Jak zrobić masło ziołowe?

    Znudziło ci się już zwykłe masło? Przeczytaj jak zrobić masło ziołowe. Taki „wynalazek” jest zdrowszy, bo pełen zieleniny i znacznie smaczniejszy od normalnego dodatku do chleba. Bądź kreatywna, urozmaicaj swój dzień małymi niespodziankami. I nie przerażaj się: masło czosnkowe czy ziołowe są naprawdę proste w przygotowaniu.


    Przygotuj:

    • 200 g masła
    • pół pęczka szczypiorku
    • pół pęczka pietruszki
    • pół pęczka koperku
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 ząbki czosnku
    • sól, pieprz


    Krok 1
    Jak zrobić masło ziołowe? Zacznij od posiekania zieleniny. Jeśli masz ochotę na masło czosnkowe, to utrzyj posiekane ząbki, dodając odrobinę soli i soku z cytryny.

    Krok 2
    Wszystkie przygotowane składniki dodaj do miękkiego masła i dobrze zamieszaj. Dopraw pieprzem.

    Krok 3
    Tak przygotowane masło ziołowe musisz teraz owinąć pergaminem, lub folią aluminiową i włożyć do lodówki.

    Krok 4
    Pyszne masło czosnkowe... przepis nie jest zbyt sztywny. Jeśli chcesz możesz też dodać do niego zupełnie inne zioła, na przykład bazylię czy majeranek. Pamiętaj jednak, by zrezygnować wtedy z soku z cytryny.

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Komentarze

    Zawsze jakas odmiana :)nie zaszkodzi sprobowac moze faktycznie bedzie dobre.

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Chociaż na co dzień wiele z nas preferuje przepisy nowoczesne i niekonwencjonalne, w święta chętnie sięgamy po dania tradycyjne. Podczas wielkanocnego śniadania nie może bowiem zabraknąć białego...

    Najczęściej czytane

    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    W wigilijny wieczór musimy zadbać nie tylko o smaczne, świąteczne dania,...
    Lubisz unikatowe gadżety? Otaczasz się przedmiotami, które są spójne z...
    Żadna potrawa nie jest skończona, dopóki jej odpowiednio nie doprawisz....
    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Mówi się „przez żołądek do serca” i wiele w tym prawdy. Mężczy...
    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Była ona pijana...
    Tradycja kuchni chińskiej jest bardzo długa i nawet największych znawców...
    FunkyLunch1
    Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i...
      Każdy kto jedzie do Torunia musi spróbować tamtejszych pierników, o...

    Ostatnie komentarze