Nadzienie do pączków


    Dziś Tłusty Czwartek, więc nawet ci dbający o sylwetkę mogą popełnić mały dietetyczny grzeszek i pofolgować sobie ze słodkościami. Drożdżówki, bezy, ciasta, pierniki... w tym dniu pałaszowanie łakoci nie zna granic, na naszych stołach królować będą jednak zapewne przede wszystkim mięciutkie pączki. Tylko z jakim nadzieniem? Bogactwo propozycji nie zna granic! Jaki farsz do pączków wybrać?

    Pączek z marmoladą

    To chyba najpopularniejszy typ tej słodkiej przekąski, a wybór smaków jest ogromny. Może to być marmolada truskawkowa, śliwkowa czy z dzikiej róży. Polewa może być np. lukrowa.

    Pączek z adwokatem

    Jeśli decydujemy się na upieczenie pączka w domu, jako masy możemy użyć lekko alkoholowego akcentu połączonego z budyniem waniliowym. Polewę możemy wykonać z lukru i czekoladowych wzorków.

    Pączek z czekoladą

    Może być biała lub mleczna. Takie słodkie nadzienie przygotowujemy łącząc czekoladę z masłem i mlekiem. Pączki będą świetnie smakować, gdy na czubek wraz z polewą dodany pokruszone orzechy.

    Pączek z jabłkami

    Możemy użyć np. prażonych z cynamonem dostępnych w sklepach, bądź pokusić się o przygotowanie takiej masy samodzielnie (jabłka wystarczy uprażyć, dodać cukru i po wystygnięciu zmieszać z cynamonem).

    A jakie pączki Wy najbardziej lubicie?

     

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Komentarze

    Pączki z nadzieniem spaghetti!!!!! :DDDD

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Już niedługo z naszych stołów znikną truskawki, by zrobić miejsce dla równie smacznych i zdrowych owoców, jakimi są jabłka. Nie powinniśmy długo rozpaczać po zakończeniu się truskawkowego sezonu i...

    Najczęściej czytane

    Późne lato i wczesna jesień sprzyjają sporządzaniu potraw z cukinii....
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Już niedługo z naszych stołów znikną truskawki, by zrobić miejsce dla ró...
    Kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to...
    Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
    Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
    Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym to nie pyszny obiad, ale pomysł na...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...

    Ostatnie komentarze