Naleśniki z warzywami

     

    Pożywne ciasto z pełnym wartości odżywczych nadzieniem? Czemu nie! Taki posiłek pozostawia w żołądku przyjemne uczucie sytości, a do tego dostarcza nam sporo witamin. Jaki farsz do naleśników możemy użyć, aby wzbogacić ich smak?
     
    Farsz na naleśniki
     
    Przygotujemy go drobno siekając wybrane składniki i łącząc je z sosem. Dobrze sprawdzi się także dodatek sera żółtego, który rozpuszczając się podczas podsmażania naleśników ładnie połączy składniki i zapobiegnie ich wypadaniu.
     
    Naleśniki wegetariańskie
     
    Ugotowane i drobno posiekane warzywa, takie jak: marchew, pietruszka, brokuły łączymy wraz z zeszkloną cebulką oraz podsmażoną bułką tartą. Innym wartym polecania rozwiązaniem jest połączenie smażonych na maśle pieczarek wraz z cebulką, pomidorem oraz serem żółtym. Do takiej mieszanki świetnie sprawdzi się sos czosnkowy.
     
    Naleśniki ze szpinakiem
     
    Aby je przygotować wystarczy podsmażyć szpinak na patelni, a następnie dodać do niego ser feta lub twarożek i ubić masę na jednolitą papkę. Farsz doprawiamy jedynie solą, a chcąc nadać jej bardzie wyrazistego smaku możemy także podczas podsmażania szpinaku dodać kilka ząbków czosnku. Naleśniki podajemy wraz ze stopionymi kawałkami masełka na wierzchu.
     
    Jakie nadzienie do naleśników Wy byście polecili?

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Komentarze

    Naleśniki ze szpinakiem! pycha! Szczególnie z dodatkiem (poza wymienionymi wyżej składnikami) kawałków kurczaka i suszonymi pomidorami bądź żurawiną.

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Orzeźwiające koktajle, których główną gwiazdą jest herbata, są wspaniałym pomysłem na ugoszczenie przyjaciół nie tylko w upalny dzień. Za pomocą kilku składników przygotować możesz kolorowe napoje...

    Najczęściej czytane

    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
    Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
    Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
    Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

    Ostatnie komentarze

    • (3)

      no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

    • (6)

      hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

    • (5)

      Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

    • (6)

      Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...

    • (2)

      Najbardziej mi smakuja skropione cytryna I polane vinegar , kromka zytniego chleba z maslem.