Jak zrobić masło ziołowe?

    Znudziło ci się już zwykłe masło? Przeczytaj jak zrobić masło ziołowe. Taki „wynalazek” jest zdrowszy, bo pełen zieleniny i znacznie smaczniejszy od normalnego dodatku do chleba. Bądź kreatywna, urozmaicaj swój dzień małymi niespodziankami. I nie przerażaj się: masło czosnkowe czy ziołowe są naprawdę proste w przygotowaniu.


    Przygotuj:

    • 200 g masła
    • pół pęczka szczypiorku
    • pół pęczka pietruszki
    • pół pęczka koperku
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 ząbki czosnku
    • sól, pieprz


    Krok 1
    Jak zrobić masło ziołowe? Zacznij od posiekania zieleniny. Jeśli masz ochotę na masło czosnkowe, to utrzyj posiekane ząbki, dodając odrobinę soli i soku z cytryny.

    Krok 2
    Wszystkie przygotowane składniki dodaj do miękkiego masła i dobrze zamieszaj. Dopraw pieprzem.

    Krok 3
    Tak przygotowane masło ziołowe musisz teraz owinąć pergaminem, lub folią aluminiową i włożyć do lodówki.

    Krok 4
    Pyszne masło czosnkowe... przepis nie jest zbyt sztywny. Jeśli chcesz możesz też dodać do niego zupełnie inne zioła, na przykład bazylię czy majeranek. Pamiętaj jednak, by zrezygnować wtedy z soku z cytryny.

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Komentarze

    Zawsze jakas odmiana :)nie zaszkodzi sprobowac moze faktycznie bedzie dobre.

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Najlepszym sposobem na zaostrzenie apetytu gości przed podaniem dania głównego jest smakowita przystawka. Idealna przekąska będzie zdrowa, tania i urozmaicona. Jeżeli chociaż jeden z twoich gości...

    Najczęściej czytane

    Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich...
    Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim z dniu w pracy,...
    Ostatnio na jednej z uczelnianych stołówek jadłam pyszną zapiekankę z...
    Poniedziałek. Nowy tydzień pracy rozpoczęty. W biurze zamieszanie i...
    Przypominasz sobie jeszcze, jakie było pierwsze danie, które udało ci si...
    Zbliżająca się wielkimi krokami jesień zmusza nas do poszukiwań sposobów...
    Omlet to świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza jeśli lubisz jajka, a...
    Wszyscy chyba znamy historię kurczaków Harlanda Sandersa, założyciela...
    Różnego rodzaju zapiekanki stały się w ostatnim czasie bardzo popularnym...
    Co prawda niektórzy z nas ze względów zdrowotnych bądź też ideologicznych...

    Ostatnie komentarze

    • (3)

      Jakich ziół można dodać?

    • (3)

      no niestety muszę zgodzić się z przedmówczynią :)....klasyczny sos węgierski powinno się robić z wołowiną :) , ale mozna założyć , ze ma to byc tani obiad. Wtedy hm...parówka może byc , choć odpowiedniejsza byłaby jakaś wieprzowa kiełbaska pokrojona w...

    • (6)

      hm...a to ciekawe :)...autorka raczej nie odrobiła lekcji :(...duzo wyższa temperaturę dymienia znosi smalec , a nie olej....powrót w wielu restauracjach do smażenia na smalcu jest juz powszechnie znany :)....i to wlasnie zarówno z powodów smakowych...

    • (5)

      Fajny przepis, takie leczo. By lepiej smakowało, dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego oraz pikantną papryczkę kroję w cienkie kosteczki. Pycha.

    • (6)

      Półgłówek zawsze sobie coś znajdzie żeby wykazać się swoją głupotą... trudno zauważyć różnice między dwiema łyżkami a dwoma litrami oleju...