Jak zrobić łazanki?

    Łazanki to potrawa naszych babć i jak wszystko, co gotowały, jest niezmiennie pyszna i przenosi w magiczny smak dzieciństwa. Warto przypomnieć sobie stary przepis na łazanki z kapustą kiszoną i pokazać dzieciom co ty jadłaś, kiedy byłaś w ich wieku. Zwłaszcza, że przygotowanie takiego makaronu nie zajmuje wcale wiele czasu.


    Przygotuj:

    • 80 dag kiszonej kapusty
    • pół kilograma pieczarek
    • pół kilograma makaronu łazankowego
    • sól, pieprz
    • olej


    Krok 1

    Kiszoną kapustę gotuj w niewielkiej ilości wody około pół godziny.

    Krok 2
    Jak zrobić łazanki? Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni na złoto.

    Krok 3
    Przełóż kapustę do cebuli. Będzie ci wygodnie, jeśli zrobisz to łyżką cedzakową.

    Krok 4
    Dodaj przyprawy i duś pod przykryciem 15 minut.

    Krok 5
    Umyj i pokrój pieczarki. Podsmaż je na innej patelni, dopraw i przełóż do kapusty. Duś około 10 minut.

    Krok 6
    Łazanki z kapustą i pieczarkami są prawie gotowe. Brakuje tylko makaronu łazankowego. Ugotuj go zgodnie z przepisem na opakowaniu. A następnie wymieszaj z innymi składnikami.

    Krok 7
    Jeśli wolisz łazanki z mięsem, możesz dodać trochę mniej pieczarek, a na ich miejsce przysmażyć i dorzucić kiełbasę.

     

    Ciekawy artykuł? Podziel się nim ze znajomymi.

     

    Dodaj komentarz

    Administratorem danych osobowych Użytkownika Serwisu jejkuchnia.pl, przetwarzanych na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002r. Nr 101, poz. 926) jest Nextweb Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Stanów Zjednoczonych 26a, 03-964 Warszawa, posiadająca NIP: 9512259071, REGON 141506115, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000311202, kapitał zakładowy w wysokości 50 000 PLN. Dane osobowe Użytkownik podaje dobrowolnie w celu korzystania z usług świadczonych w ramach Serwisu w tym także wysyłania materiałów marketingowych na podany adres e-mail. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim w celu realizacji ich działań marketingowych. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji: abi@nextwebmedia.
     

    Hit dnia

    Posiłek, który zabierasz do pracy, powinien być smaczny, zdrowy i atrakcyjny. Rano nie masz czasu przygotować lunchu, a nawet pomyśleć o tym, co możesz zapakować do torebki? Przyszykuj idealny posi...

    Najczęściej czytane

    Uciekający Pan Młody
      Tradycyjnie tort weselny wieńczy się figurką Młodej Pary, którą...
    Choć cukiernie obfitują w całą masę łakoci, które swym apetycznym wyglądem...
    Warzywa, owoce, nabiał, ryby, kiełki, słodycze, mięso – to produkty...
    Patelnia serce
    Uwielbiam gadżety kuchenne, a Wy? Zarówno te użyteczne, jak i kompletnie...
    Jeśli z niedowierzaniem patrzysz na wyniki swoich badań, gdzie poziom...
    Cuda jakie widzicie w naszej galerii, to tylko kropla w oceanie pomysłów,...
    USB bekon
    Wszyscy wiemy, jak bardzo amerykanie kochają bekon. Jest to dla nich tak...
    Latem wśród deserów królują lody. Waniliowe, czekoladowe czy owocowe to...
    fasola pinto
    W Polsce, najpopularniejszy jest Jaś, ale to nie jedyny gatunek fasoli,...
    Te najsłynniejsze na stałe wpisały się na karty kawiarni państw, z których...

    Ostatnie komentarze