Pieczona ryba z serem - sposób na pyszny obiad

    Nie masz pomysłu na obiad? A może rybka? Mintaj zapiekany z serem to szybki i smaczny posiłek dla całej rodziny. I co najważniejsze, wcale nie będziesz musiała poświęcać mu wiele czasu. Właściwie wystarczy włożyć rybę do piekarnika, wcześniej odpowiednio ją przygotowując. Sprawdź, jak łatwo możesz wyczarować pyszne danie.


    Przygotuj:

    • 750 g filetów z mintaja
    • 100 g sera żółtego
    • kilka pieczarek
    • sól, pieprz, oregano, tymianek
    • łyżkę oleju
    • folię aluminiową do pieczenia


    Krok 1
    Umyj i osusz rybę papierowym ręcznikiem.

    Krok 2
    Podziel mintaja na porcję i każdą z nich potraktuj przyprawami. Posól rybę i posyp tymiankiem albo oregano.

    Krok 3
    W zależności od tego, ile porcji przygotowałaś, tyle arkusióków folii aluminiowej posmaruj olejem. Następnie na każdym ułóż kawałek ryby.

    Krok 4
    Poszatkuj pieczarki i połóż kilka kawałków na każdej porcji mintaja.

    Krok 5
    Zawiń folię, połóż rybę na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ją przez 20 minut w 180 stopniach.

    Krok 6
    Ryba pieczona z serem już prawie gotowa, ale brakuje bardzo ważnego składnika – sera. Po 20 minutach rozwiń folię i ułóż go na każdej porcji. Poczekaj aż się rozpuści.

    Krok 7
    Udało ci się. Pieczona ryba już zrobiona. Smacznego!

    Krok 8
    Potrawy rybne, w tym mintaj zapiekany z serem, świetnie smakują ze świeżą bułką lub ziemniakami i surówką.

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

    Najczęściej czytane

    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
    Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
    Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
    Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

    Ostatnie komentarze

    • (3)

      Jakich ziół można dodać?

    • (3)

      no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

    • (6)

      hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

    • (5)

      Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

    • (6)

      Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...