Nadzienie do pączków


    Dziś Tłusty Czwartek, więc nawet ci dbający o sylwetkę mogą popełnić mały dietetyczny grzeszek i pofolgować sobie ze słodkościami. Drożdżówki, bezy, ciasta, pierniki... w tym dniu pałaszowanie łakoci nie zna granic, na naszych stołach królować będą jednak zapewne przede wszystkim mięciutkie pączki. Tylko z jakim nadzieniem? Bogactwo propozycji nie zna granic! Jaki farsz do pączków wybrać?

    Pączek z marmoladą

    To chyba najpopularniejszy typ tej słodkiej przekąski, a wybór smaków jest ogromny. Może to być marmolada truskawkowa, śliwkowa czy z dzikiej róży. Polewa może być np. lukrowa.

    Pączek z adwokatem

    Jeśli decydujemy się na upieczenie pączka w domu, jako masy możemy użyć lekko alkoholowego akcentu połączonego z budyniem waniliowym. Polewę możemy wykonać z lukru i czekoladowych wzorków.

    Pączek z czekoladą

    Może być biała lub mleczna. Takie słodkie nadzienie przygotowujemy łącząc czekoladę z masłem i mlekiem. Pączki będą świetnie smakować, gdy na czubek wraz z polewą dodany pokruszone orzechy.

    Pączek z jabłkami

    Możemy użyć np. prażonych z cynamonem dostępnych w sklepach, bądź pokusić się o przygotowanie takiej masy samodzielnie (jabłka wystarczy uprażyć, dodać cukru i po wystygnięciu zmieszać z cynamonem).

    A jakie pączki Wy najbardziej lubicie?

     

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Komentarze

    Pączki z nadzieniem spaghetti!!!!! :DDDD

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Chociaż na co dzień wiele z nas preferuje przepisy nowoczesne i niekonwencjonalne, w święta chętnie sięgamy po dania tradycyjne. Podczas wielkanocnego śniadania nie może bowiem zabraknąć białego...

    Najczęściej czytane

    W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
    Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
    Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
    FunkyLunch1
    Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
      Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

    Ostatnie komentarze