Parówki w sosie

    Parówki w sosie to może niezbyt wykwintne danie, ale za to bardzo smaczne. Specjaliści od zdrowego żywienia pewnie mieliby wiele do powiedzenia na temat takiej potrawy, ale nie oszukujmy się, nie zawsze jest czas, by jeść to, co dla nas najlepsze.

    Przygotuj:

    • pół kilograma parówek
    • małą cebulę
    • 1, 5 szklanki bulionu warzywnego
    • 100 ml gęstej śmietany
    • 2 łyżki masła
    • 3-4 łyżki musztardy (z całymi ziarnami gorczycy)
    • 2 płaskie łyżki mąki
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • sól
    • pieprz

    1. Najpierw zeszklij na maśle obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

    2. Kiedy osiągniesz ten cel, posyp cebulę mąką i delikatnie zasmaż.

    3. Teraz powoli, powoli wlewaj bulion i mieszaj go do czasu, aż się zagotuje.

    4. Pora na śmietanę, musztardę i mieszanie. Oczywiście powinnaś też doprawić sos musztardowy solą i pieprzem.

    5. Ale ma to być przecież danie z parówek. Pora więc na główny składnik. Usuń osłonki i pokrój parówki w dość grube plasterki. Wrzuć je do sosu i mocno podgrzej.

    6. Potrawa z parówek najlepiej smakuje z ziemniakami, pieczywem. Dobrze jest posypać je obficie szczypiorkiem.

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Już niedługo z naszych stołów znikną truskawki, by zrobić miejsce dla równie smacznych i zdrowych owoców, jakimi są jabłka. Nie powinniśmy długo rozpaczać po zakończeniu się truskawkowego sezonu i...

    Najczęściej czytane

    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
    Późne lato i wczesna jesień sprzyjają sporządzaniu potraw z cukinii....
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym to nie pyszny obiad, ale pomysł na...
    Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
    Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
    Kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to...
    Już niedługo z naszych stołów znikną truskawki, by zrobić miejsce dla ró...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...

    Ostatnie komentarze