Kotlety schabowe inaczej

    Jeśli kotlety schabowe królują w twoim domu, to pewnie znasz milion sposobów na ich przyrządzenie. A czy próbowałaś już kotletów schabowych z curry? Mięso potraktowane tą przyprawą nabiera zupełnie nowego smaku, a cała potrawa zyskuje oryginalny charakter.

    Przygotuj:

    • 4 kotlety schabowe bez kości
    • 2 łyżki musztardy curry
    • 2 ząbki czosnku
    • łyżeczkę vegety
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 4 łyżki oleju
    • pieprz

    Na panierkę:

    • 10 dag bułki tartej
    • olej
    • łyżeczkę łagodnej curry
    • cebulę
    • 2 jajka

    Krok 1
    Najpierw marynata do mięsa. Zmieszaj musztardę z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem z cytryny. Dopraw wszystko świeżym pieprzem i vegetą.

    Krok 2
    Przygotuj kotlety schabowe. Wypłucz je i osusz, a następnie grubo posmaruj marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 6-8 godzin.

    Krok 3
    A teraz panierka do kotletów. Wymieszaj jajko ze startą na tarce cebulą, a bułkę tartą połącz z curry.

    Krok 4
    Wkładaj kotlety najpierw do jajka, a później do bułki.

    Krok 5
    Pyszne danie już prawie gotowe. Pozostało ci tylko smażenie kotletów schabowych. Włóż je na rozgrzany olej i smaż 8 minut z każdej strony. Następnie przykryj je i pozwól się dosmażać jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.

    Krok 6
    Kotlety schabowe inaczej, pyszniej, lepiej - już zrobine. Smacznego!

     

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Komentarze

    sa przepyszne robie je juz 2 raz!:)

    Przepis na kotlety "inaczej "jest fajny, ale proponuje aby mimo wszystko kotlety zmiękczyć /bo nie ma w przepisie nic o rozbijaniu kotletów/. Ostatnio kupiłam bardzo praktyczny przyrząd do rozmiękczania mięs nie jest to tłuczek ale urządzenie nacinające włókna mięs przez co przyprawy dostają się wgłąb mięsa zwiększjąc ich aromat i soczystość / nie robi hałasu/ .
    Jak chcecie mieć też cichy i praktyczny przyrząd to podaję gdzie go kupiłam : www.jaarpoznan.com.pl

    bardzo dobre robiłem już je wiele razy tylko zawsze jednak troszke rozbijam

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Omlet jest daniem na tyle uniwersalnym, że można je zjeść z dodatkami wszelkiego rodzaju. Istnieje wiele osób, które potrawę tę podają na słodko – np. z dżemem lub owocami. Chociaż niektórym połą...

    Najczęściej czytane

    W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
    Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
    Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
    FunkyLunch1
    Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
    Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
      Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

    Ostatnie komentarze