzieła. Rozpuść masło w rondelku. Po chwili dosyp mąkę i przyprawy.

    Krok 3
    Wszystkie składniki beszamelu dokładnie rozmieszaj, a następnie dodaj mleko.

    Krok 4
    Nie przestawaj mieszać aż pyszny sos do potraw się zagotuje i zgęstnieje.

    Krok 5
    Jeśli ma to być sos do ryb lub sos do mięs dodaj odrobię chrzanu lub musztardy. Smacznego!

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Chociaż na co dzień wiele z nas preferuje przepisy nowoczesne i niekonwencjonalne, w święta chętnie sięgamy po dania tradycyjne. Podczas wielkanocnego śniadania nie może bowiem zabraknąć białego...

    Najczęściej czytane

    W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
    Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
    Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
    Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
    FunkyLunch1
    Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
      Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

    Ostatnie komentarze