Krokiety z kapustą i grzybami

    Krokiety z kapustą i grzybami umm... to chyba mówi samo za siebie i już nic nie trzeba dodawać. A jednak kilka słów paść musi. Danie jest po prostu pyszne. Podane w towarzystwie czerwonego barszczu podbije serce każdego niejadka. Nie oszukujmy się, krokietów nie robi się szybko, ale warto się czasem poświęcić. Efekt rekompensuje wszystkie cierpienia.

    Przygotuj:

    • 15 dag pieczarek
    • 2 cebule
    • 10 dag białej kapusty
    • 2 jajka
    • 2/3 szklanki mąki
    • pół szklanki mleka
    • bułkę tartą
    • pieprz
    • sól
    • olej do smażenia

    Krok 1
    Musisz zacząć od naleśników, potrzebujesz zatem ciasta na krokiety z kapustą i grzybami. Do garnka wbij jajka, wlej mleko i wsyp odrobinę soli. Mieszaj wszystko trzepaczką i jednocześnie dosypuj mąkę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

    Krok 2
    Smażenie naleśników – oto twoje zadanie.

    Krok 3
    Kiedy placki będą już gotowe zajmij się przygotowaniem farszu do krokietów. Pokrój pieczarki i cebulę w kostkę, a kapustę drobno posiekaj.

    Krok 4
    Usmaż wszystko na niewielkiej ilości tłuszczu aż składniki farszu zmiękną, a woda odparuje. Dopraw solą i pieprzem.

    Krok 5
    Jesteś coraz bliżej przygotowania krokietów z kapustą i grzybami. Teraz musisz tylko nałożyć farsz do naleśników i zawinąć je w rulony lub złożyć w kopertę.

    Krok 6
    Tak przygotowane krokiety obtocz w bułce tartej i podsmaż na pozostałym oleju.

    Krok 7
    Pyszne, cudowne i zniewalające krokiety z kapustą i grzybami już gotowe. Jeszcze tylko barszcz czerwony. Smacznego!

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Skorzystajcie z propozycji pysznego śniadania, które dostarczy Wam niezbędnych składników na cały intensywny dzień i wyposaży Was w potężną dawkę energii. Owsianka z otrębami i jabłkami zapewne...

    Najczęściej czytane

    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
    Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
    Tradycyjna kuchnia polska skrywa w sobie wiele czasami zupełnie niesł...
    Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...

    Ostatnie komentarze