Kandyzowana skórka pomarańczowa - jak ją zrobić?

    Kandyzowana skórka pomarańczowa jest składnikiem wielu ciast i deserów. Można ją oczywiście kupić w sklepie, ale czy nie lepiej zrobić ją własnoręcznie. Na pewno nie jest to trudne, a w razie potrzeby masz w domu ważny dodatek i pewność, że nie ma w nim nic sztucznego. W takim razie do dzieła.

    Przygotuj:

    • skórkę z dwóch pomarańczy (biała „podskórka” też powinna być)
    • szklankę cukru
    • wodę

    1. Zalej skórkę z pomarańczy wodą i pozwól jej się moczyć przez całą dobę.

    2. Kolejnego dnia odciśnij wodę i przepłucz skórkę.

    3. Zagotuj pół szklanki wody i rozpuść w niej cukier.

    4. Skórkę z pomarańczy, nie mylić ze skórką pomarańczową (zwaną też cellulitem), drobno pokrój.

    5. Wrzuć skórkę do syropu i gotuj przez kwadrans na wolnym ogniu.

    6. Teraz wystarczy włożyć skórkę do wyparzonych słoików.

    7. Jesteś przygotowana do zrobienia pysznego deseru i doskonałego ciasta.

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Skorzystajcie z propozycji pysznego śniadania, które dostarczy Wam niezbędnych składników na cały intensywny dzień i wyposaży Was w potężną dawkę energii. Owsianka z otrębami i jabłkami zapewne...

    Najczęściej czytane

    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Późne lato i wczesna jesień sprzyjają sporządzaniu potraw z cukinii....
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to...
    Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym to nie pyszny obiad, ale pomysł na...
    Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
    Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...

    Ostatnie komentarze